Реклама

🎄Як українці готуються до новорічних свят — дослідження Mastercard

Понад 16 млн українців поїдуть на зимові свята до рідних, кожен з них в середньому проїде 645 км та витратить чотири тисячі грн на подарунки
Čytaty latynkoju
🎄Як українці готуються до новорічних свят — дослідження Mastercard
  1. Головна
  2. Бізнес
  3. 🎄Як українці готуються до новорічних свят — дослідження Mastercard
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Понад 16 млн українців поїдуть на зимові свята до рідних, кожен з них в середньому проїде 645 км та витратить чотири тисячі грн на подарунки

Цього року понад 16 млн українців поїдуть додому з різних куточків країни та світу, щоб провести різдвяні та новорічні свята зі своїми батьками та сім’ями.

Про це йдеться у дослідженні Mastercard Driving Home For Christmas 2019.

Коли починають готуватися

Підготовка до подорожі починається зазвичай за 37 днів до свят. Майже кожен четвертий (24%) бронює квитки додому принаймні за два місяці, хоча 12% планують поїздку в останню хвилину та купляють квитки за кілька днів.

Яка відстань додому

Щоб потрапити додому, кожен з українців у середньому проїде 645 км. Автобуси й автомобілі — найпопулярніші види транспорту: ними хоча б раз скористаються 67% тих, хто вирушить у святкову поїздку. І майже кожен третій (32%) українець вибере для цього потяг.

Коли пік завантаженості

За дослідженням Mastercard, автомобільні дороги, вокзали та аеропорти, найімовірніше, будуть перевантажені 22 грудня, оскільки серед українців це найпопулярніший день для святкових подорожей.

Хоча більшість людей їдуть додому до батьків (51%), майже кожен третій (36%) сказав, що подолав би таку саму відстань, щоб провести час зі своїм домашнім улюбленцем.

Вартість подарунків

Попри витрати, пов’язані з подорожжю, більшість людей (55%) не вважають свій візит до сім’ї подарунком і додатково витратять ще 4349 гривень на подарунки рідним.

Також на період свят кожен п’ятий (21%) з опитаних українців поїде на відпочинок за кордон. 9% з них вважають, що це не так клопітно, як святкувати вдома, а 46% зізналися, що в новорічні свята вони хочуть відволіктися від роботи.

Дослідження проводилось у листопаді 2019 року у 19 країнах серед 10 тисяч респондентів.

Читайте також про те, що подарувати на Миколая? Що подарувати на День святого Миколая: ідеї подарунків для сімейного свята: підбірка подарунків для сімейного свята.

Share
Написати коментар
loading...