Реклама

⚓ 9 причин приїхати на Фестиваль Ідей до Одеси

Вже на цих вихідних відбудеться Фестиваль Ідей в Одесі. Це український формат глобального заходу, що проводиться Інститутом Аспена в США з 2005 року. В Україні фестиваль пройде вже втретє, і ось дев'ять причин його відвідати від співзасновниці Impact Hub Odessa Марини Гончаренко.
   
Čytaty latynkoju
⚓ 9 причин приїхати на Фестиваль Ідей до Одеси
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. ⚓ 9 причин приїхати на Фестиваль Ідей до Одеси
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Вже на цих вихідних відбудеться Фестиваль Ідей в Одесі. Це український формат глобального заходу, що проводиться Інститутом Аспена в США з 2005 року. В Україні фестиваль пройде вже втретє, і ось дев'ять причин його відвідати від співзасновниці Impact Hub Odessa Марини Гончаренко.
   

Третій рік поспіль в останні вихідні серпня Одеса з перлини біля моря, посмішки Бога та інших штампів сумнівного позиціювання перетворюється в інтелектуальний форум. Три дні кращі уми України перформативного мистецтва, збираються тут, на Фестивалі Ідей, організованому Impact Hub Odessa 1. Послухати найрозумніших людей в цій країні

Якщо намагатися описати двома словами «конкурентну перевагу» Фестивалю Ідей перед іншими форумами та фестивалями, я б сказала так: це найдемократичніша з інтелектуальних і найінтелектуальніша з демократичних подій в країні.

Лайнап спікерів максимально наближений до подій міжнародного рівня.

Щороку ми виносимо на обговорення найактуальніші теми як для української так і для глобального порядку.

Наприклад, на Фестивалі Ідей 2019 ми поговоримо про:

  •  – проміжні результати реформи Нової Української Школи
  •  – майбутнє родини
  •  – гендерну рівність – зі спікеркой TedX Barcelona
  •  – як технології впливають на наш вибір

130 спікерів, понад 100 подій на 6 партнерських локаціях — муки вибору будуть нестерпними! При цьому, Фестиваль Ідей — відкритий захід на який не треба брати квиток. Вхід на фестиваль — просто за реєстрацією на сайті.

”2.

У цьому році, на відміну від двох попередніх, Фестиваль можна підтримати фінансово, отримавши при цьому статус Амбасадора та можливість відвідати лінійку закритих подій. Наприклад, сніданок з організаторами.

3. Відвідати найцікавіші креативні місця Одеси

Фестиваль Ідей на те й фестиваль, щоб розвернутися по всій центральній частині Одеси. Головна локація фестивалю — Імпакт Хаб, але щільна сітка подій охопить ще п’ять партнерських локацій: IQSpace, міський ресторан 4City, Музей Сучасного Мистецтва, галерею Invogue та серце хіпстерської Одеси — Зелений театр.

4. Познайомитися з легендарним Зеленим театром

До речі, про нього. Саме тут, на легендарному концертному майданчику просто неба, яка була ревіталізована силами спільноти Impact Hub Odessa в 2015 році (після майже п’ятнадцятирічного занепаду й забуття) відбудеться відкриття Фестивалю.

До речі, про відкриття. 24 серпня о 19:00 в Зеленому буде особливе тепло, лампово та атмосферно. Мінімум пафосних промов, максимум радості, спілкування і концерт групи YUKO! Після інтелектуальної напруги першого дня фестивалю танці під мікс фольклорних мотивів і електроніки. Що може бути краще?

6. Відсвяткувати день Незалежності в правильному місці

Перший день Фестивалю традиційно припадає на 24 серпня. Відзначити День Незалежності, обговорюючи порядок денний майбутнього для України (а саме така наскрізна тема фестивалю в цьому році) — гідний вибір, чи не так? До того ж, в перервах між активностями Фестивалю або на завершенні дня можна сходити Приморський бульвар, до Дюка — вигуляти вишиванку на наймасштабнішому патріотичному святі України, Фестивалі Вишиванки. (До речі, організатори Вишфеста — давні резиденти Impact Hub Odessa, і ми з року в рік радіємо синергії двох фестивалів).

”7.

Фестиваль Ідей — не тільки інтелектуальний продукт, а ще і якісний нетворкінг. Зізнаймося собі чесно: яким би не був якісним контент, не за ним ми ходимо на фестивалі. Чи, принаймні, не лише за ним. Те, що в одному місці зберуться поети, вчені, філософи 8. Ідеї народжуються не тільки в аудиторіях

На ці три дні у нас в запасі найрізноманітніші фестивальні активності. Вранці — йога біля самого моря. Потім можна прокачати усвідомленість і налаштувати себе на день на майндфулнесс-сесіях. Люди з об’єктивами можуть взяти участь у тематичній фотосушці — ідеї через візуальні образи стають тільки доступніше. А особисто я піду на плейбектеатр, в якому можна і потрібно бути не тільки глядачем, а й учасником. Їх в програмі фестивалю — три!

9. Гідне завершення літа

Як не сумно про це згадувати, але вихідні, в які проходить Фестиваль ідей – останні, по суті, літні дні. Стань режисером фіналу свого літа-2019. Найкращий сетинг для цього придуманий в Одесі, 24-26 серпня. Інтенсивність і якість інтелектуальної, емоційної, естетичної стимуляції будуть такі, що для усвідомлення цього досвіду потрібен цілий рік. Якраз до наступного Фестивалю ідей.

Share
Написати коментар
loading...