Реклама

🎹 Українка отримала Ґреммі: що відомо про Надію Шпаченко

Престижну нагороду українська музикантка отримала у номінації «Класична музика».
Čytaty latynkoju
Офіційний сайт Надії Шпаченко
🎹 Українка отримала Ґреммі: що відомо про Надію Шпаченко
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 🎹 Українка отримала Ґреммі: що відомо про Надію Шпаченко
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Престижну нагороду українська музикантка отримала у номінації «Класична музика».

Що за премія

Сьогодні вночі пройшла церемонія нагородження «Ґреммі» — це найпрестижніша музична премія, яку вручають у кількох десятках номінацій, серед яких «Пісня року», «Альбом року», жанрові номінації на кшталт «Найкращий R&B-альбом» чи «Найкраща рок-пісня» та інші.

За що Надія Шпаченко отримала премію

Як повідомляє блог про українську музику LiRoom, піаністка Надія Шпаченко отримала перемогу в номінації «Найкраща збірка класичної музики» за альбом The Poetry of Places.

The Poetry of Places — це збірка з десяти робіт різних композиторів, натхненних видатною архітектурою. Існує два варіанти програми — «XXI століття» та «Змішані періоди». У другому варіанті присутні виконання творів, які відсилають до України — «Великі ворота Києва» Модеста Мусорґського, а також «Бахчисарайський фонтан» Антона Аренського.

Проте, «Ґреммі» отримала саме збірка XXI століття. Більше інформації можна знайти на сайті музикантки.

Послухати альбом: Apple Music, YouTube Music, Deezer, Spotify

Хто така Надія Шпаченко

Надія Шпаченко народилася у Харкові, але згодом переїхала з мамою до Ізраїля, звідки потрапила до США. Зараз проживає у Помоні, штат Каліфорнія, і викладає у Каліфорнійському державному університеті. Вона виступала у «Карнеґі Холлі», «Дісней Холлі» та на інших іменитих майданчиках, а також презентувала нові твори понад 70-ти сучасних композиторів.

У 2015 році Шпаченко вже була номінована у тій же категорії (а також двох інших), але перемогу отримати не вдалося. Тоді на престижну нагороду претендувала збірка Woman at the New Piano. Назва альбому відсилає до картини всесвітньо відомого українського художника Казимира Малевіча, а альбом присвячений оновленню світу після так званого апокаліпсису, який так і не настав у 2012 році. Надихатися на запис Надія Шпаченко їздила до древнього міста племені Майя — Чічен-Іци.

Послухати альбом: Apple Music, YouTube Music, Deezer, Spotify

? Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...