Реклама

🔭 Отримано найдетальніший знімок сонця (фото+відео)

Ці фото є найбільш деталізованими з тих, що наразі можливо отримати з поверхні землі.
Čytaty latynkoju
🔭 Отримано найдетальніший знімок сонця (фото+відео)
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🔭 Отримано найдетальніший знімок сонця (фото+відео)
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Ці фото є найбільш деталізованими з тих, що наразі можливо отримати з поверхні землі.

Нещодавно були оприлюднені перші знімки сонця, зроблені спеціалізованим телескопом імені Даніеля К. Інуе. На знімку зафіксовано турбулентну плазму, що покриває всю сонячну поверхню.

Кожна з структур, які можна розгледіти на фото, за площею близька за розмірами до України.

Телескоп, побудований сонячною обсерваторією Національного наукового фонді США і розташований на Гавайському острові Мауі, є найбільшим пристроєм такого типу. Оснащення 4-х метровим дзеркалом, поєднання позаосної конструкції для зменшення розсіяного світла та рівномірної поляриметрії дають йому можливість виявляти вричі менші деталі, ніж можливо було до цього.

                   Телескопом імені Даніеля К. Інуе, Гаваї, Мауі

Як допоможе ця інформація

Очікується, що спостереження за змінами відбитків атомів та іонів, що доступні звдяки спектрокопічним можливостям пристрою допоможуть прояснити природу динамічної поведінки Сонця.

Завдяки новому телескопу можна вимірювати коронку сонця не очікуючи спеціальних умов. Раніше, дослідникам доводилося чекати повного сонячного затемнення, щоб вивчати його зовнішню атмоферу — корони, де зазвичай розпочинаються сонячні бурі.

Це важливо, адже магнітні збурення здатні впливати не тільки на самопочуття, а й на супутникові системи зв’язку, такі як GPS, повітряні сполучення та навіть на наземні електроенергетичні мережі.

Читайте також про конкурс молодих митців OBJECTS ART PRISE та як податися? Конкурс молодих митців OBJECTS ART PRIZE 2020: Open Call.

? Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...