Реклама

🎮 Sony запустила сайт про PlayStation 5: коли представлять, ціна та характеристики консолі

Найближчим часом Sony має офіційно представити PlayStation 5. Розповідаємо про характеристики нової консолі від Sony, якою буде її вартість та конкуренцію з Xbox Series X
Čytaty latynkoju
🎮 Sony запустила сайт про PlayStation 5: коли представлять, ціна та характеристики консолі
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 🎮 Sony запустила сайт про PlayStation 5: коли представлять, ціна та характеристики консолі
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Найближчим часом Sony має офіційно представити PlayStation 5. Розповідаємо про характеристики нової консолі від Sony, якою буде її вартість та конкуренцію з Xbox Series X

Sony запустила сайт консолі нового покоління PlayStation 5 з логотипом нової консолі та повідомленням «Надійде у продаж в сезон свят у 2020 році».

Конкретної дати презентації немає, але напис дозволяє припустити, що консоль може бути представлена ​​компанією у найближчі свята.

Крім цього, Sony пропонує користувачам зареєструватися, щоб отримувати актуальні новини про PlayStation 5 на електронну пошту.

PlayStation 5

? Як виглядатиме нова консоль

Цікаво, що Sony досі не розкрила, як буде виглядати нова консоль. Це призвело до того, що у соцмережах почали публікувати різні зображення PlayStation 5.

Щоправда, жоден з рендерів не був офіційно підтверджений Sony, тому дизайн консолі відтворюється користувачами за чутками та інформацією інсайдерів.

Інсайдери очікували, що Sony представить PlayStation 5 під час виставки CES 2020 у лютому, але компанія презентувала лише офіційний логотип нової консолі. Він виконаний в мінімалістичному стилі, як у попередніх версій.

Характеристики консолі

Ще у квітні минулого року архітектор PlayStation 5 Марк Черні розповів в інтерв’ю для Wired основні деталі новинки.

AMD з новою архітектурою

В основі консолі буде лежати чіп AMD, який виробили з дотриманням 7-нанометрових технологій. Це дозволить на 60% знизити споживання енергії та на 40% поліпшити продуктивність.

Процесор отримає 8 потужних ядер з новітньою архітектурою Zen 2. Минула модель PS4 Pro спиралася на архітектуру Jaguar. Завдяки новому процесору, консоль зможе обробляти складніші симуляції та більшу деталізацію.

Що з графікою

Версія архітектури Navi підтримуватиме роздільну здатність до 8K та трасування променів. До речі, Черні розповів, що ця технологія має набагато більший потенціал, ніж застосування в освітленні.

Трасування дозволяє краще прорахувати звукову картину сцени та дасть більш точне розуміння, чи можуть чути вороги кроки гравця або, навпаки, чи може користувач чути звуки з іншого приміщення.

SSD на зміну HDD

Найголовніше нововведення — ультрашвидкий SSD-накопичувач замість звичайного HDD. Час запуску гри може зменшитися з 15 секунд до 0,8 секунди. Це дозволить реалізувати проєкти абсолютно нового рівня.

Накопичувач буде доповнений абсолютно новим механізмом введення-виведення та програмною архітектурою, яка дозволить використовувати можливості SSD максимально ефективно. За словами Марка Черні, якщо в PS4 Pro встановити SSD, система буде працювати лише втричі швидше. У PlayStation 5 реальний приріст швидкості буде у десятки разів.

3D-звук

Чіп AMD також містить спеціальний блок для 3D-звуку, який переверне уявлення про можливості звуку у відеоіграх.

Ефект не вимагає зовнішнього обладнання. Він буде працювати через динаміки телевізора як віртуальний об’ємний звук. Однак Черні допускає, що «золотим стандартом» залишиться звук у навушниках.

Це також дозволить зробити більш якісною віртуальну реальність: сучасний шолом PlayStation VR буде сумісний з майбутньою консоллю.

Сумісність з PS4

Нове покоління зможе запускати ігри з PS4. Тому власникам поточних консолей не доведеться прощатися зі своєю бібліотекою ігор.

Однак це не означає, що творці не випускатимуть перевипуски гри із покращеною графікою. Як саме буде реалізована зворотня сумісність та чи доведеться за неї платити, поки невідомо.

⏰ Коли представлять

За інформацією інсайдерів, PlayStation 5 можуть представити 4 березня на спеціальному заході або під час конференції PlayStation Meeting, яка може відбутися наприкінці виставки Experience PlayStation, присвячена 25 річниці бренду PlayStation. Вона розпочалася 14 січня 2020 року у Нью-Йорку та триватиме до 16 лютого 2020 року.

? Яка ціна

Фінансовий директор Sony Хірокі Тотоку у розмові з журналістами натякнув, що Sony ще не визначилася з остаточною ціною PlayStation 5, бо хоче дочекатися оголошення вартості Xbox Series X.

Раніше інсайдери повідомляли, що ціна нової консолі від Sony не перевищуватиме $500.

Читайте також про те, що Microsoft представила? Microsoft представила Xbox Series X — вийде восени 2020 року Xbox Series X — вийде восени 2020 року.

? Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...