Реклама

📱Як працює застосунок «Дія» — він став доступним для бета-користувачів (фото)

Наразі бета-версія актуальна лише для власників авто, адже потрібно, щоб користувач мав і водійське посвідчення, і техпаспорт.
Čytaty latynkoju
📱Як працює застосунок «Дія» — він став доступним для бета-користувачів (фото)
  1. Головна
  2. Техно
  3. 📱Як працює застосунок «Дія» — він став доступним для бета-користувачів (фото)
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Наразі бета-версія актуальна лише для власників авто, адже потрібно, щоб користувач мав і водійське посвідчення, і техпаспорт.

Перші користувачі повідомляють про доступність застосунку для завантаження та роботи. Це підтверджують і в офіційній групі бета-тестувальників «Дієві».

застосунок дія

Як виглядає та працює «Дія»

Після завантаження застосунку користувач бачить екран з вітанням. Після цього застосунок пропонує задати пін-код — також працює і FaceID, і авторизація за відбитком пальця.

застосунок «дія» держава у смартфоні застосунок дія держава у смартфоні

Далі — авторизація за допомогою онлайн-банкінгу. Наразі можна зайти за допомогою Приват24 або monobank.

Застосунок «Дія» Приват24 авторизація

Одразу після авторизації можна отримати доступ до електронної версії водійського посвідчення та свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу (техпаспорт). На документах указані всі необхідні дані.

Застосунок Дія водійське посвідчення електронні права Застосунок Дія техпаспорт свідоцтво про реєстрацію держава у смартфоні

Але дані вказані не лише текстом — на обороті картки документа також відображається QR-код. Якщо сканувати його камерою звичайного смартфона, доступа до даних ви не отримаєте. Вочевидь, спеціальна версія з доступом до даних буде лише у поліції та інших відповідних державних органів.

держава у смартфоні застосунок дія

Як проходитиме тестування

Доступ до застосунку на цьому етапі отримають лише перші 20 000 людей зі смартфонами на iOS та Android.

Тестування буде проходити в декілька етапів. Кожного дня відкриватимуть доступ 2-4 тисячам людей, які отримають спеціальні листи. Тож, якщо ви не отримали лист в день старту, то спочатку перевірте в спамі, а якщо і там немає, то просто зачекайте — він обов’язково надійде.

У першій бета-версії будуть доступні? Електронні водійські права запрацюють у середині грудня цифрові водійські права та техпаспорт автомобіля. Як заявив прем’єр Гончарук на своєму телеграм-каналі, цьогоріч українські водії сплатили 71 млн грн штрафів за те, що забули взяти з собою права та техпаспорт. Коли ці документи будуть у смартфоні, ця проблема буде неактуальною.

Подальші плани

Над дизайном застосунку працювала студія FEDORIV, а програмну частину безкоштовно розробив аутсорс-гігант EPAM. Міністерство прийме на баланс «Дію» за 1 гривню.

За словами розробників додатка, наступними послугами стануть:

  • Реєстрація ФОП та інші послуги для підприємців
  • Кабінет забудовника — розділ для отримання дозволів на будівництво та інших послуг, пов’язаних із забудовою
  • єМалятко — для новоспечених батьків

Усього в застосунок планують перевести до 2000 послуг до 2024 року включно з е-Пенсією, ID-карткою та іншими. Крім цього, в планах міністерства — е-Резидентство за прикладом Естонії. Ця послуга дозволить іноземцям реєструвати компанії в Україні та керувати ними дистанційно.

Share
Написати коментар
loading...