Реклама

🗳️ Екзит-пол на парламентських виборах: «Слуга Народу» та ще 4 партії проходять у Раду

За результатами Національного екзит-полу на парламентських виборах 2019 року станом на 18:00, до Верховної Ради проходять п'ять партій.
Čytaty latynkoju
РБК-Україна
🗳️ Екзит-пол на парламентських виборах: «Слуга Народу» та ще 4 партії проходять у Раду
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 🗳️ Екзит-пол на парламентських виборах: «Слуга Народу» та ще 4 партії проходять у Раду
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
За результатами Національного екзит-полу на парламентських виборах 2019 року станом на 18:00, до Верховної Ради проходять п'ять партій.

21 липня в Україні пройшли позачергові парламентські вибори.

? Що відомо

За результатами Національного екзит-полу станом на 18:00, перемогу здобула партія «Слуга Народу». За неї віддали свій голос 43,9% виборців.

Друге місце у партії «Опозиційна платформа – За життя» з підтримкою – 11,5% виборців. Також прохідний бар’єр долають «Європейська Солідарність» (8,9%), ВО «Батьківщина» (7,6%) та «Голос» (6,3%).

Далі розташувалася партія «Сила і Честь» (4,4%), яка зберігає невеликий шанс на прохід до Ради. Інші партії набрали менше ніж 4%.

екзит-пол

Похибка результатів екзит-полу складає 0,5-1%.

Всього у виборах брали участь 22 партії.

✅ Як обирають депутатів

Верховна Рада України складається з 450 депутатів, які обираються за пропорційно-мажоритарною системою змішаної. Через окупацію Донбасу та анексії Криму вибори там проводитися не будуть, тому українці обирають 424 депутати. Це означає, що 225 членів Верховної Ради проходять за виборчими списками політичних партій. Чим більше голосів набере партія, тим більше її представників увійдуть у Верховну Раду.

199 депутатів оберуть в одномандатних округах за принципом більшості. Кандидати можуть бути як представниками партій, так і самовисуванцями.

?️ Про екзит-пол

Екзит-пол – соціологічне опитування виборців на виході з виборчих дільниць. Дані формуються на основі «таємного голосування»: виборець заповнює анонімну анкету із позначенням кандидата, за якого віддав свій голос.

На кожній виборчій дільниці працювали по два або три інтерв’юери. Вони обирали кожного 12-го виборця, який виходив з дільниці.

В екзит-полі брали участь виборці, які проголосували на виборчих дільницях на території України (крім спеціальних дільниць – лікарні, тюрми, військові частини) та за винятком окупованих територій.

⏰ Що далі

  • О 22:00 будуть оприлюднені остаточні результати екзит-полу станом на закриття дільниць;
  • Слідкувати за перебігом опрацювання голосів та офіційними результатами можна на офіційному сайті ЦВК;
  • Офіційні результати будуть оголошені не пізніше 10 серпня;
  • Новообрані депутати мають зібратися на перше засідання протягом 30 днів після публікації офіційних результатів.

Читайте також про те, що в Україні ухвалили новий Виборчий кодекс. Як ми будемо голосувати?️ Новий Виборчий кодекс: як голосувати на парламентських виборах — пояснюємо за 5 хвилин за 5 років.

Share
Написати коментар
loading...