Реклама

🔍 Як працює пошук Google. Перевага великим компаніям та чорні списки сайтів — WSJ

Видання Wall Street Journal опублікувало велике розслідування роботи пошуку Google. Журналісти провели понад 100 інтерв'ю та кілька тижнів вивчали результати пошуку самостійно.
Čytaty latynkoju
🔍 Як працює пошук Google. Перевага великим компаніям та чорні списки сайтів — WSJ
  1. Головна
  2. Бізнес
  3. 🔍 Як працює пошук Google. Перевага великим компаніям та чорні списки сайтів — WSJ
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Видання Wall Street Journal опублікувало велике розслідування роботи пошуку Google. Журналісти провели понад 100 інтерв'ю та кілька тижнів вивчали результати пошуку самостійно.

Компанія Google віддає перевагу великим компаніям та має списки сайтів, які не видає в пошуку.

Про це йдеться у дослідженні WSJ.

Що відомо

Компанія веде списки сайтів, які не можуть з’явитися у результатах пошуку взагалі або за певним запитом. Вони не мають стосунку до списку сторінок, які Google зобов’язана видаляти згідно зі законом.

З 2010 до 2018 року Google отримала 685 тисяч запитів на видалення посилань з результатів пошуку від урядів з усього світу. Сайт може потрапити в чорний список, наприклад, якщо використовує спам-тактики виведення у верхню частину результатів пошуку.

На слуханнях у Конгресі представники компанії стверджували, що будь-яка зміна алгоритму розглядається спеціальним комітетом. WSJ пише, що це тривалий захід, який нагадує «захист дисертації». Тому насправді багато дрібних змін ухвалюють без схвалення комітету.

Представники компанії підтвердили виданню, що зміни не завжди розглядаються на засіданнях, але всі вони оцінюються за іншими принципами.

Перевага великим компаніям

Google віддає перевагу великим компаніям. Це призводить до того, що більшу частину верхніх рядків результатів пошуку займає Amazon — навіть за запитами про продукти, які вже вийшли з продажу у магазині.

Також великі компанії отримують поради щодо того, як поліпшити свої позиції у пошуку.

У 2014 році eBay помітила, що стала отримувати менше трафіку з Google. Після тривалих переговорів Google погодилася повернути сторінки на колишні позиції за умови, що онлайн-аукціон простежить за їхнім наповненням та релевантністю.

Компаніям без впливу eBay доводиться складніше. WSJ наводить приклад історію купонного сайту DealCatcher, який за день втратив близько 93% трафіку через зміни алгоритмів видачі. У команди не було контактів в Google, тому вона найняла консультанта, який спробував зв’язатися з представниками компанії, проте не отримав відповіді. Через місяць трафік несподівано повернувся.

Читайте також про те, що в Україні хочуть?В Україні хочуть ввести податки для Netflix, YouTube та стримінгових сервісів ввести податки для Netflix, YouTube та стримінгових сервісів.

Share
Написати коментар
loading...