Реклама

🧸 Інсайти з MIP Junior від ПЛЮСПЛЮС: куди рухається контент для дітей

Наталя Панченко, програмна директорка каналу ПЛЮСПЛЮС, побувала на MIP Junior, провідній в світі події індустрії розваг для дітей, яка проходила в Каннах, і поділилася з нами інсайтами світового виробництва дитячого контенту.
Čytaty latynkoju
🧸 Інсайти з MIP Junior від ПЛЮСПЛЮС: куди рухається контент для дітей
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 🧸 Інсайти з MIP Junior від ПЛЮСПЛЮС: куди рухається контент для дітей
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Наталя Панченко, програмна директорка каналу ПЛЮСПЛЮС, побувала на MIP Junior, провідній в світі події індустрії розваг для дітей, яка проходила в Каннах, і поділилася з нами інсайтами світового виробництва дитячого контенту.

MIP Junior — це провідна в світі подія індустрії розваг для дітей, тому відвідини його вже must-see для тих, хто працює з дитячим контентом. Почну з привезених звідти інсайтів. Їх шість:

  • Ера діджитал кожен день підвищує планку для бродкастерів. Для юного глядача сьогодні доступні всілякі варіанти споживання контенту: екран, планшет, телефон, – дивитися контент можна практично де завгодно і коли завгодно. Це і стимулює виробників контенту взаємодіяти з дітьми на всіх рівнях і розвивати продукт не тільки для лінійного телебачення, а й роблячи його доступним на всіх діджитал-майданчиках.
  • За даними Mediametrie (французька компанія, що займається вимірюванням аудиторії — ред.), в порівнянні з минулим роком споживання лінійного телебачення впало практично у всіх великих країнах Європи. У той же час, використання функції відкладеного перегляду залишилося на колишньому рівні. Це сигналізує про те, що глядачі більше не хочуть підлаштовуватися під програму телеканалів, а бажають управляти своїм часом. Проте, середній час, який дитина проводить перед телевізійним екраном, все ще велика, і мовники готові інвестувати в створення все більш якісного контенту.

<span data-soloveiko_check='MORFOLOGIK_RULE_UK_UA---#---undefined---#---Знайдено ймовірну орфографічну помилку---#---плюс плюс---#---плюсплюс' class='soloveiko-hidden-spell-error' id='soloveiko-1342:8' srcset=плюсплюс” width=”1024″ height=”682″>

  • Цього року анімаційних прем’єр було представлено на 15% більше, ніж за 2018 рік. На ринку MIP Junior нам, як каналу ПЛЮСПЛЮС, вдалося знайти, мабуть, рекордну кількість нових крутих анімаційних серіалів в каталогах незалежних студій і якість цих продуктів просто вражає. Серіали нічим не поступаються повнометражним картинам, в тому числі і по бюджетах виробництва.
  • З основних трендів можна виділити програми з ведучими-дітьми, які перекочували з YouTube на ТБ екран (Ryan Toys Review), анімацію, де головні герої ‒ команда, з якою відбуваються всілякі пригоди (Mama K’s Team 4, Treasure Trekkers). Також було представлено багато продуктів, які піднімають тему інклюзивності та особливостей (The Casagrandes, The Bravest Knight).
  • Преференції вибору контенту українських дітей ідентичні з іншими європейськими країнами. Тобто, цінності й інтереси європейських та українських дітей збігаються, а це, у свою чергу, дозволяє закуповувати світової анімаційний продукт і адаптувати його на українську мову практично з 100% гарантією, що продукт сподобається твоєму глядачеві, якщо він став хітом у своїй країні.
  • Мультсеріали «Елвін і бурундуки», «Губка Боб Квадратні Штани», «Леді Баг і Супер-Кіт» – топ-3 за кількістю переглядів в Європі. І ми дуже раді, що всі вони зібрані на ПЛЮСПЛЮС в якісному українському дубляжі. Особливо надихає, що нові сезони цих анімаційних серіалів вже у виробництві і обов’язково з’являться на нашому каналі, щоб українські діти могли бути в курсі світових мультхітів.

Зробивши висновки після MIP Junior, можливо простежити світові тренди у виробництві контенту на сьогодні й зрозуміти, куди вони рухаються. Говорячи про дитячий контент, то, перш за все, це шлях до поліпшення якості мультфільмів, в чому зацікавлені самі бродкастери, враховуючи збільшення конкуренції на ринку анімації. Також, до уніфікації продукту, який буде цікавий дітям по всьому світу, але все ж на піку залишається локальний продукт, під запити регіональної аудиторії. І, по-третє, продукти перестають виконувати лише одну мету –  розважити дітей, тепер розважаючи, вони намагаються навчити їх новому і допомогти розвиватися.

Нагадаємо, що MIP Junior – це провідна в світі подія індустрії розваг для дітей. Міжнародна виставка дитячих та молодіжних серіалів, документальних, мультиплікаційних фільмів, розважальних та освітніх програм. MIP Junior збирає найвпливовіших покупців, продюсерів і дистриб’юторів світової індустрії дитячого виробництва. Саме там, в основному, вирішується, який контент споживатимуть діти в прийдешній час.

Читайте також про те, що супутникове ТБ закодують? Супутникове ТБ закодують: як дивитися канали після вимкнення сигналу — як бути далі.

Share
Написати коментар
loading...