Реклама

🛍️ Чек-ліст покупця на Чорну п’ятницю та Кіберпонеділок: як купити та зекономити

Na chasi підготував чек-ліст покупця, який допоможе зекономити у Чорну п'ятницю та Кіберпонеділок, не купивши безліч товарів за хибними знижками.
Čytaty latynkoju
🛍️ Чек-ліст покупця на Чорну п’ятницю та Кіберпонеділок: як купити та зекономити
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 🛍️ Чек-ліст покупця на Чорну п’ятницю та Кіберпонеділок: як купити та зекономити
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Na chasi підготував чек-ліст покупця, який допоможе зекономити у Чорну п'ятницю та Кіберпонеділок, не купивши безліч товарів за хибними знижками.

В Україні до Чорної п’ятниці та Кіберпонеділка ставляться по-різному. Хтось вже за тиждень бігає магазинами та придивляється, що купити зі знижкою. Водночас, інші вважають, що у нас продають товари за звичайними цінами, лише наклеївши зверху наліпку — знижка.

❓ Чорна п’ятниця зрозуміло, а що таке Кіберпонеділок

Кіберпонеділок — це день знижок лише в інтернет-магазинах, який проводиться у понеділок після Чорної п’ятниці, де знижки можна знайти як онлайн, так і оффлайн.

?️ Чек-ліст — як зекономити у Чорну п’ятницю та Кіберпонеділок

✅ Скласти список покупок

Подумайте, що вам потрібно купити. Наприклад, у вас немає теплого шарфа або ви хочете новий смартфон. Можливо, вам також потрібні речі на інші сезони. Пам’ятайте, зима близько, але вона пройде.

Так, можна купити кросівки на весну та значно заощадити. А ще незабаром Новий рік, подарунки до якого варто купувати зараз, щоб заощадити гроші та, головне, не бігати наприкінці грудня у пошуках.

✅ Сформувати бюджет

Відкладіть суму, яку ви зможете витратити на покупки, та додайте до неї 10-15% на приємні супутні покупки. Якщо запланували купівлю гаджетів, залиште певну суму на початок наступного тижня, бо за Чорною п’ятницею йде Кіберпонеділок.

✅ Обрати магазини або купувати онлайн

Подивіться список магазинів, до яких хочете завітати. Можливо, вони всі знаходяться в одному торговельному центрі. Так, ви не витратите час на переміщення. Або можна купувати онлайн: завчасно відкрити вкладки з необхідними товарами, перевірити ціни у різних магазинах та швидко зробити покупки.

Часто компанії та бренди завчасно повідомляють про свої знижки, а деякі навіть викладають товари зі знижками за кілька днів до початку Чорної п’ятниці або Кіберпонеділка. Тож рекомендуємо заздалегідь відвідати інтернет-сайти та сторінки у соцмережах магазинів та брендів, що вас цікавлять.

✅ Подивитися іноземні інтернет-магазини

Зазвичай українські магазини пропонують знижки від 20% до 50%. Не надто щедро у порівнянні з США, де більшість товарів продається зі знижками у 70-90%. Радимо придивитися до асортименту закордонних інтернет-магазинів.

✅ Переглянути умови доставки

Якщо ви купуєте в інтернет-магазині, то уважно подивіться умови доставки. Може виявитися, що ви замовили товар зі знижкою, плануючи подарувати його на Новий рік, а доставлять його десь у лютому. Хоча це теж варіант — буде подарунок на Китайський Новий рік. Водночас, зважайте на вартість доставки, щоб купівля товару в інтернеті не виявилася дорожча за купівлю в оффлайн-магазині.

✅ Дивіться на динаміку цін

Іноді знижки можуть здатися вражаючими, а насправді продавець просто підняв раніше ціну. Тому подивіться вартість в альтернативних магазинах та проглядайте ціни на цікаві вам товари заздалегідь.

Коли ви знайдете потрібний товар за прийнятною ціною, перевірте також відгуки про сам товар та про магазин, у якому збираєтеся купувати.

Чорна п'ятниця

✅ Не зволікати

Магазин може справді пропонувати великі знижки, але продавати лише декілька одиниць товару. Особливо, це стосується закордонних інтернет-магазинів.

✅ Якість товару

Товари зі знижкою можуть йти з вітрини чи з невеликим браком. Отже, якщо купуєте оффлайн, то уважно перегляньте товар на брак, хоча б візуально. У випадку з технікою, попросіть продемонструвати пристрій у роботі.

⁉️ Не уважно виконали всі пункти нашого чек-ліста та хочете повернути товар

Будь-який товар можна повернути протягом 14 днів з моменту покупки з наявним чеком. Розмір знижки значення не має.

Зауважте, що товар не має знаходитися у «Переліку товарів, що не підлягають обміну або поверненню».

Дивітсья також інфографіку, де купують? Чорна п’ятниця: де купують та скільки витратять українці. Інфографіка та скільки витратять українці на Чорну п’ятницю.

Share
Написати коментар
loading...