Реклама

☢️ Трек про «Чорнобиль» створив Dub FX – найвідоміший бітбоксер світу

В основу увійшли «Звуки Чорнобиля» – набір звуків, що був записаний у місті Чорнобиль митцями ARTEFACT у 2018 році, та народні фольклорні пісні бабусь Чорнобильського регіону.
Čytaty latynkoju
☢️ Трек про «Чорнобиль» створив Dub FX – найвідоміший бітбоксер світу
  1. Головна
  2. Креатив
  3. ☢️ Трек про «Чорнобиль» створив Dub FX – найвідоміший бітбоксер світу
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
В основу увійшли «Звуки Чорнобиля» – набір звуків, що був записаний у місті Чорнобиль митцями ARTEFACT у 2018 році, та народні фольклорні пісні бабусь Чорнобильського регіону.

Один з хедлайнерів Atlas Weekend 2019, кращий бітбоксер світу Dub FX відвідав Зону Відчуження та створив трек зі «Звуків Чорнобиля».

Композиція стане основою одного з експонатів міжнародної медіа-арт виставки ARTEFACT: Chernobyl 33, яка за допомогою сучасного мистецтва переосмислює інформаційну складову Чорнобильської катастрофи.

?? Dub FX та Україна

У липні артист був одним з хедлайнерів фестивалю Atlas Weekend, а у 2009 році мав спонтанний лайв-перформанс на Пейзажній алеї, який, за словами музиканта, став для нього дуже значущим на шляху до успіху.

чорнобиль

За день до виступу на Atlas разом з командою проєкту ARTEFACT Бенжамін вирушив до Зони Відчуження. Свій біт для пісні він закінчив створювати просто в автобусі дорогою до Прип’яті.

? З чого складається біт

В основу увійшли «Звуки Чорнобиля» – набір звуків, що був записаний у Чорнобилі митцями ARTEFACT у 2018 році, та народні фольклорні пісні бабусь Чорнобильського регіону.

У кінці поїздки в музеї «Притулок одинокого дозиметриста» (експонати якого є повністю автентичними для часів аварії на ЧАЕС), Dub FX заспівав та записав дуже сильний за атмосферою лайв-перформанс на свій щойно створений трек зі Звуків Чорнобиля.

Про музиканта

Dub FX (Бенжамін Стендфорд) — австралійський музикант та бітмейкер, який здобув світову славу завдяки тому, що за допомогою бітбоксу створює звуки, а з них – композиції та унікальні лайв-перформанси, з якими виступає просто неба по всьому світу. Його відео збирають мільйони переглядів на YouTube.

⏰ Коли можна буде почути

Пісня, відео про поїздку та інтерв’ю артиста стануть одним з експонатів міжнародної медіа-арт виставки ARTEFACT: Chеrnobyl 33, що буде презентована у Києві наприкінці вересня цього року.

Читайте також про те, що «Чорнобиль» від HBO закінчився – що ще почитати та подивитися☢️ «Чорнобиль» від HBO закінчився – що ще почитати та подивитися на цю тему на цю тему

Share
Написати коментар
loading...