Реклама

📱 Як штучний інтелект в Instagram формує рекомендації для користувачів

Алгоритм Instagram фокусується на пошуку акаунтів, які, на його думку, можуть сподобатися людям, а не на окремих публікаціях.
Čytaty latynkoju
📱 Як штучний інтелект в Instagram формує рекомендації для користувачів
  1. Головна
  2. Техно
  3. 📱 Як штучний інтелект в Instagram формує рекомендації для користувачів
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Алгоритм Instagram фокусується на пошуку акаунтів, які, на його думку, можуть сподобатися людям, а не на окремих публікаціях.

Instagram розповів, як соцмережа використовує штучний інтелект для того, щоб відібрати рекомендовані пости для користувачів.

Про це повідомляє The Verge.

Як працює алгоритм

Спочатку Instagram визначає схожі між собою акаунти, адаптувавши загальний метод штучного інтелекту «вбудованість у слово». Він вивчає порядок, у якому слова з’являються в тексті, щоб оцінити, наскільки вони пов’язані.

Наприклад, система вбудовування слів знає, що слово «вогонь» часто з’являється поруч зі словами «сигналізація» та «вантажівка», але рідше поруч зі словами «пелікан» або «сендвіч». Завдяки цьому процесу визначають, наскільки два акаунти пов’язані один з одним.

Відбір рекомендованих постів

Для пошуку рекомендацій, система переглядає, з якими акаунтами користувачі спілкувалися в минулому, уподобавши або зберігши їхній вміст. Згодом ідентифікують акаунти, які схожі на ці облікові записи, та обирають з них 500 постів.

Їх фільтрують для видалення спаму та дезінформації та класифікують залежно від того, наскільки ймовірно, що користувач буде взаємодіяти з ними. Перші 25 публікацій з рейтингу надсилаються на першу сторінку вкладки «Огляд користувача».

Як сформувати свою стрічку

Instagram не є повністю прозорим щодо роботи алгоритмів. Немає деталей про те, які методи використовуються для ідентифікації спаму чи дезінформації.

За порадою Instagram, найкращий спосіб для користувачів формувати вміст вкладки «Огляд» — взаємодіяти з акаунтами, які їм подобаються. Якщо ви не хочете бачити певні типи публікацій, то можна скористатися інструментом «побачити менше таких публікацій». До нього легко отримати доступ, натиснувши меню з трьома крапками у верхньому правому куті кожної публікації.

Читайте також про те, що Spotify може запуститися? Spotify може запуститися в Україні. На вулицях Києва помітили рекламу в Україні. На вулицях Києва помітили рекламу.

Share
Написати коментар
loading...