Реклама

🍏 Apple випустила нову версію macOS Catalina: Apple Arcade, Project Catalyst, але без iTunes

Apple офіційно випустила macOS Catalina. Оновлення поступово стане доступним для всіх користувачів актуальних пристроїв.
Čytaty latynkoju
Apple
🍏 Apple випустила нову версію macOS Catalina: Apple Arcade, Project Catalyst, але без iTunes
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🍏 Apple випустила нову версію macOS Catalina: Apple Arcade, Project Catalyst, але без iTunes
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Apple офіційно випустила macOS Catalina. Оновлення поступово стане доступним для всіх користувачів актуальних пристроїв.

Без iTunes

Apple розділила функції iTunes на кілька додатків:

«Музика»

Новий додаток розроблено для підписників Apple Music, але старі функції залишаються для всіх. «Музика» об’єднує iTunes Music Store та стрімінговий сервіс – у ньому доступні вся музична бібліотека користувача та магазин.

Музика сортується за кількома вкладками: «Виконавці», «Альбоми», «Пісні», «Списки» та «Нещодавно додані треки». Також залишилася можливість імпортувати музику зі сторонніх джерел на кшталт CD.

Apple«Подкасти»

Основна частина розбита на три розділи: «Слухати» – з новими епізодами та рекомендаціями, «Огляд» – з добірками від редакторів Apple, та «Топ-чарти».

Apple TV

Інтерфейс схожий на оформлення iOS-програми та програми для телевізора. Пропонує персоналізовані рекомендації фільмів та серіалів, перемикає відтворення з одного пристрою на інший та дозволяє оформити підписку на стрімінговий сервіс Apple. На вкладці «Бібліотека» зберігаються всі куплені фільми та передачі.

Sidecar

Технологія дозволяє використовувати iPad у якості додаткового дисплея для Mac. Планшет підключається до ноутбука через AirPlay, з’єднати пристрої можна в будь-який момент і з будь-якої програми.

macos

Відключення підтримки 32-бітних додатків

У 2018 році Apple захотіла, щоб розробники додатків для macOS випускали тільки 64-бітові додатки, а на конференції WWDC 2018 оголосила, що macOS Mojave стане останньою з підтримкою 32-бітних додатків.

У macOS Catalina 32-бітові додатки перестануть працювати повністю. Серед них є програми Adobe та Microsoft.

Також можуть виникнути проблеми сумісності з додатками, що використовують 32-бітові компоненти, наприклад Adobe Photoshop CS5. Більшість популярних додатків, на зразок Microsoft Office 2016, вже оновилися на 64-бітові версії. Якщо щось не запускається, потрібно перевірити актуальність встановленої версії.

Apple

«Локатор»

Функції «Знайти iPhone» та «Знайти друзів» об’єднані в новому додатку «Локатор». Відтепер власник Mac може відшукати вкрадений пристрій, навіть якщо він знаходиться в режимі сну і не підключений до інтернету.

Також додали функцію «Блокування активації», за допомогою якої розблокувати вкрадений пристрій або стерти з нього дані можна буде тільки після введення пароля користувача.

Project Catalyst

Нова технологія покликана спростити iOS-розробникам перенесення своїх додатків для iPad на Mac. Вона дозволяє використовувати всі вбудовані функції Mac для адаптації управління під комп’ютери: навігацію за допомогою миші та клавіатури, управління вікнами та файлами, редагування тексту, панель меню, системні настройки.

Project Catalyst дозволяє створювати повністю нативні додатки для Mac на кодовій базі iOS. Наприклад, додатки «Акції», «Новини», «Диктофон», «Дім», «Подкасти», «Музика» і TV – перенесені iOS додатки.

macOS

Apple Arcade

Нова macOS буде підтримувати сервіс ігор за підпискою Apple Arcade, який також працює на iPhone, iPad і Apple TV.

В Arcade представлені тільки преміум-ігри без мікроплатежів та вбудованих покупок – проекти відбирають модератори Apple. Всі ігри доступні без підключення до інтернету.

Сервіс кросплатформенний: можна запустити гру на телефоні та продовжити грати на іншому пристрої.

apple

Які пристрої можна оновити до macOS Catalina

  • Від MacBook 2015
  • Від iMac 2012
  • Від MacBook Air 2012
  • Від iMac Pro 2017
  • Від MacBook Pro 2012
  • Від Mac Pro 2013
  • Від Mac mini 2012

Читайте також про те, що відомо про бездротові навушники Apple AirPods 3? Що відомо про бездротові навушники Apple AirPods 3 – фото – фото

Share
Написати коментар
loading...