Реклама

🖥️ 1+1 Digital Weekend: Про сенси, а не кліки. Як медіа перестали бути єдиними, хто створює контент

Чому сьогодні медіа – це не тільки про традиційні ЗМІ, а про всіх, хто здатен створювати контент, та як зацікавити аудиторію своїм контентом в епоху інфлюенсерів та прямого доступу до першоджерел в колонці Олександра Козаченко, керівника зовнішньої дистрибуції відеоконтенту та розважальних інтернетпроєктів 1+1 media. 
Čytaty latynkoju
🖥️ 1+1 Digital Weekend: Про сенси, а не кліки. Як медіа перестали бути єдиними, хто створює контент
  1. Головна
  2. Бізнес
  3. 🖥️ 1+1 Digital Weekend: Про сенси, а не кліки. Як медіа перестали бути єдиними, хто створює контент
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Чому сьогодні медіа – це не тільки про традиційні ЗМІ, а про всіх, хто здатен створювати контент, та як зацікавити аудиторію своїм контентом в епоху інфлюенсерів та прямого доступу до першоджерел в колонці Олександра Козаченко, керівника зовнішньої дистрибуції відеоконтенту та розважальних інтернетпроєктів 1+1 media. 

Всі деталі 1+1 Digital Weekend?️ 1+1 Digital проведе захід про контент, медіа та технології: всі деталі

Сьогодні інформація переслідує людину всюди. Майже у кожного з нас є смартфон і ми постійно заглядаємо в нього: перевіряємо стрічку новин в соціальних мережах, читаємо пошту, шукаємо актуальні новини. Іноді ми навіть не запам’ятовуємо, звідки дізнались про ту чи іншу подію – із сайту новин чи з публікації блогера.

Якщо раніше люди були змушені шукати новини, то сьогодні контент сам знаходить своїх читачів. Якщо колись користувачі обирали, на кого їм підписатися і кого читати, то зараз медіа, щоб не втратити свого читача або ж знайти нового, повинні бути присутніми скрізь, де останній проводить найбільше часу. На цьому, певно, можна було б завершити розповідь про головні зміни в медіаіндустрії, якби ж робота з контентом в інтернеті не вийшла за рамки традиційного медіабізнесу і не почала тісно межувати з іншими індустріями.

Тепер контент створюють усі: люди ведуть свої блоги, компанії запускають YouTube-канали і власні ресурси – онлайн-ЗМІ стали не єдиними, хто поширює інформацію. Для чого, наприклад, читати про популярного музиканта в новинах, якщо можна підписатись на його Інстаграм і дізнаватись інформацію із першоджерела? Величезний масив інформації, який нас оточує, кардинально змінив модель споживання контенту. Для одних – це стало проблемою, для інших – можливістю. Я завжди думаю про можливості, і тому пропоную розглянути кілька важливих питань, пов’язаних зі змінами в роботі онлайн-медіа.

Для чого медіапроєкту власний сайт, коли можна викладати матеріал в Facebook, Instagram, YouTube

1+1 Digital Weekend медіа

Вважаю, що потрібен. В епоху мультиплатформості це твердження можна піддати сумнівам. Напевне, кожен із засновників медійних ресурсів ставив собі питання – а чи потрібен нам сайт? Адже завжди можна обмежитись публікацією матеріалів в одній чи декількох соціальних мережах. Основний аргумент при виборі такої моделі публікації контенту – це низька вартість.

Але при цьому, не варто забувати про те, що ви ніколи не зможете вплинути на зміни в політиці тієї чи іншої соціальної мережі чи на інші фактори. Згадаймо хоча б зміни алгоритмів видачі контенту в Facebook. Будь-яка соціальна мережа в неочікуваний і невідповідний момент може піднести такий сюрприз. Тому медійному проєкту не обійтись без сайту – головної платформи для публікації власного контенту. А соціальні мережі можна розглядати як інструмент побудови знання про продукт, залучення аудиторії. Окрім того, сайт – це:

  • основний спосіб монетизації контенту;
  • майданчик, який дозволяє використовувати максимальний пул технологій для подачі інформації;
  • місце, де живе найбільш лояльна аудиторія – користувачі, які цілеспрямовано та регулярно приходять на проєкт із закладок. А це і є головною цінністю будь-якого медійного продукту.

Як виділятись, якщо всі пишуть про одну і ту ж подію

Правильно подати інформаційний привід – мало. Не менш важливо своєчасно цей інформаційний привід піймати. В умовах глобальної діджиталізації і доступності контенту, гонитва за інформацією стала більш жорсткою. Тому кожен із журналістів редакції просто зобов’язаний цілодобово моніторити інформаційний простір, шукати події, які можуть зацікавити аудиторію проєкту. Крім того, кожен редактор повинен тонко відчувати свого читача. Замало просто написати новину, потрібно подати її з ракурсу, який дійсно зацікавить аудиторію. Важливо також говорити з аудиторією її мовою.

Таким чином, редактору чи журналісту медійного проєкту необхідно поєднувати в собі кілька ролей: дослідника, соціолога, психолога і обов’язково наратора. Та не варто забувати про технології! Будь-який матеріал можна проілюструвати. І сьогодні контент-мейкери необмежені традиційними фото і відео. Текст можна доповнити інфографікою, інтерактивом, ембедами з соціальних мереж.

Вмілий редактор може вибудувати матеріал так, щоб кожен його елемент доповнював попередній, залучав читача, змушував повертатись за новою інформацією. Таким чином, сьогоднішній редактор онлайн-медіа – корпоративного сайту чи традиційного ЗМІ, повинен добре орієнтуватись у додаткових інструментах візуалізації контенту. Вміння вправно пропрацювати всі ці аспекти і є запорукою успішності матеріалу, який публікується.

Що потрібно рекламодавцю

1+1 Digital Weekend медіа

Спойлер: усім потрібен трафік. Адже кожен новий користувач на сайті – це як мінімум один перегляд реклами. Але не все так просто.
Дуже важливо не забувати про свого користувача. Лояльна аудиторія – це основна цінність медіапродукту. Це люди, які знають, що всю цінну і перевірену інформацію вони зможуть знайти на вашому ресурсі. Вони повертаються до вас знову і знову. Саме ця аудиторія найефективніше сприйматиме прояви реклами на вашому ресурсі – банери, нативні статті чи спецпроекти. Рекламодавцям важливі великі охоплення. Але який в них сенс, якщо завтра про продукт, що рекламується, уже ніхто й не згадає?

Кажуть, що відео контент – це майбутнє. Тепер терміново треба знімати влоги чи у тексту ще є шанси?

Я б не обмежувався лише відеоконтентом чи текстами. Адже ми вже знаємо, що сьогодні не людина шукає новини, а новини шукають людину. І способів споживання контенту зараз величезна кількість. Так чому ж не ловити свого користувача там, де йому найбільш зручно споживати вашу інформацію саме в цей момент?

Моделюємо ситуації: людина прокидається вранці, гортає стрічку Фейсбуку/Інстаграму/Твіттера і бачить ваш контент. Потім одягається, виходить на пробіжку/сідає в машину. Дорогою вона слухає вашу інформацію в аудіоформаті (радіо/подкасти). Під час обідньої перерви вирішує почитати актуальні новини і бачить посилання на ваші матеріали в агрегаторах. Після роботи людина готує вечерю, шукає рецепт і знаходить його на вашому YouTube-каналі.

З кожним днем місць, де ви можете піймати свого користувача, стає все більше і більше. І цим обов’язково потрібно користуватися. Ми ж боремося за лояльну аудиторію. І якщо ми можемо запропонувати цікаву і корисну інформацію в максимально зручному форматі, це обов’язково потрібно робити! Люди люблять, коли хтось полегшує їх життя.

Чому важливо не лише споживати, але і створювати контент

Я знаю приклади, коли люди, компанії і державні органи створювали контент цікавіший, ніж традиційні медіа. З’являються окремі вакансії редакторів корпоративних медіа. Кожній компанії важливо ставати першоджерелом інформації для своїх споживачів. І тут мова піде теж про лояльну аудиторію. Брендам необхідно її нарощувати, об’єднувати навколо себе, всіляко балувати, комунікувати з нею, намагатись зрозуміти її потреби. Бо кожний лояльний читач стає амбасадором бренду і потужним захистом від хейтерів. Негативні коментарі зовсім не страшні, коли у вас є велика кількість лояльної та активної аудиторії на всіх доступних майданчиках: сайт, соціальні і рекомендаційні мережі.

***

Про це та більше Олександр Козаченко розповість в рамках конференції 1+1 Digital Weekend, що відбудеться 17-18 серпня у Києві. Всі деталі та інформацію про квитки можна знайти за посиланням?️ 1+1 Digital проведе захід про контент, медіа та технології: всі деталі. Na chasi виступає медіапартнером заходу.

Share
Написати коментар
loading...