Реклама

Зустрічайте самостійну фінансову компанію для МСБ fuelfinance

Fuelfinance — команда, яка позбавляє бізнес фінансового хаосу та допомагає стартапам уже на початку зробити правильну фінансову модель і мінімізувати ризики. На рахунку компанії, що складається з 6 молодих спеціалістів, 36 клієнтів протягом півтора року. Віднедавна вони пережили переформатування, переїхали до нового офісу й обрали назву, з якою планують підкорювати чергові вершини. Про шлях від зародження мрії про створення команди до втілення задуму розповідає засновниця fuelfinance Альона Мисько.
Čytaty latynkoju
Зустрічайте самостійну фінансову компанію для МСБ fuelfinance
  1. Головна
  2. Бізнес
  3. Зустрічайте самостійну фінансову компанію для МСБ fuelfinance
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Fuelfinance — команда, яка позбавляє бізнес фінансового хаосу та допомагає стартапам уже на початку зробити правильну фінансову модель і мінімізувати ризики. На рахунку компанії, що складається з 6 молодих спеціалістів, 36 клієнтів протягом півтора року. Віднедавна вони пережили переформатування, переїхали до нового офісу й обрали назву, з якою планують підкорювати чергові вершини. Про шлях від зародження мрії про створення команди до втілення задуму розповідає засновниця fuelfinance Альона Мисько.

Точка відліку

Точкою відліку fuelfinance став 2017 рік. Тоді ми працювали з першим членом команди — Сашею Рябухою — у фінансовому відділі девелоперської компанії, та в ході роботи я вже замислювалась над можливістю створення такого проекту. Протягом трьох років мені вдалося з нуля побудувати всі фінанси девелоперської компанії, а згодом почали надходити й зовнішні запити щодо допомоги з налагодженням фінансових процесів. Із часом їхня кількість стала достатньою для створення власного бізнесу.

Труднощі на старті

Перше, з чим ми зіштовхнулися — опис послуг, який був незрозумілим для клієнта. Завдяки збору фідбеків від клієнтів ми це виправили: почали пояснювати все простою мовою та детальніше розповідати, які саме проблеми можемо вирішити своїми послугами. Ми продовжуємо вдосконалювати та відточувати опис своїх послуг і пакетів для клієнтів.

Також на початку в нас не було брифів і, відповідно, чіткого розуміння формату комунікації та етапів майбутніх робіт. Із кожним новим проектом формувалися алгоритм дій, структура команди та корпоративні правила. На етапі, коли процес не був налагоджений, колектив також переживав періодичні зміни. Зараз у нас стабільна та дружня команда.

Dream team

Команда fuelfinance складається з шести людей, і всі вони чудово доповнюють одне одного.

За час існування компанії вдалося виділити кілька правил, якими я керуюся при формуванні своєї дрім тім.

Перше — жага постійного розвитку. Людина має постійно примножувати свої знання за допомогою літератури, стежити за розвитком сфери та навчатися.

Друге — відповідальність. Учасники команди мають усвідомлювати, що несуть відповідальність за все, що роблять, перед своїми колегами та клієнтами.

Третє — командність. Це вміння підтримати, допомогти та з легкістю долати всі перепони разом.

Завдяки цим пунктам вдалося сформувати команду, яка постійно вдосконалює свої знання та, відповідно, надає все більш якісні послуги нашим клієнтам. Ми всі дійсно кайфуємо від того, що робимо, кожен із нас — фанат цифр, фінансів, розрахунків, фінансових моделей. Ми прагнемо, щоб бізнес клієнта був успішний, і тому готові глибоко зануритись не тільки в фінансову, а й в операційну частину та зрозуміти, що стоїть за цифрами. Нам добре разом і під час, і поза роботою: залишаємось пограти в ALIAS, улаштовуємо пікніки, відвідуємо навчальні програми, беремо участь у забігах та просто ходимо кудись повечеряти. В планах — організація кіновечорів у офісі та спільний перегляд TEDx щотижня.

Структура та послуги

В нас діє поділ на фінансових менеджерів і фінансових аналітиків. За організацію всіх проектів — від постановки задач до комунікації з клієнтами — відповідають фінансові менеджери, а фінансові аналітики займаються безпосередньо виконанням задач: маркет-ресерчами, побудовою фінансових моделей та іншими речами. При цьому аналітик, як і фінансовий менеджер, може спілкуватись із клієнтом, ставити уточнювальні питання тощо.

Сьогоднішній набір послуг суттєво відрізняється від того, що був на початку. Ми подавали себе як фінансову команду за запитом, проте підприємцям було не зовсім ясно, що вони отримують у результаті від такої роботи.

Тому ми перейшли на формат пакетних рішень. До кожного з пакетів ми додали детальне пояснення, в якій ситуації він потрібен, які проблеми вирішує, який результат отримує клієнт. Він може взяти або повний пакет, або якусь його частину й одразу отримати результат. На старті в нас не було такого розуміння, кожну послугу треба було детально пояснити.

Наприклад, у нас є пакет, який називається «Порядок у фінансах», він складається з трьох основних частин: налагодження фактичної звітності, собівартість + ціноутворення, прогноз і бюджет.

Зараз у компанії є два основні напрямки: це послуги для малого та середнього бізнесу та послуги для стартапів. Основна послуга для МСБ — це наведення порядку в фінансах, які без нашого втручання можуть являти собою повний хаос, де підприємець не розуміє, як управляти компанією за допомогою фінансів. Ми будуємо всі процеси з нуля: робимо фінансову звітність, прогнози, бюджет, розраховуємо собівартість, аналізуємо фінансові результати, даємо рекомендації, попереджаємо касові розриви.

Крім того, ми допомагаємо малому та середньому бізнесу з запуском нових проектів, прогнозами та бізнес-планами. Що ж до стартапів, то тут є кілька основних послуг: аналіз ринку, фінансове моделювання, оцінка вартості проекту. Також ми створюємо бізнес-плани та презентації для інвесторів.

Плани

Перша наша задача — набрати певний пул клієнтів із абсолютно різних сфер і вдосконалити свої послуги для них. Ми прагнемо навести порядок у фінансах для 100 компаній до кінця 2019 р. Далі ми плануємо стати компанією №1 в Україні з управління фінансами для МСБ та стартапів. Окрім кількості проектів у нас є цілі щодо якості послуг: максимально закрити біль клієнта не лише з фінансовою, а й з бухгалтерською частиною. Щоб підприємець міг віддати все управління фінансами під ключ і при цьому ефективно управляти бізнесом. Також нам цікаво покращувати наші послуги з технічної точки зору: використовувати мову програмування, впроваджувати нові фінтехрішення, підключати телеграм-чат-ботів та інше. Один із членів команди, наприклад, активно вивчає мову програмування Python, щоб далі це використати в роботі. Наша мета — максимально автоматизувати всі процеси для мінімізації залучення людського ресурсу, де це можливо.

Читайте також як український стартап 3DLOOK змінює онлайн-шопінг?️ Персоналізований шопінг: як український стартап 3DLOOK трансформує онлайн-покупки.

Share
Написати коментар
loading...