Реклама

🏗️ Макс Яковер очолив проєкт створення меморіального центру «Бабин яр». Шукає команду

Про намір будівництва меморіального центру «Бабин яр» було оголошено 2016 року, а його площа складе понад 77 000 кв. км.
Čytaty latynkoju
🏗️ Макс Яковер очолив проєкт створення меморіального центру «Бабин яр». Шукає команду
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 🏗️ Макс Яковер очолив проєкт створення меморіального центру «Бабин яр». Шукає команду
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Про намір будівництва меморіального центру «Бабин яр» було оголошено 2016 року, а його площа складе понад 77 000 кв. км.

Про свою нову посаду Яковер заявив на своїй сторінці у фейсбуці. За словами колишнього очільника UNIT.City, в планах організаторів проєкту побудувати іноваційний музей та низку наукових інституцій, що передаватимуть досвід тих подій, часів та місця.

Основним партнером Яковера в керівництві стане Ілля Хржановський, творець скандального проєкта «Дау», який знімали в Харкові.

Зараз головний час для такого проекту — за 5-10 років остаточно відійде покоління останніх сучасників трагедії.

Макс Яковер, керівник проєкта меморіального центру «Бабин яр»

Бюджет створення меморіального центру «Бабин яр» — понад $100 млн.

Хто такий Макс Яковер

макс яковер

Це відомий підприємець та менеджер в IT-індустрії. Перед цим проєктом Макс Яковер разом із Максимом Бахматовим керував UNIT.City, з ним же реформував ВДНГ на посаді директора з розвитку. Засновник креативного простору «Часопис» та співвласник проєкту «Цікавий Київ».

Що за меморіальний центр

Урочище Бабин яр — це місцина в Києві, яка має жахливу історію. В часи Голодомору 1932-33 рр. там ховали людей, що померли з голоду. А під час Другої світової Бабин яр став місцем розстрілу понад 100 тисяч людей різного етнічного походження, але здебільшого євреїв та ромів.

Також саме з Бабиним яром пов’язана Куренівська трагедія, коли відходи цегляних заводів, якими вирішили заповнити яр для прокладення шляхів і облаштування парку, потекли на Куренівку — тоді загинуло понад 1,5 тис людей.

Меморіальний центр «Бабин яр» стосується лише Голокосту. Його створюють на кошти бізнесменів з «Альфа-Груп». До Наглядової ради входять Святослав Вакарчук, Володими Клічко, колишній президент Польщі Алєксандр Кваснєвський та інші.

Проєкт меморіального комплексу та музею представили? Обрали кращий проєкт меморіального центру «Бабин Яр»: як виглядає у вересні.

Share
Написати коментар
loading...