Реклама

💰 Telegram виклав у відкритий доступ тестову версію блокчейн-мережі TON

На сайті test.ton.org з'явилися повні вихідні коди програмного забезпечення для реалізації тестової версії блокчейна.
Čytaty latynkoju
💰 Telegram виклав у відкритий доступ тестову версію блокчейн-мережі TON
  1. Головна
  2. Крипто
  3. 💰 Telegram виклав у відкритий доступ тестову версію блокчейн-мережі TON
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
На сайті test.ton.org з'явилися повні вихідні коди програмного забезпечення для реалізації тестової версії блокчейна.

Telegram випустив тестову версію своєї блокчейн-мережі. Всі охочі мають змогу протестувати частину функцій Telegram Open Network.

Можливо, цей тест є останньою стадією розробки перед остаточним запуском блокчейна, який має відбутися до 31 жовтня. Якщо платформа не буде запущена до 31 жовтня, Дурову доведеться повернути інвесторам вкладені $1,7 млрд.

Telegram Open Network

Що можна протестувати у відкритому доступі

  • На сайті test.ton.org з’явилися повні вихідні коди програмного забезпечення для реалізації тестової версії блокчейна, а також конфігураційні файли. Зовнішні розробники можуть за допомогою цих кодів створити власні «вузли» (ноди) та при наявності достатньої кількості тестових токенів – Gram – перевірити, як працює валідація транзакцій.
  • Для тих, хто не готовий розробляти власний клієнт, у відкритому доступі з’явився веб-додаток для дослідження тестового блокчейна. Він доступний за цією адресою.

Telegram Open Network

  • Також на тестовій сторінці викладена документація щодо проєкту. Всі чотири файли підписані Миколою Дуровим, деякі з них, як стверджується на сторінці, застаріли. Найбільш актуальна дата припадає на 6 вересня 2019 року у 167-сторінковому описі віртуальної машини TON.

Окрім технічної документації, на сайті існує керівництво щодо створення нода у тестовому блокчейні. До того ж там пояснюється, як перетворити цей вузол у валідатор, що засвідчує транзакції.

Функція валідації – ключова для інвесторів в TON. Саме вони зможуть заробляти на перевірці та засвідченні транзакцій, а також у наданні інших сервісів надалі.

Що таке Telegram Open Network (TON) читайте у нашому матеріаліЩо таке Telegram Open Network (TON) за 10 хвилин за 10 хвилин.

Share
Написати коментар
loading...