Реклама

🇺🇦 Музей Становлення української нації: від княгині Ольги до воїнів на Сході — фоторепортаж

У Києві відкрився Музей Становлення української нації. 100 фігур видатних українців та 25 сюжетних композицій. Якщо ви ще не завітали до нового музею, то саме для вас Na chasi підготував фоторепортаж з невеликою розповіддю про кожну сюжетну лінію експозиції.
Čytaty latynkoju
🇺🇦 Музей Становлення української нації: від княгині Ольги до воїнів на Сході — фоторепортаж
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 🇺🇦 Музей Становлення української нації: від княгині Ольги до воїнів на Сході — фоторепортаж
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
У Києві відкрився Музей Становлення української нації. 100 фігур видатних українців та 25 сюжетних композицій. Якщо ви ще не завітали до нового музею, то саме для вас Na chasi підготував фоторепортаж з невеликою розповіддю про кожну сюжетну лінію експозиції.

Музей Становлення української нації пропонує відвідувачам 100 фігур видатних українців, зроблених не просто з воску, а з новітнього матеріалу – кібершкіри. Разом з історичними постатями та відомими українцями можна мандрувати Україною з часів скіфів і до отримання Томосу. Кожен на власні очі побачить Богдана Хмельницького, Івана Котляревського, Данила Галицького, Михайла Грушевського та інших.

Якщо ви ще не завітали до нового музею, то саме для вас Na chasi підготував фоторепортаж з невеликою розповіддю про кожну сюжетну лінію експозиції.

? Фоторепортаж

?️ Розпочинається експозиція зі свічки, віск для якої збирали з усієї країни. Спіраль ДНК на ній символізує розвиток життя на території України. Запалений вогонь підкреслює неперервність нашої країни ще з давніх часів.

 

Сюжетні композиції розвиваються за часовою стрілкою, починаючи з давніх-давен. Ми можемо бачити, як зародилося життя на території України, доки Європи ще навіть не було на мапі.

Пам’ятайте, що центр слов’янських держав знаходиться у Києві. Щоб зацікавити відвідувачів будь-якого віку додали інтерактивності: наприклад, чутно, як співають пташки співають та б’ють сокири. У майбутньому буде ще пахнути зрізаною липою.

? У цій сюжетній композиції зображені князь Ігор та княгиня Ольга зі своєю ключницею Малушою.

⛪ Сцена Хрещення Русі та Володимир Великий, який промовляє «Ти хрещений?». Незабаром також з’явиться запах скошеної трави, бо на Почайній, де хрестили Русь, у той час скосили траву.

Ярослава Мудрого прозвали «тестем» Європи через те, що його діти були дружинами та чоловіками найвпливовіших королівських родин. Дружина короля Угорщини, короля Англії, короля Франції, короля Норвегії та чоловік принцеси Баварської. Від цих п’яти дітей пішло 60% королівських сімей всієї Європи.

Тут можна почути літургію та відчути запахи миро та ладану.

⚔️ Данило Галицький — одна із найвидатніших постатей в історії Української держави. Князь Галичини та Волині закарбував своє ім’я як мудрий правитель і талановитий полководець.

? А ще завітаймо до кабінету Костянтина Острозького, найбільшого магната Європи на той час. Син великого гетьмана литовського князя заснував Острозьку академію, друкував книжки та об’єднав багато народів

Костянтин Острозький

Костянтин Острозький

⛵ Одна з найатмосферніших композицій музею – це колоритна ілюстрація про переможні походи князя-воїна Святослава Хороброго у період творення держави Русі.

Святослав Хоробрий

Святослав Хоробрий

?️ Богдан Хмельницький і посли Московії, Речі Посполитої та Османської імперії, які зображені з характерними рисами для своєї нації. Хмельницький згодом буде повертати очі, а козак, що стоїть поруч з ним, вже підморгує відвідувачам.

☕ Юрій Кульчицький, відомий не тільки кавою, але й тим, що врятував Відень від облоги. Він вийшов за оточення міста та покликав на допомогу короля Речі Посполитої Яна Собеського та гетьмана Стефана Куницького. Останнього за віддану допомогу Собеський посвячує у лицарі. Так, австрійське, польське та українське військо не пустило Османів завоювати Європу.

Іван Мазепа був першим українським гетьманом, який незмінно тримав гетьманську булаву протягом майже 22 років.

? Посередині можна споглядати за відео з 54 замками зі всієї України. Для наочності ліворуч та праворуч зробили шість моделей-копій найбільших замків.

?? Мапа України, кожна область якої має прапорець з назвою та гербом. На них насипана земля з їхньої території, що легко побачити, бо вони відрізняються навіть за кольором.

Позаду мапи знаходяться екрани з хронікою Майдану: кожні 1,5 хвилини показують події онлайн, 2004 та 2013 року, що відбувалися у центрі Києва. На колонах поблизу них розповідають про всі Майдани, а на останній колоні написано: «Боротьба не закінчилась, від нас залежить, що напишуть пращури».

✍️ Духовні творці України: Іван Котляревський, Тарас Шевченко, Леся Українка, Григорій Сковорода та Петро Могила.

?? Степан Бандера, який сидить за одним столом з Андрієм Мельником. А ще Бандера промовляє «Слава Україні», коли проходиш повз сюжетну композицію.

?? Переміщуємося до Берліна. Позаду можна побачити Бранденбурзькі ворота з Лідією Співак, фото якої з переможного Берліна облетіло весь світ. Також знаходиться фігура Кузьми Деревянка, який підписав Акт капітуляції Японії.

?? І переходимо до сучасної України.

☎️ Найемоційніша сюжетна лінія у музеї присвячена захисникам на Сході України. Савур-могила, захист аеропорту Кіборгами та бліндажі — експозиції показують, як живуть воїни. Можна почути телефонні розмови з зони бойових дій.

❓ Музей Становлення української нації – що ще цікавого

Інтерактивні панелі з інформацією про всю історію гетьманства. Всі сюжетні композиції також доповнені детальною друкованою інформацією. Серед цікавинок — також таблиця з порівнянням язичницьких та християнських свят.

Музей Становлення української нації

? На згадку про музей можна взяти паспорт УНР та поставити на ньому відбиток печаткою.

Музей Становлення української нації

?️ Музей Становлення української нації працює 9:00 до 20:00 без вихідних. Вхід коштує 220₴ для дорослих та 160₴ для дітей від 6 до 16 років. Вхід дітям до 6 років безкоштовний. Оплатити можна безконтактно за допомогою NFC — смартфоном, розумним годинником або карткою з підтримкою безконтактних платежів.

Детальна інформація на сторінці у Facebook.

Читайте також про те, що фортеця «ТуСтань!» презентує? Фортеця Тустань презентує локацію віртуальної реальності: як VR відтворює середньовіччя локацію віртуальної реальності.

Share
Написати коментар
loading...