Реклама

🧠 Маск представив «нитки» для зчитування інформації з мозку: досліди на людях у 2020 році

Стартап Neuralink Ілона Маска провів вже 19 хірургічних операцій на тваринах за допомогою своїх роботизованих систем та вдало помістив «нитки» у 87% випадків.
Čytaty latynkoju
🧠 Маск представив «нитки» для зчитування інформації з мозку: досліди на людях у 2020 році
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🧠 Маск представив «нитки» для зчитування інформації з мозку: досліди на людях у 2020 році
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Стартап Neuralink Ілона Маска провів вже 19 хірургічних операцій на тваринах за допомогою своїх роботизованих систем та вдало помістив «нитки» у 87% випадків.

Стартап Ілона Маска Neuralink вперше представив свої технології, що розробляються з 2017 року – «нитки» для зчитування інформації з мозку та пристрій, який імплантує їх.

Про це повідомляє The Verge.

Як виглядають

Компанія показала гнучкі «нитки» товщиною 4-6 мкм, що в кілька разів менше товщини людської волосини. Вони, за словами Маска, дозволяють швидше зчитувати інформацію з мозку у порівнянні з наявними зараз аналогами. Також «нитки» з меншою ймовірністю можуть пошкодити мозок, ніж матеріали, які використовуються в аналогічних проєктах.

<span data-soloveiko_check='MORFOLOGIK_RULE_UK_UA---#---undefined---#---Знайдено ймовірну орфографічну помилку---#---маси#маса#масу#Марк#мас#маски#Макс#мак#маску#Майк#маска#масок#масі#маяк#НАСК#Мазк#Масюк#Маяк#Раск#баск#ласк#маско#масо---#---маск' class='soloveiko-hidden-spell-error' id='soloveiko-863:4' srcset=маск” width=”589″ height=”330″>

Також Neuralink представила пристрій, який автоматично імплантує шість «ниток» в мозок за хвилину. Принцип його роботи схожий на швейну машинку – голка захоплює нитку за петлю і вводить її в мозок. Пристрій уникає кровоносних судин, що сприяє зменшенню запальних реакцій в мозку під час операції.

Як збирається інформація

Для зчитування даних з «ниток» стартап розробив спеціальний чіп, який може передавати інформацію за допомогою USB-C. Його поки тестували тільки на лабораторних щурах. Для імплантування в черепі доводиться свердлити отвір, але вчені планують з часом використовувати лазер.

«нитки»

У майбутньому компанія планує створити систему, яка працюватиме через бездротову мережу. За задумом Neuralink, датчики будуть вбудовуватися в різні частини мозку і підключатися до пристрою з акумулятором, розташованим за вухом. Розробники розраховують, що системою можна буде керувати за допомогою смартфона.

Кому буде корисно

Мета Neuralink – вживити імпланти паралізованим людям, щоб ті могли використовувати телефони та комп’ютери. Маск заявив, що стартап повинен досягти «симбіозу людини зі штучним інтелектом».

Neuralink провів вже 19 хірургічних операцій на тваринах за допомогою своїх роботизованих систем та вдало помістив «нитки» у 87% випадків.

Neuralink

Перші експерименти на людях нейробіологи планують провести в Стенфорді в другому кварталі 2020 року.

Читайте також про те, що Tesla планує запускTesla планує запустити безпілотне таксі у 2020 році безпілотного таксі у наступному році.

Share
Написати коментар
loading...