Реклама

📱Розпочався бета-тест «держави в смартфоні» — «Дія» буде доступна першим 20 тисячам

Про старт бета-тестування додатку «Дія» розповіли в Мінцифрі. Наразі актуально лише для власників авто.
Čytaty latynkoju
📱Розпочався бета-тест «держави в смартфоні» — «Дія» буде доступна першим 20 тисячам
  1. Головна
  2. Техно
  3. 📱Розпочався бета-тест «держави в смартфоні» — «Дія» буде доступна першим 20 тисячам
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Про старт бета-тестування додатку «Дія» розповіли в Мінцифрі. Наразі актуально лише для власників авто.

Застосунок «Дія»

Ми вчора повідомляли?Бета-версія додатка «Дія» запуститься наступного тижня, що запис на бета-тест розпочнеться сьогодні, а сам застосунок буде доступний наступного тижня. Сьогодні на прес-конференції міністр Федоров оголосив про старт запису на спеціальному сайті.

Щоб потрапити до переліку учасників, перейдіть за посиланням та заповніть форму. Після цього надійде лист з підтвердженням або відмовою.

застосунок дія держава в смартфоні

Для цього етапу тестування вам необхідно мати водійське посвідчення та техпаспорт автівки. Потрібні обидва документи — якщо не буде одного з них, до першої хвилі тестувальників вас не допустять.

застосунок дія держава в смартфоні

Як проходитиме тестування

Доступ до застосунку на цьому етапі отримають лише перші 20 000 людей зі смартфонами на iOS та Android.

Тестування розпочнеться 16 грудня та буде проходити в декілька етапів. Кожного дня відкриватимуть доступ 2-4 тисячам людей, які отримають спеціальні листи. Тож, якщо ви не отримали лист в день старту, то спочатку перевірте в спамі, а якщо і там немає, то просто зачекайте — він обов’язково надійде.

У першій бета-версії будуть доступні? Електронні водійські права запрацюють у середині грудня цифрові водійські права та техпаспорт автомобіля. Як заявив прем’єр Гончарук на своєму телеграм-каналі, цьогоріч українські водії сплатили 71 млн грн штрафів за те, що забули взяти з собою права та техпаспорт. Коли ці документи будуть у смартфоні, ця проблема буде неактуальною.

Деталі про застосунок

Над дизайном застосунку працювала студія FEDORIV, а програмну частину безкоштовно розробив аутсорс-гігант EPAM. Міністерство прийме на баланс «Дію» за 1 гривню.

За словами розробників додатка, наступними послугами стануть:

  • Реєстрація ФОП та інші послуги для підприємців
  • Кабінет забудовника — розділ для отримання дозволів на будівництво та інших послуг, пов’язаних із забудовою
  • єМалятко — для новоспечених батьків

Усього в застосунок планують перевести до 2000 послуг до 2024 року включно з е-Пенсією, ID-карткою та іншими. Крім цього, в планах міністерства — е-Резидентство за прикладом Естонії. Ця послуга дозволить іноземцям реєструвати компанії в Україні та керувати ними дистанційно.

Share
Написати коментар
loading...