Реклама

🎸 Не тільки A$AP Rocky та Ліам Ґаллагер: кого ще варто слухати на Atlas Weekend 2019

Dub FX, HÆLOS, UNKLE, Freel та ще 12 виконавців, яких не можна пропустити на Atlas Weekend 2019.
Čytaty latynkoju
🎸 Не тільки A$AP Rocky та Ліам Ґаллагер: кого ще варто слухати на Atlas Weekend 2019
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 🎸 Не тільки A$AP Rocky та Ліам Ґаллагер: кого ще варто слухати на Atlas Weekend 2019
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Dub FX, HÆLOS, UNKLE, Freel та ще 12 виконавців, яких не можна пропустити на Atlas Weekend 2019.

На Atlas Weekend 2019 виступлять The Chainsmokers, Ліам Ґаллагер, A$AP Rocky, Black Eyed Peas та інші. Na chasi розповідає, на кого ще варто звернути увагу у фестивальному лайн-апі.

Atlas Weekend 2019 пройде з 9 по 14 липня на ВДНГ.

atlas weekend 2019

Безкоштовний день – 9 липня

? YEYO

Київський гурт з трьох учасників, який створює експериментальну інді-поп музику. Мікс електронних семплів з живими барабанами, басом та чуттєвим жіночим вокалом. Чимало пісень висвітлюють ролі чоловіків і жінок у житті одне одного.

У кінці минулого року YEYO випустили англомовну пісню Black Fire Heart, яка покликана відкрити новий етап в історії гурту. Відтепер пріоритет YEYO – розвиток в Європі. Але це не означає, що новий матеріал буде виключно англомовним.

Гурт також прагне зробити українську пісню сучасною. На їхню думку, вона має бути про урбаністику, каву, живий хіпстерський Київ, про кожного з нас.

Минулого року YEYO скасували виступ на Atlas Weekend, бо не знайшли спільної мови з організаторами фесту.

Коли: 15:15-15:45

Де: North Stage

10 липня

? Netta

Переможниця Євробачення-2018 вперше виступить в Україні. Популярність співачці принесла пісня Toy, у якій розкриваються серйозні соціальні проблеми та питання соціальної несправедливості стосовно жінок.

У 2019 році співачка зняла у Києві кліп на пісню Bassa Sababa у Києві. У ролику Netta виїжджає з порталу на вулиці Сім’ї Сосніних. Також на відео видно Дарницький міст та інтер’єр бібліотеки Вернадського За першу добу кліп зайняв перше місце у списку найпопулярніших відео на YouTube.

Пісні Netta допомагають донести важливі думки до слухачів у яскравій формі з запальним ритмом. Вона надихає людей знайти своє місце у світі.

А ще співачка володіє талантом застосування лупера – сучасного електронного музичного інструменту, який дозволяє їй записувати власний голос кілька разів, формуючи цикл та використовувати його у якості фону для живого виконання.

Коли: 18:30-18:55

Де: Main Stage

? Tom Odell

Нарешті на сцені Atlas Weekend 2019 гості фестивалю почують британця Tom Odell. Співак мав виступати на фестивалі в минулому році, але візит перенесли.

У 2013 році британець випустив дебютний альбом Long Way Down. Цікаво, що впливове видання NME оцінило тоді роботу на 0 балів. До редакції зателефонував батько Tom Odell, який вимагав пояснень від головного редактора та автора матеріалу. Через три роки журнал випустив колонку про виступ британця на фестивалі Glastonbury. У ньому визнали, що були неправі стосовно оцінки творчості британця.

До України музикант приїхав вперше з другим альбомом Wrong Crowd. Обидва альбоми посіли місця в топ-5 британського чарту. Третій альбом Jubilee Road народився доволі швидко, натхненням для нього стала вулиця в Лондоні, на якій жив артист і його сусіди.

Останній альбом – це особисте творіння Tom Odell. Починаючи від написання та завершуючи продюсуванням.

Коли: 21:00-22:30

Де: West Stage

The Elephants

Три роки тому інді-поп-гурт The Elephants увірвався в українську музику, але згодом зник з радарів. На Atlas Weekend 2019 колектив виступить у новому складі та з новим альбомом.

Інді-гурт The Elephants створив Дмитро Циганенко та Владислав Карепін у 2014 році в Сумах. Восени 2016 року вийшов повноформатний альбом гурту Colors. Тоді гурт виконував затишні інді-фолк балади.

The Shades — другий альбом гурту. Він вийшов на лейблі VIDLIK, яким керують Євген Філатов (The Maneken) і Ната Жижченко (ONUKA). У ньому можна почути арт-рок клавіші з 70-х та ніжний акустичний фолк.

Коли: 16:30-17:15

Де: West Stage

? Dub FX

Австралієць Бенджамін Стенфорд, він же Dub FX, знову приїжджає до Києва. Артист вже має декілька вдалих столичних перформенси. Зокрема, він виступав у київських клубах та на Пейзажній Алеї, залишивши масу позитивних емоцій у столичної публіки.

Бітбоксер не співпрацює з компаніями звукозапису, не має продюсера, продає свої роботи на живих виступах та через інтернет. Часто подорожує, обожнює свою музику та має шанувальників у багатьох країнах.

Dub FX виступає там, де прийдеться: чи то клуб, чи концерт-хол чи навіть підземний перехід або парк.

Для своєї творчості йому потрібен лише його голос, м’язи рота та декілька гітарних примочок.

Коли: 22:00-23:30

Де: North Stage

? NIZKIZ

Nizkiz – найбільш яскрава наразі білоруська інді-рок-група, яка стрімко розвивається. На батьківщині їх люблять представляти як білоруський Океан Ельзи.

20 жовтня у Києві гурт представив новий сингл «Люстерка», який тісно пов’язаний загальним настроєм з минулою піснею Nizkiz – «Інтроверт».

Особливість стилю гурту – не дотримуватися стилю. На їхню думку, стильові рамки значно звужують можливості розвитку і групи, і музикантів у цій групі.

Білоруси – не новачки фестивалю, минулого року Nizkiz вперше виступили в Україні саме на Atlas Weekend.

Коли: 16:15-16:45

Де: North Stage

11 липня

? The Vaccines

Дебютний альбом What Did You Expect from the Vaccines? група випустила у 2011 році та зайняла четверте місце в чарті кращого альбому року Великобританії. Гурт також увійшов у трійку найкращих у чарті BBC Sound 2011.

Це третій виступ гурту у Києві. Перший раз вони були на розігріві концерту Red Hot Chili Peppers, другий – на розігріві Imagine Dragons.

Музиканти кажуть, що їхня музика створюється під впливом різних музичних напрямів: від рок-н-ролу 50-х років до американського хардкорпанку 80-х та поп-музики.

У 2018 році The Vaccines випустили четвертий альбом Combat Sports, який посів четверту сходинку в британських радіочартах та отримав високі оцінки критиків. У альбомі море драйву, у ньому кипить зухвале та динамічне життя.

Коли: 21:00-22:15

Де: West Stage

? INGRET

Минулого року учасниця українських вокальних шоу та відбору на Євробачення-2018 співачка INGRET випустила дебютний альбом під назвою «Не спи». Протягом 10 треків співачка говорить з собою, з вигаданими друзями, слухачами та розповідає про власні переживання.

INGRET заявляє, що настрій альбому – це проекція її життя.

Співачка сама пише слова та музику до всіх пісень. За словами INGRET, у її піснях є дух рок-музики. Тому окрім артистки, у групі виступають гітарист Андрій Кобилянський (співпрацював з Марією Чайковської) і барабанщик Григорій Олійник (грав в Ріаnобой). Разом вони грають і на концертах.

Коли: 15:30-16:00

Де: West Stage

12 липня

? UNKLE

Електронний гурт створив Джеймс Лавель на початку 90-х років, випустивши наприкінці минулого століття альбом Psyence Fiction. Над його звучанням працював культовий DJ Shadow, а треки записували разом з такими вокалістами — Том Йорк із Radiohead, Річард Ешкрофт з The Verve та Ієн Браун із The Stone Roses.

Згодом DJ Shadow залишив UNKLE, але гурт не припинив діяльність. Лавель продовжує випускати альбоми, у яких присутні і рок, і альтернатива, і тріп-хоп, та багато іншого. У створенні музики незмінно беруть участь запрошені музиканти, продюсери та вокалісти.

Одна з пісень гурту Mayday потрапила в офіційний саундтрек популярної комп’ютерної гри GTA IV.

Цього року Unkle представили свій новий альбом The Road: Part II/Lost Highway, який став другою частиною пластинки 2017 року The Road: Part I.

Коли: 22:00-23:30

Де: North Stage

⚔️ Вагоновожатые

Український музичний гурт, створений у 2013 році колишнім фронтменом «І друг мой грузовик» Антоном Слєпаковим та гітаристом Валентином Панютою, відомим за гуртом «Lюк». За рік до них приєднався Станіслав Іващенко з групи DOK.

Після появи барабанщика, Вагоновожатые починають давати живі концерти. 20 листопада 2018 року вийшов альбом «Референс». В основі платівки все, що оточує сучасну людину: її слабкості, страхи, відверті фобії, будні креативного класу і наша залежність від соцмереж.

Вагоновожатые виступали ще на першому Atlas Weekend. З того часу вони встигли випустили три альбоми, попрацювати над живим супроводом фільму «Орден на арешт», виступити на різноманітних фестах та зіграти сольники в українських містах. Але на їхніх виступах незмінним залишається шалена енергія та ритм, від якого пульсує все тіло.

Коли: 18:30-19:15

Де: North Stage

13 липня

? Лера Яскевич

Білоруська співачка та блогерка (володарка срібної кнопки YouTube). В Україні відома за виступом на «Х-Фактор».

Лера Яскевич мало чим відрізнялася від інших підлітків з селища Богушевськ з населенням трохи більше 2 тисяч осіб, поки вона не відкрила для себе функцію «відео» на фотомильниці. У 2012 році співачка починає вести свій канал на ютубі, де викладає кавери на різноманітні пісні – від Taylor Swift до Radiohead.

Наразі на каналі Лери понад 400 тисяч підписників. Тепер вона, окрім каверів, ще займається власними піснями.

Коли: 16:30-17:15

Де: West Stage

⛰️ Alina Pash

Кілька років тому Alina Pash була учасницею «Х-Фактору». Після проєкту вона заробляла гроші, граючи у кавер-бенді. Минулого року Alina почала співпрацювати із «Много воды» та випустила сильний трек Bitanga.

Bitanga — це модерний карпатський реп із повагою до традицій.

Цьогоріч Аліна випустила альбом, який складається з двох частин, по 10 треків у кожній. У першій частині альбому «Пинтя: Гори» основний акцент на етнозвучання, лейтмотив другої частини «Пинтя: Місто» – урбансаунд, хіп-хоп і всі його актуальні варіації.

Також Аліна записала спільний трек «Падло» з alyona alyona, який увійшов до дебютного альбому останньої «Пушка».

Коли: 18:30-19:15

Де: North Stage

14 липня

⌛ HÆLOS

Це вже другий приїзд колективу до Києва, але перший концертний. Минулого року HÆLOS зняли у Києві кліп на Buried in the Sand. Зйомки проходили у легендарному київському клубі Closer, у квартирі в спальному районі, у Радянській столовці та таксі.

HÆLOS з’явилися в 2014 році, коли опублікували свій перший сингл Dust. У наступному вони підписали контракт з Matador Records і в 2016 випустили перший LP під назвою Full Circle.

HÆLOS називають «одою тріп-хопу 90-х». Їхня особливість – вміння занурювати в атмосферу своїх звуків.

У травні цього року британські електронники випустили свій другий повноформатний альбом Any Random Kindness. До платівки увійшли 11 треків.

Коли: 19:00-20:00

Де: West Stage

? Freel

«Спалах» — дебютний сольний альбом репера Андрія Шалімова, відомого під псевдонімом Freel. Раніше він був учасником культового хіп-хоп-дуету «На Відміну Від». Усього в альбомі 12 пісень та 2 скіти, вставки, що підводять до треків. Один із них записав письменник Сергій Жадан.

Однойменний трек «Спалах» — сильна та чуттєва розповідь про війну на сході України. Сингл став найпопулярнішою реп-піснею в українському Google Play, на той момент ставши єдиною україномовною композицією в чарті.

Шалімов у 2005-му разом із другом Андрієм Бєляєвим заснував у Черкасах гурт «На відміну від». Музиканти прославилися в українському інтернеті хітом «Я боюся Чебурашку», але з переїздом до Києва почали більше писати для вітчизняних та російських поп-зірок.

Після розпаду «На відміну від» у 2013 році Шалімов, здавалося, відійшов від музики та влаштувався працювати журналістом. Однак протягом цих років він впевнено записував сольний альбом.

Коли: 16:15-16:45

Де: North Stage

?‍?‍? Fo Sho

Сестри-афроукраїнки Беті, Сіона та Міріам Ендале з гурту FO SHO навчаються у Харкові, вже встигли випустити дебютну пісню та нещодавно презентували перший кліп.

Вперше про них заговорили в березні, коли вийшов дебютний трек Catchy. Відомо, що FO SHO працюють над першим альбомом, який планують презентувати восени.

Відео на трек XTRA складене з хаотичних частин, що наче були відібрані з фільмів протилежних жанрів. Все виглядає динамічно та відповідає яскравим образам дівчат з FO SHO. У них чудова англійська та технічний флоу.

Коли: 15:15-15:45

Де: North Stage

? Cape Cod

Cape Cod — це проект київського музиканта, продюсера і власника лейблу «Kiev House» Максима Сікаленка.

Минулого тижня він презентував нову пісню «Крок», яку записав разом з Джамалою.

«Я вже давно спостерігаю за творчістю Cape Cod. Мені дуже подобається, як його музика змінюється від релізу до релізу. Дуже сподобався і його останній альбом Echoes. Тому я зраділа, коли Макс надіслав інструментальну демоверсію треку і сказав: «раптом тобі прийде ідея якоїсь пісні». Мене настільки надихнуло звучання, що текст і музика прийшли моментально. Записали ми її теж дуже швидко», – розповіла Джамала.

У вересні 2018 року Cape Cod випустив альбом Echoes.

Коли: 00:00-01:00

Де: Night Stage

Цьогоріч Atlas Weekend 2019 проходитиме з 9 по 14 липня. Хедлайнерами фестивалю стали Black Eyed PeasBlack Eyed Peas виступить на Atlas Weekend 2019, The Chainsmokers, A$AP ROCKY? Репер A$AP Rocky став новим хедлайнером Atlas Weekend 2019 та Ліам ГаллагерЕкс-соліст гурту Oasis Ліам Галлагер – третій хедлайнер Atlas Weekend.

Share
Написати коментар
loading...