Реклама

👔 ФОПам можуть дозволити одразу обирати спрощену систему оподаткування

Наразі протягом першого календарного місяця з дня реєстрації ФОП обов'язково повинен знаходитися на загальній системі оподаткування.
Čytaty latynkoju
👔 ФОПам можуть дозволити одразу обирати спрощену систему оподаткування
  1. Головна
  2. Бізнес
  3. 👔 ФОПам можуть дозволити одразу обирати спрощену систему оподаткування
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Наразі протягом першого календарного місяця з дня реєстрації ФОП обов'язково повинен знаходитися на загальній системі оподаткування.

ФОПам хочуть дозволити обирати спрощену систему оподаткування під час реєстрації підприємницької діяльності. Це прописано в законопроекті 2209 «Про внесення змін до статті 294 та 298 Податкового кодексу України».

Що наразі

Податкове законодавство забороняє людині зареєструватися фізособою-підприємцем та з дня реєстрації підприємцем почати працювати як платник єдиного податку першої або другої групи.

Протягом першого календарного місяця підприємець обов’язково повинен знаходитися на загальній системі оподаткування.

Це змушує його розбиратися з нюансами складнішої загальної системи оподаткування, обліку та звітності. Навіть якщо у перехідний період людина не веде жодної підприємницької діяльності, він повинен подати звітність про нульові доходи та витрати за місяць, у якому сталася реєстрація підприємства. А також зареєструвати книгу доходів і витрат, що передбачена для підприємців, які перебувають на загальній системі.

Тобто потрібні дві книги обліку (на загальній та спрощеній системі), дві податкові декларації (за період перебування на загальній системі протягом місяця, в якому відбулася реєстрація ФОП, і за період перебування вже на спрощеній системі).

Що пропонують

  • зареєстровані ФОПи, які до закінчення місяця, в якому відбулася державна реєстрація, подали заяву щодо обрання спрощеної системи оподаткування та ставки єдиного податку, встановленої для першої або другої групи, вважаються платниками єдиного податку з дня їх державної реєстрації
  • не сплачувати єдиний податок за місяць, у якому відбулася державна реєстрація ФОП (йдеться про першу та другу групи, які сплачують фіксовану суму незалежно від розміру доходу).

Читайте також про те, що в Opendatabot новий сервіс – можна слідкувати? В Opendatabot новий сервіс – можна слідкувати за всіма змінами з держпідприємствами за всіма змінами з держпідприємствами

Share
Написати коментар
loading...