Реклама

🇪🇺 Фіналісти EU Association Lab — 6 державних стартапів працюватимуть над євроінтеграційними рішеннями

24 липня відбувся EU Association Day, на якому журі відібрало 6 команд-переможців, які пройшли відбір до EU Association Lab — інкубаційної програми для державних службовців, що допоможе представникам українських міністерств, спільно з бізнесом та громадськістю, реалізувати проєкти у сфері євроінтеграції. Фіналістів визначили з-поміж тринадцяти попередньо відібраних до участі у півфіналі.
Čytaty latynkoju
🇪🇺 Фіналісти EU Association Lab — 6 державних стартапів працюватимуть над євроінтеграційними рішеннями
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🇪🇺 Фіналісти EU Association Lab — 6 державних стартапів працюватимуть над євроінтеграційними рішеннями
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
24 липня відбувся EU Association Day, на якому журі відібрало 6 команд-переможців, які пройшли відбір до EU Association Lab — інкубаційної програми для державних службовців, що допоможе представникам українських міністерств, спільно з бізнесом та громадськістю, реалізувати проєкти у сфері євроінтеграції. Фіналістів визначили з-поміж тринадцяти попередньо відібраних до участі у півфіналі.

Нагадаємо, що програма EU Association Lab стартувала у вересні 2018 та у першому циклі п’ять команд з представників міністерств та відомств вже створили та розвивають прототипи рішень?? Міністерство як гараж. Як держуправлінці створюють стартапи національного рівня, які сприятимуть імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Програма створена Урядовим офісом координації європейської та Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) за підтримки 1991 Open Data Incubator.

Хто фіналісти?

До участі у шестимісячній інкубаційній програмі для розробки інноваційних рішень у сфері імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС потрапили:

Відкритий реєстр професійних водіїв, які здійснюють перевезення пасажирів та вантажів

Хто: Міністерство інфраструктури України

Інструмент, завдяки якому перевізники отримають інформацію про професійних водіїв, а контролюючий орган зможе верифікувати кваліфікаційні картки водіїв, яка засвідчує компетентність водія. Мінінфраструктури отримає можливість обміну інформацією з контролюючих органів інших країн про водіїв, у яких є кваліфікаційна картка водія.

Комплексна модель для прогнозування економічного і соціального розвитку регіонів України

Хто: Міністерство економічного розвитку і торгівлі України

Проєкт для підвищення інституційної спроможності у сфері прогнозування економічного і соціального розвитку регіонів на сценарній основі шляхом підвищення кваліфікації фахівців з питань стратегічного планування.

Маркетингова модель науки для бізнесу S2BMM

Хто: Міносвіти і науки України

Створення дієвого інструменту комунікації та ефективної взаємодії представників бізнесу та наукової спільноти України, який дасть можливість бізнесу знайти та втілити інновації, необхідні для розвитку його потужностей, а науковцям – реалізувати свій науковий потенціал та комерціалізувати результати свого дослідження.

NOMOS Noise monitoring system

Хто: Державна авіаційна служба України

Підвищення обізнаності населення щодо рівнів та контурів шуму навколо аеропортів, інтеграція інформації від аеропортів всієї України на одному ресурсі.

Стале споживання для учнівської молоді

Хто: Міністерство освіти і науки України

Мета ідеї – запровадити зручний онлайн інструмент наскрізної освіти, що містить інформаційні матеріали для вчителів, що допоможуть сформувати у школярів відповідальне споживання товарів та послуг, орієнтованe на здоровий спосіб життя, раціональне поводження з ресурсами і дбайливе ставлення до довкілля.

Також до участі у програмі EU Association Lab долучається регіональна команда випускників програми стажувань ImpAcT. В складі команди представники Державної агенції інтелектуальної вланості (Молдова), Національного центру інтелектуальної власності SAKPATENTI (Грузія) та Міністерства економічного розвитку і торгівлі України. Ідея команди — кампанія з підвищення обізнаності про права інтелектуальної власності серед молоді.

Що далі?

Протягом інтенсивної шестимісячної програми EU Association Lab на базі 1991 Open Data Incubator фахівці українських міністерств спільно з представниками органів державного управління, бізнесу та громадянського суспільства працюватимуть над новими підходами для імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. На команди чекають регулярні зустрічі з профільними менторами та тренінги з бізнес моделювання, налагодження партнерств, побудови маркетингової та комунікаційних стратегій. Окрім того, командам допоможуть підібрати найбільш релевантне технічне рішення для реалізації їх ідей.

Результати роботи над проектами учасники публічно представлять у лютому/березні 2020 року. За перебігом програми можна слідкувати на фейсбуксторінці проекту.

Бонустрек

Розпочали державні стартапи розширення своїх горизонтів з лікбезу по застосуванню дизайн мислення для створення інновацій. Законспектували для вас декілька порад від лектора Олександра Акименка, засновника Платформи, Yes&Design, співзасновника Ukrainian Emerging Leaders Program у Стендфорському університеті:

  • Дизайн-мислення – це не про графічний дизайн чи колір кнопок. Це окремий підхід до створення нових ідей та розвитку інновацій
  • В основі дизайн-мислення п’ять етапів: емпатія до користувача, визначення проблеми, створення ідеї, пропотипування та тестування
  • Держслужбовцям нової формації варто розвивати в собі декілька важливих навичок, зокрема творчу впевненність, емпатію, вміння працювати з невизначенністю. Також важливий принцип fail fast: якщо розумієте, що щось не працює – скоріш змінюйте підхід, так ви не втратите час
  • Працюйте ітеративно – відмовляйтесь від ідеї ідеальності, вдосконалюйтесь по дорозі

Корисне читання на тему: «Мислення швидке й повільне» від Деніела Канемана

Share
Написати коментар
loading...