Реклама

💊 В Україні можна буде перевірити ліки на підробку через смартфон

Кодування на упаковці дозволить перевірити ліки на підробку. Всі транзакції будуть включені у загальну базу даних, включаючи серію ліків і дату виробництва.
Čytaty latynkoju
Pixabay
💊 В Україні можна буде перевірити ліки на підробку через смартфон
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 💊 В Україні можна буде перевірити ліки на підробку через смартфон
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Кодування на упаковці дозволить перевірити ліки на підробку. Всі транзакції будуть включені у загальну базу даних, включаючи серію ліків і дату виробництва.

З осені цього року на упаковці ліків з’явиться спеціальне маркування. За ним можна буде перевірити ліки на підробку. А наприкінці року пацієнти зможуть самостійно перевіряти ліки за допомогою мобільного додатку.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала виконувачка обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

ліки на підробку

? Як працюватиме кодування

  • На упаковці ліків буде надруковано спеціальний 2D код. Його наноситимуть під час виробництва на заводі, а дані про це будуть у єдиній державній системі проведення моніторингу обігу лікарських засобів;
  • Пацієнти зможуть перевірити ліки, просканувавши цей код через мобільний додаток. Наразі його розробляє Міністерство економічного розвитку і торгівлі України. Очікується, що він стане доступним наприкінці року;
  • Після сканування на екрані з’явиться інформація про ліки — зокрема чи препарат не є фальсифікований, протермінований чи завезений до країни з порушенням норм.

Кодування дозволить відстежувати весь ланцюжок постачання ліків — від виробництва чи імпорту, до продажу в аптеці. Це також допоможе вчасно реагувати на порушення. Всі транзакції будуть включені у загальну базу даних, включаючи серію ліків і дату виробництва.

перевірити ліки на підробку

? Перевірити ліки на підробку через смартфон

Більшість іноземних препаратів, що продаються в Україні, мають двомірне кодування упаковок. Деякі українські фармкомпанії вже також придбали необхідне обладнання та кодують свої ліки.

Поступово до цього приєднуватимуться все більше українських виробників. Водночас перевірка ліків на підробку стане доступнішою для всіх українців через додаток.

Читайте також про те, що кількість вакцинованих немовлят? Щеплення від кору: кількість вакцинованих немовлят в Україні виросла вдвічі за три роки від кору в Україні виросла вдвічі за три роки.

Share
Написати коментар
loading...