Реклама

❗5 порад, як бренду заявити про себе та зміцнити відносини з клієнтами

Розповідаємо ключові моменти з дослідження Dentsu Aegis Network та Longitude про те, як сильні бренди заявляють про себе, зміцнюючи відносини зі споживачами.
Čytaty latynkoju
❗5 порад, як бренду заявити про себе та зміцнити відносини з клієнтами
  1. Головна
  2. Бізнес
  3. ❗5 порад, як бренду заявити про себе та зміцнити відносини з клієнтами
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Розповідаємо ключові моменти з дослідження Dentsu Aegis Network та Longitude про те, як сильні бренди заявляють про себе, зміцнюючи відносини зі споживачами.

Останнім часом бренди отримують суперечливе завдання: бути одночасно фоловерами та лідерами. Тому що клієнти хочуть відчути себе частиною спільноти однодумців та очікують, що бренди реагуватимуть на їхні відгуки та адаптуватимуть відповідно продукцію.

Знайти золоту середину між цілісним образом бренду та здатністю до персоналізації важко, але можливо.

За результатами дослідження Dentsu Aegis Network та Longitude, сильні бренди наразі заявляють про себе, зміцнюючи відносини зі споживачами за допомогою п’яти ключових аспектів.

Обмін досвідом

Ми живемо в епоху, коли «кожен є експертом». Згідно з даними компанії Euromonitor, замість того, щоб спокушатися на маркетингові стратегії бренду, споживачі звертаються один до одного за порадами, нехтуючи повідомленнями, які надсилають їм бренди.

Кожен з них обирає власні орієнтири та лідерів думок: від сторіс в Instagram до мобільних додатків, які порівнюють ціни.

Черги на запуск iPhone 11 у всьому світі або лінійки кросівок Yeezy від Каньє Веста показують, як потужно бренди можуть використовувати відчуття спільного досвіду та гнучкість, з якою ним можна ділитися.

Коротшим шляхом

Парадоксально, але чим більше у споживачів вибору, тим важче їм ухвалити рішення та тим менше шансів щось придбати.

Доказом є зростання бізнес-моделі, що базується на передплаті. В економіці передплати споживачі отримують товари чи послуги, не ухвалюючи численних рішень.

У тих ситуаціях коли люди хочуть поділитися своїми особистими смаками та налагодити постійні відносини з брендом, компанії є господарями становища.

Вирішуйте проблеми людей

Бренди можуть ще раз довести свою цінність для споживача, вирішивши проблеми клієнтів, перш ніж вони дізнаються про них.

Компанія Square дотримується теорії Jobs to be Done, коли споживачі купують товари чи послуги, щоб виконати певне завдання. Розуміючи детально, яким є «завдання», компанії намагаються створювати та продавати рішення, які виграють на ринку.

Це дає можливість переглянути потреби клієнта з точки зору їхнього способу життя, полегшити їхні проблеми.

Обирайте слова з обережністю

Презентуючи щось нове, що вирішує проблеми та задовольняє бажання, клієнт навіть не усвідомлює, що навколо бренду з’являється почуття авторитету. Однак існує тонка грань між наданням споживачам самостійності вказувати на свої потреби та втратою контролю.

Можливе рішення цієї головоломки — власна система забезпечення, коли споживачі можуть за бажанням персоналізувати кожен етап процесу закупівлі згідно зі своїм смаком.

Споживачі хочуть відчувати, що їхня думка впливає на виробництво продуктів, які вони купують, але також хочуть, щоб бренд додавав щось нове на власний розсуд. Тобто вони хочуть вибір, але не надто великий.

Будьте відкритими

У час посилення скептицизму налагодити тісні відносини з клієнтами можна за допомогою прозорості. Наприклад, японський б’юті бренд Shiseido відкрив для громадськості свій новий дослідницький хаб у Токіо, даючи можливість спостерігати за процесом досліджень та розробок.

Нещодавно генеральний директор Airbnb Брайан Ческі з’ясував, що до кінця 2020 року орендна платформа перевірить усі сім мільйонів оголошень, адже люди повинні відчувати, що можуть довіряти Airbnb.

Бренди, які ставлять соціальні та людські цінності на чільне місце у своїх продуктах та послугах, заслуговують на довіру. Бренди, які роблять життя простим і демонструють розуміння потреб та мотивацій, будуть поважати, навіть любити.

Читайте про шлях Spotify до величі? Шлях Spotify до величі. Чому цей сервіс люблять по всьому світу і чекають в Україні. Чому цей сервіс люблять по всьому світу і чекають в Україні.

? Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...