Реклама

💻 Відкрили центр розвитку стартапів 1991 Mariupol – реновація Донбасу через IT-бізнес

Спікери на відкритті 1991 Mariupol поділилися думками про реновацію Донбасу через розвиток ІТ-бізнесу та можливості для молоді
Čytaty latynkoju
💻 Відкрили центр розвитку стартапів 1991 Mariupol – реновація Донбасу через IT-бізнес
  1. Головна
  2. Бізнес
  3. 💻 Відкрили центр розвитку стартапів 1991 Mariupol – реновація Донбасу через IT-бізнес
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Спікери на відкритті 1991 Mariupol поділилися думками про реновацію Донбасу через розвиток ІТ-бізнесу та можливості для молоді

У Маріуполі відкрили 1991 Mariupol – центр розвитку стартапів, що допоможе зростати ІТ-талантам регіону. Центр пропонуватиме низку інкубаційних програм, можливості стажування для молоді, події для побудови діалогу між владою, бізнесом та ІТ-спільнотою.

Про місто

Маріуполь знаходиться всього в 20 км від лінії фронту. Декілька років тому місто перебувало під обстрілами з окупованих територій. Щороку місцеві ВНЗ випускають понад шість тисяч ІТ-фахівців, які у більшості випадків покидають Маріуполь.

1991 Mariupol

Водночас населення міста складає 70% металургійної галузі України. Більшість з цих підприємств мають багато викликів, пов’язаних з цифровізацією та винайденням нових інноваційних підходів у своїй діяльності. Створення умов для співпраці між містом, великими підприємствами та локальними ІТ-командами призведе до зростання інвестицій.

Проект 1991 Mariupol ініціювала українська технологічна організація SocialBoost.

Яка основна мета 1991 Mariupol

  • Розвиток спільноти інноваторів як потужного джерела реновації регіону
  • Зменшення відтоку ІТ-спеціалістів з міста
  • Створення можливостей розвитку для молоді
  • Побудова міцної коаліції між містом, жителями міста та регіону, підприємцями та бізнесом
  • Підвищення інвестиційної привабливості Донбасу

1991 Mariupol

Що пропонує 1991 Mariupol

  • акселераційні та освітні програми для молоді, підприємців та ІТ-спеціалістів
  • програма ІТ-стажувань для студентів при місцевій адміністрації та підприємствах
  • спільні програми з міською адміністрацією та регулярні заходи на тему ІТ та підприємництва
  • коворкінг простір для роботи молодих стартап команд та ІТ-підприємців

Ділимося думками спікерів події про реновацію Донбасу через розвиток ІТ-бізнесу та можливості для молоді.

Що заважає створенню інноваційної та ефективної екосистеми в Україні

Нам не вистачає хорошого зв’язку в трикутнику «інвестор-бізнес-винахідник». Часто бізнес не розмовляє мовою, якій віддають перевагу науковці, а науковці не розмовляють мовою інвесторів. Такі місця як 1991 Mariupol допоможуть всім порозумітися.

Дмитро Романович, Міністерство економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства

Чим відрізняється інкубаційна програма від акселераційної

Акселератори поділяються на ті, що вчать тебе щось робити і на ті, які допомагають тобі знайти гроші. Частіше всього українські та європейські акселератори вчать тебе, а американські допомагають знайти гроші. Такі програми як 1991 навчають вас, як побудувати продукт і перетворити це все на бізнес, та не стають співвласниками бізнесу.

Юрій Заремба, AXDRAFT

Які є підводні камені при створенні продукту

Ключовий скіл, який потрібен для створення аутсорсинг-продукту, – це вміння в найкоротші терміни перевіряти гіпотези. Тут підводний камінь – це коли ти бачиш цифри, що твій продукт, який ти готував півроку, вже не актуальний. І ти ж хочеш продовжити його розвивати, але треба все-таки зупинитися.

Другий підводний камінь – це те, що потрібно дуже швидко змінюватися та вміти пристосовуватися. Можна застрягнути у власній ніші та не прогресувати, а можна змінити чи то підхід, чи то ринок.

Сергій Купрієнко, Ring Ukraine

Як маріупольському підприємцю добитися інвестицій

Все дуже просто: має просто бути прозорість. А що стосується інвестицій саме в маріупольскі компанії, то частіше всього інвестору немає різниці, де знаходиться компанія. Важливо, що вона пропонує, які показники та відгуки.

Андрій Колодюк, Aventures Capital

Читайте також про те, як приборкати?? Як приборкати ізраїльського інвестора та побудувати потужну українську екосистему в IT-галузі ізраїльського інвестора та побудувати потужну українську екосистему в IT-галузі.

Запуск центру став можливим завдяки гранту Проекту USAID  «Економічна підтримка Східної України» та за підтримки Європейського інвестиційного банку, Фонду розвитку Маріуполя, у партнерстві з Маріупольською міською радою.

Цей матеріал став можливим завдяки підтримці американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках проекту USAID  «Економічна підтримка Східної України». Зміст цієї публікації є відповідальністю ГО «СОЦІАЛ БУСТ» і необов’язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.

Share
Написати коментар
loading...