Реклама

☢️ Українська лікарка розповіла Vanity Fair, наскільки реалістичний серіал «Чорнобиль». Відео

Видання Vanity Fair розпитало українську лікарку Аллу Шапіро про найвідоміші сцени з культового серіалу «Чорнобиль», знятого Крейгом Мейзіним для HBO. Зібрали для вас найцікавіші цитати та додаємо саме відео.
Čytaty latynkoju
Vanity Fair
☢️ Українська лікарка розповіла Vanity Fair, наскільки реалістичний серіал «Чорнобиль». Відео
  1. Головна
  2. Креатив
  3. ☢️ Українська лікарка розповіла Vanity Fair, наскільки реалістичний серіал «Чорнобиль». Відео
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Видання Vanity Fair розпитало українську лікарку Аллу Шапіро про найвідоміші сцени з культового серіалу «Чорнобиль», знятого Крейгом Мейзіним для HBO. Зібрали для вас найцікавіші цитати та додаємо саме відео.

Хто така Алла Шапіро

У 1986 році киянка Алла Шапіро була у складі однієї з перших груп лікарів, яких направили до зони відчуження для досліджень, зокрема брати аналізи крові у населення. У інтерв’ю «Голосу Америки» ще в 2011 році Алла зазначала, що дізналася про катастрофу від батька таким чином:

«Він зателефонував мені й сказав, що він слухав «Голос Америки» посеред ночі, що було для нього звичним способом отримання інформації, і в передачі сказали, що на атомній станції в Прип’яті — там відбувся ядерний вибух»

З 2003 року Алла працює в Америці, в Управлінні Їжі та Медикаментів (FDA — відповідає за регуляцію санітарних норм, ліцензування ліків тощо у США). До її обов’язків входить підготовка держави до інцидентів подібно чорнобильським — пов’язаним з радіацією, а також біологічним, хімічним чи ядерним атакам терористів.

Найцікавіше з відео Vanity Fair

Відео видання Vanity Fair зроблено повністю англійською мовою, а найцікавіші коментарі Алли ми зібрали нижче.

Обережно! Відео містить досить жорсткі сцени з серіалу, а також спойлери.

Про сцену, де Дятлов погрожує співробітникам станції звільненням, якщо вони не виконають наказ

«Ця сцена дуже реалістична <...> Нам дуже суворо наказали не розповідати населенню, що щось не так. Наша робота була в тому, щоб говорити «Все в порядку!», і якщо ми скажемо протилежне, ми втратимо роботу і ніколи не зможемо на неї повернутися»

Про моментальну кровотечу від радіації

«Радіація призводить до кровотечі, якщо в пацієнта діагностований гострий променевий синдром недостатності кісткового мозку, але це відбувається у перші тижні, і в жодному разі не моментально»

Про евакуацію

Не всі автобуси прибули вчасно. Люди, діти перебували на вулиці, гралися у радіоактивному піску, радіоактивні частки падали дощем на землю. Я чула цю історію від однієї жінки, дитину якої я лікувала за два роки після катастрофи від лейкемії»

Про засекречені документи

«Мій начальник попросив мене зібрати інформацію про радіацію, щоб зробити презентацію для медичного персоналу найбільшої київської лікарні, щоб надати їм базове розуміння радіації, чого очікувати та як лікувати пацієнтів <...> Я зайшла до Національної медичної бібліотеки у Києві і не могла повірити своїм очам, коли побачила порожні полиці, де не було книжок. Я попросила бібліотекарку дати мені якісь книжки або часописи про радіацію, а вона відповіла, що вони отримали «наказ згори» прибрати з полиць всі книжки та часописи з полиць, які містили слово «радіація».

Про шокуючу сцену обгорілого ліквідатора у палаті лікарні

Ілюстрація зі сцени (18+)

«Я не думаю, що це реалістично — мати таку ступінь ураження і такі кольори такої інтенсивності по всьому тілі. Я не працювала в опіковій клініці, але мої колеги, які працювали у московській лікарні №6, надсилали мені знімки радіаційних опіків і я ніколи не бачила нічого схожого на те, що показано <у цій сцені — ред.>. Це виглядає як хтось типу, знаєте, художника робив це, без жодної грунтовної інформації або досвіду.

Про кількість жертв

«Цифра 93’000 є сильно завищеною. Важко зробити пряме порівняння зростання випадків виникнення раку до та після Чорнобилю. Діагностика <зараз — ред.> набагато краща, люди знаходяться під медичним наглядом, чого не було раніше. Отже, щоб мати коректні цифри, статистично значимі, необхідно провести епідеміологічні дослідження <...> Ми не можемо змінити минуле, але ми можем навчитися на ньому. У разі ядерного інциденту, наша відповідь людям із заражених територій має базуватися на науці, а не на страху».

Читайте також про те, що пункт управління четвертим енергоблоком ЧАЕС відкрили☢️ Чорнобиль – пункт управління четвертого реактора Чорнобильської АЕС відкрили для туристів (фото) для відвідувачів, і що ще почитати☢️ «Чорнобиль» від HBO закінчився – що ще почитати та подивитися на цю тему на тему Чорнобильської катастрофи.

Share
Написати коментар
loading...