Реклама

👔 Нова Верховна Рада: вісім кроків, яких очікує бізнес

Вони стосуються протидії тіньовій економіці, продовження гармонізації законодавства України з нормами ЄС, податкового регулювання, митниці, інфраструктури, новітніх технологій, людських та природних ресурсів.
Čytaty latynkoju
Pixabay
👔 Нова Верховна Рада: вісім кроків, яких очікує бізнес
  1. Головна
  2. Бізнес
  3. 👔 Нова Верховна Рада: вісім кроків, яких очікує бізнес
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Вони стосуються протидії тіньовій економіці, продовження гармонізації законодавства України з нормами ЄС, податкового регулювання, митниці, інфраструктури, новітніх технологій, людських та природних ресурсів.

Європейська Бізнес Асоціація вважає, що нова Верховна Рада має зробити вісім кроків, які створять якісні умови для роботи бізнесу та покращать інвестиційний клімат в Україні.

? Протидія тіньовій економіці

Українська економіка має бути відкритою та прозорою. Щоб вивести її з тіні, ЄБА пропонує наступні кроки:

  • фіскалізація розрахунків;
  • запровадження електронних касових апаратів;
  • захист прав інтелектуальної власності;
  • підвищення відповідальності за невидачу фіскальних чеків;
  • діджиталізація процесів комунікації між бізнесом та владою;
  • створення цивілізованого ринку електронної комерції;
  • чітка ідентифікація продавця в Інтернеті.

?? Наближення законодавства України до норм ЄС

Варто врегулювати питання ринкового нагляду, щоб гарантувати відповідність продукції встановленим вимогам. Це один з кроків до промислового безвізу. Також повинен бути запроваджений європейський спосіб поводження з відходами та розроблений законопроєкт «Про ветеринарну медицину».

нова верховна рада

? Доступ до новітніх технологій

Надати українським аграріям доступ до найсучасніших технологій захисту урожаю. Крім того, скасувати деякі обмеження щодо клінічних випробувань. Це надасть притік інвестицій на територію України та можливість доступу пацієнтів до новітніх ліків.

? Розвиток інфраструктури

Щоб залучити приватні інвестиції у сферу логістики, можна запровадити договір концесії, який передбачає можливість передачі природних багатств та підприємств, що належать державі, у тимчасову експлуатацію іншим державам, іноземним фірмам або приватним особам.

Водночас, слід реформувати ринок залізничних вантажних перевезень. Наприклад, ухвалити законопроєкт №9512, який позбавить «Укрзалізницю» монополії на надання послуг локомотивної тяги.

? Розвиток людських ресурсів

Нова Верховна Рада має ухвалити сучасне трудове законодавства та врегулювати проблеми з працевлаштуванням іноземців. Також варто говорити про комфортні умови для працівників, наприклад, надати можливість самостійно обирати банк для обслуговування та отримання заробітної плати.

бізнес

? Розвиток природних ресурсів

Запровадити національну лісову політику та обов’язкову для всіх лісокористувачів єдину державну систему електронного обліку деревини. Також необхідно чітко врегулювати правила та запуск цивілізованої системи ринкових відносин із земельними ресурсами.

? Митниця 

Для прискорення проходження митного оформлення вантажів треба забезпечити функціонування Авторизованого економічного оператора. Сертифікат АЕО надасть право підприємству отримати від митниці дозвіл на здійснення митних формальностей самостійно, що зекономить час та кошти.

Паралельно буде впроваджуватися нова комп’ютеризована система транзиту, яка забезпечить можливість відстежування переміщення товарів митною територією України.

⬇️ Податкові питання та зниження тиску на бізнес

Скасувати штрафні санкції за такими пунктами: несвоєчасна реєстрація податкової накладної та самостійне уточнення звітів про контрольовані операції.

Також варто повернути «старі» суми ПДВ, які утворились до 1 лютого 2016 року, та визначити зрозумілий механізм заокруглення сум у чеках. Не менш важливо звільнити від ПДВ операції з постачання в Україну лікарських засобів та медичних виробів.

Читайте також про результати?️ Екзит-пол на парламентських виборах: «Слуга Народу» та ще 4 партії проходять у Раду екзит-полу на парламентських виборах в Україні.

Share
Написати коментар
loading...