Реклама

😎 Кейс від бренду окулярів CASTA: як провести успішний ребрендинг та знайти своїх клієнтів — 5 порад

Як оновити бренд, щоб продажі за рік зросли на +223%? Як знайти свого клієнта та виділитися на тлі конкурентів. Про це та багато іншого читайте у конспекті лекції маркетинг-директора «Люксоптика» Віолети Титаренко на конференції UNDERCONFERENCE.
Čytaty latynkoju
Facebook
😎 Кейс від бренду окулярів CASTA: як провести успішний ребрендинг та знайти своїх клієнтів — 5 порад
  1. Головна
  2. Бізнес
  3. 😎 Кейс від бренду окулярів CASTA: як провести успішний ребрендинг та знайти своїх клієнтів — 5 порад
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Як оновити бренд, щоб продажі за рік зросли на +223%? Як знайти свого клієнта та виділитися на тлі конкурентів. Про це та багато іншого читайте у конспекті лекції маркетинг-директора «Люксоптика» Віолети Титаренко на конференції UNDERCONFERENCE.

27 липня у креативному просторі UNDERHUB пройшла конференція UNDERCONFERENCE, присвячена маркетингу, рекламній комунікації та PR.

Однією зі спікеркою виступила Віолета Титаренко, маркетинг-директорка «Люксоптика». Вона поділилася інсайтами та рекомендаціями для слухачів на прикладі бренду окулярів CASTA, який отримав зростання продажів на +223% шляхом омолодження бренду.

Na chasi побував на конференції та записав найцінніші поради для читачів.

Casta

❓ CASTA – що за бренд

CASTA – це суббренд української мережі магазинів «Люксоптика». Вперше CASTA з’явилася ще у 2000 році та позиціюнувала себе, як якісний продукт за адекватною ціною. Наразі компанія спрямована на випуск молодіжних оправ та сонцезахисних окулярів, які натхненні культурою рейвів та вечірок.

? Основна проблема

Якщо «Люксоптика» спочатку націлювалася на аудиторію 35+, то CASTA мала розмите позиціювання та не могла виділитися на тлі конкурентів, яких було достатньо у ціньовому сегменті. Як наслідок, результати продажів були не кращими.

Завданням ребрендингу було залучення молоді у якості клієнтів та побудова стратегії для CASTA.

Casta

? Як починався ребрендинг

Спочатку CASTA замовила традиційне дослідження, яке згодом просто викинула, бо головним його висновком було, що соцмережі – основна платформа для молоді. Вони вирішили змінити підхід та сходити на рейв, щоб побачити цільову аудиторію на власні очі та визначити основні аспекти бренду.

?‍♀️ Клієнт – головний аспект компанії

CASTA створюється для молодих, вільних та безстрашних. Їм задушливо у світі, який створили народжені в СРСР. 20-річних цікавлять рейви, вулична культура, екстремальний спорт та вечірки: вони хочуть самовиражатися, бунтувати та ненавидять одноманітність.

Ті, кому сьогодні 20, стали основою духу бренду. Замість банальної розповіді про продукт CASTA почала говорити про людей та їхні емоції.

Casta

?️ Поради для створення успішного бренду

1. Не будуйте ілюзій, що створите продукт, який змінить світ

2. Визначте, для чого клієнтам потрібен ваш товар. Наприклад, окуляри:

  • модний аксесуар
  • закрити очі після рейву
  • щоб не сліпило сонце
  • бачити добре
  • сховатися від колишніх

3. Створюйте різні «плюшки»: стікерпак, піни, футляр. Тоді клієнти купують не тільки окуляри, а їм ще цікаво, що вони отримають на додаток.

4. Долучайте клієнтів до створення продукту

  • клієнт у ролі дизайнера продукту (знайшли молодих дизайнерів на аутсорсі)
  • клієнт в ролі маркетолога (винайняли молоду дівчину, яка не мала великого досвіду, але її ідеї були на часі)
  • клієнт в ролі амбасадора бренду (блогери в соцмережах)
  • клієнт в ролі продавця (знаходили на рейві)

5. Ціна – це частина історії бренду. Якщо товар занадто дешевий, люди не повірять, що це хороший продукт.

Casta

?️ Що далі

У 2017 році CASTA виходить на ринок з оновленим брендом та новою пропозицією для клієнта. Відтепер це бренд для української молоді, яка самовиражається через створення індивідуального образу.

Для них окуляри – це фішка, яка підкреслює унікальність.

? Секрети комунікації

CASTA організувала власний рейв (продали 360 квитків), де дарували окуляри, які підходять спеціально для рейву. Така собі ідентифікація рейверів за однією парою окулярів.

На наступний день учасники почали активно викладати фото з окулярами у соцмережі, а в Instagram бренду одразу посипалися повідомлення, де можна купити такі окуляри. Хоча до того це була одна з найменш успішних моделей бренду.

Casta

? Результати

Зміни дали зростання продажів +223% у 2017 році. Зростання продовжується кожного року. Так, CASTA вийшла на друге місце за результатами продажів в Україні. Попереду тільки Ray Ban.

? Подальші плани

Навесні CASTA розпочала продажі окулярів у Лондоні. Партнера на Туманному Альбіоні знайшли завдяки класному Instagram. Продажі здійснюються через власні онлайн-ресурси у Великій Британії (Instagram та сайт).

У Києві є монобренд CASTA у Глобусі. У серпні очікується відкриття в River Mall. Кожна роздрібна точка, за концепцією бренду, буде відмінна та створюватиметься під конкретне місце.

Читайте також про Instagram-туризм Україною: 9 небанальних локацій для фото? Instagram-туризм Україною: 9 небанальних локацій для фото.

Share
Написати коментар
loading...