Реклама

💻 «Ми охоплюємо широку аудиторію, від глобальних корпорацій до фрілансерів», — Юлія Литвиненко, Spaces

Поки на столичному Будинку профспілок розміщують велику вивіску Spaces, ми поговорили з директоркою цієї глобальної мережі коворкінгів в Україні Юлією Литвиненко про новий бренд, конкуренцію з діючими креативними просторами та непросту історію будівлі, в якій розміщатиметься перший коворкінг Spaces в Україні.
Čytaty latynkoju
💻 «Ми охоплюємо широку аудиторію, від глобальних корпорацій до фрілансерів», — Юлія Литвиненко, Spaces
  1. Головна
  2. Бізнес
  3. 💻 «Ми охоплюємо широку аудиторію, від глобальних корпорацій до фрілансерів», — Юлія Литвиненко, Spaces
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Поки на столичному Будинку профспілок розміщують велику вивіску Spaces, ми поговорили з директоркою цієї глобальної мережі коворкінгів в Україні Юлією Литвиненко про новий бренд, конкуренцію з діючими креативними просторами та непросту історію будівлі, в якій розміщатиметься перший коворкінг Spaces в Україні.

У 2015 році компанію Spaces, що була заснована у Нідерландах, придбала глобальна мережа креативних просторів Regus, яка наразі перетворилася на холдинг IWG plc, що є найбільшим провайдером гнучких офісних рішень у світі, оперуючи понад 3200 бізнес-центрами у сотні країн (38 — під брендом Spaces). Простори Spaces наразі є у Варшаві, Відні, Берліні, Парижі, Амстердамі, Нью-Йорку, Токіо, Шанхаї та ще сотнях міст по всьому світі. До цього переліку компанія уже додала Київ? У Києві відкриють дев’ятиповерховий креативний простір Spaces, а Україна стала 39-ою країною з присутністю Spaces.

— Український ринок поки що не знайомий з брендом Spaces – коворкінг на Майдані став першим в Україні. Розкажіть про особливості цього бренду.

Spaces – це мережа креативних робочих просторів із підприємницьким духом, що знаходиться під управлінням глобального оператора гнучких рішень IWG. Ми пропонуємо клієнтам місце, де можна зосередитися на роботі, не відволікаючись на клопоти з організації офісу, на гнучких умовах і з можливостями для нетворкінгу. Однак крім цього, є кілька яскравих рис, які вирізняють бренд та роблять його абсолютно новим явищем на ринку гнучких офісних рішень і в тому числі в Києві.

Головною особливістю бренду є вільна атмосфера, яка приваблює енергійну спільноту позитивних і відкритих бізнес-мислителів. Такий підхід уже успішно зарекомендував себе у 38 країнах. Так, у Spaces клієнти можуть обрати роботу в окремому офісі, коворкінгу чи просторому бізнес-клубі. В той час як офіс дозволяє підприємцям максимально сконцентруватися на розвитку власного бізнесу та побудові міцної команди, бізнес-клуб сприяє соціалізації та нетворкінгу, обміну досвідом та цінними ідеями. Тобто простір організовано таким чином, щоб спростити знайомство з новими людьми та забезпечити взаємодію з сусідами. Крім того, Spaces має власну програму професійних заходів, які допоможуть отримати нові інсайти, надихнуть на пошук нових шляхів розвитку та ще більше сприятимуть нетворкінгу.

Особливу увагу ми спрямовуємо на сервіс. Ми віримо, що робота має бути менш складною, а деталі мають неабияке значення, тому наше завдання – полегшити робоче життя резидентів. Послуги Spaces включають обслуговування офіс-менеджерів, ІТ-рішення з можливістю адаптації під бізнес-задачі та швидкісний Wi-Fi. У розпорядженні клієнтів повністю облаштовані конференц-зали, гнучкі робочі простори і офіси, що адаптуються під запит, з дизайнерськими меблями будь-яких конфігурацій і варіантів розміщення.

— Ким ви бачите свого потенційного клієнта?

Spaces позиціонує себе як простір як для стартапів, молодого бізнесу та амбітних компаній, які вбачають силу та потенціал у розвитку креативних ідей, так і для великого бізнесу, для якого важлива атмосфера та комфортний простір, де можна працювати та знаходити нових партнерів. Таким чином в Spaces абсолютно всі можуть відчувати себе комфортно та знайти рішення, що відповідатимуть індивідуальним потребам.

— Ви обрали приміщення у Будинку профспілок на Майдані Незалежності. Чи знайомі ви з бекграундом цієї будівлі? Готові до можливих суперечок щодо розміщення вашого коворкінгу (як це було з рестораном KFC, який зрештою не відкрився)?

Діяльність Spaces не несе розважальний характер, який міг би поставити під сумнів нашу повагу до історії будівлі. Ми хочемо, щоб молодий бізнес України розвивався, підприємці розширювали коло своїх знайомств, генерували ідеї та реалізовували проекти, що змінюватимуть життя на краще.

— Чи розглядали альтернативи?

У Києві наразі існує стійкий попит на офіси високої якості з хорошим розташуванням, який створений переважно компаніями зі сфери IT та телекомунікацій та компаніями сфери бізнес-послуг. Однак пропозиція на ринку обмежена і середня вакантність офісної нерухомості в 2018 році скоротилася на 7,2% – до 9,8% проти минулого року. Тому знайти офісну будівлю класу А чи класу В досить складно.

Перша київська локація Spaces одразу стане найбільшим коворкінгом в Україні, розмістившись на дев'яти поверхах будівлі загальною площею понад 6 000 квадратних метрів.

— 9 поверхів та 6000 квадратів — це чимало. Чому ви впевнені в тому, що ці площі будуть затребуваними? Ви займете всю будівлю Maidan Plaza?

Це підтверджується зростаючим попитом на гнучкі офісні рішення. Відповідно до досвіду відкриття подібних просторів IWG в Україні, в середньому за останні 2 роки протягом першого місяця з моменту відкриття центрів, їх заповнюваність досягає 80%, а деякі заповнюються ще до відкриття.

Ми займемо поверхи, що відведені для бізнес-центру. Крім окремих офісів та опен спейсів, значну частину займатимуть бізнес-кафе та бізнес-клуб для проведення заходів.

spaces

— У Києві, окрім Spaces, відкривається багато інших креативних просторів — серед нещодавніх прикладів Creative States Іллі Кенігштейна та інші. Чим плануєте долати конкурентів?

Серед незазначених вище ключових особливостей Spaces, які відрізняють простір від інших – це зокрема, членство в глобальній спільноті. Україна стане 39-ю країною у мережі креативних просторів Spaces. Наші резиденти, маючи робоче місце у Києві, автоматично отримують доступ до мережі, що налічує 150 локацій в інших країнах світу. Це значно розширює можливості для ведення бізнесу та організації власного робочого графіку, а також забезпечує максимальну мобільність нашим клієнтам.

Також ми приділяємо велику увагу дизайну, інвестуємо в високоякісні дизайнерські меблі та обладнання, працюємо над створенням неповторного дизайну Spaces, який легко впізнаваний в усіх країнах присутності бренду. Простір буде наповнений натуральними матеріалами (деревом, каменем) з використанням світлих, м’яких, приємних відтінків, в скандинавському стилі. Крім того, для комфорту резидентів у нас передбачені велопаркінг, зарядка для електрокарів та душові.

У той же час, ми багато вкладаємо в персонал, проводимо постійне навчання, щоб дбати про комфорт наших клієнтів і підтримувати позитивну атмосферу.

Сьогодні ринок офісних рішень пропонує резидентам затишні офіси, коворкінги та опенспейси на будь-який смак. Однак лише Spaces об’єднує пропозиції ринку в одному просторі.

Під час підготовки матеріалу стало відомо про відкриття? Новий бізнес-простір Creative States відкриється на київському заводі «Арсенал» ще одного простору Creative States Іллі Кенігштейна площею 3800 кв м на у будівлі заводу «Арсенал».

— Чи готові ви оголосити умови, на яких клієнти зможуть займати місця у креативному просторі?

Ми застосовуємо гнучке ціноутворення, тому вартість послуг Spaces залежить від декількох факторів. Зокрема, від кількості робочих місць, які потрібні клієнту. Мова може йти про доступ до бізнес-клубу без фіксованого робочого місця, місце в коворкінгу або окремий офіс. Офіс із гарним видом, звісно, коштуватиме дорожче. На ціну також впливає тривалість контракту та інші фактори. Загалом клієнти сплачують лише за той простір, який їм потрібен, а також можуть зменшувати чи розширювати його за потреби без значних фінансових вкладень.

— Чи маєте ви плани на розширення в регіони — наприклад, в обласні центри?

Ми розглядаємо можливості для відкриття нових об’єктів, адже ринок гнучких офісних рішень показує вражаючі темпи зростання. Глобальний офіс IWG прагне розвивати мережу не тільки в Києві, а й в інших великих містах України.

— Ви оперуєте у 39 країнах. Які відмінності українського ринку від європейських, американського?

Spaces – це мережа, яка має єдиний стиль, дизайн і стандарти обслуговування клієнтів незалежно від країни присутності. Відкриваючи нову локацію, компанія враховує локальні фактори, серед яких в тому числі специфіка місцевого ринку, особливості попиту та доступність приміщень, придатних для відкриття Spaces. Однак основні послуги – окремі офіси, коворкінг, бізнес-клуб та переговорні кімнати – не відрізняються і представлені в кожному креативному просторі світу.

Що стосується наших клієнтів, у будь-якій країні, де представлений бренд Spaces, ми охоплюємо широку аудиторію, від глобальних корпорацій до фрілансерів та індивідуальних підприємців. Втім, у деяких містах може переважати та чи інша група резидентів за видом підприємницької діяльності. Тобто, якщо у конкретному місті розвивається ІТ-галузь, то серед наших клієнтів спостерігаємо велику кількість ІТ-компаній. Таку ж ситуацію помічаємо у центрах Spaces, які розташовані в інноваційних хабах чи кластерах певної спрямованості.

Share
Написати коментар
loading...