Реклама

🐙 Дивитися на вихідних: серіал Stranger Things / «Дивні Дива» — вийшов 3 сезон

Боротьба зі злом з паралельного виміру в естетиці неонових 80-х повертається на наші екрани — судячи з відгуків преси, новий сезон тримає планку.
Čytaty latynkoju
IMDb
🐙 Дивитися на вихідних: серіал Stranger Things / «Дивні Дива» — вийшов 3 сезон
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 🐙 Дивитися на вихідних: серіал Stranger Things / «Дивні Дива» — вийшов 3 сезон
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Боротьба зі злом з паралельного виміру в естетиці неонових 80-х повертається на наші екрани — судячи з відгуків преси, новий сезон тримає планку.

Про що Stranger Things / «Дивні Дива»

Дія відбувається у 80-х. У маленькому містечку у штаті Індіана за загадкових обставин зникає хлопчик Вілл. Його мати Джойс звертається до начальника поліції Гоппера і разом вони займаються пошуками. Паралельно компанія його друзів також шукають Вілла, але знаходять дівчинку, яка має надзвичайні здібності й безперечно щось знає про зниклого Вілла.

Герої опиняються втягненими в боротьбу з таємничим злом з паралельного всесвіту. Перший сезон серіалу вийшов у 2016 році і зібрав захоплені відгуки глядачів та критиків. 4 липня 2019 року на Netflix став доступним вже третій сезон Stranger Things / «Дивних Див».

У новому сезоні в містечку відкривається величезний торговий центр, що призводить до збанкрутування малого бізнесу, в тому числі магазина госптоварів Джойс. Вона роздумує над тим, щоб покинути місто та шукати щастя та добробуту деінде, що може загрожувати як її стосункам, так і дружбі її сина Вілла. Тим часом, Вілл знову відчуває присутність чогось потойбічного в повітрі…

Дивитися на Netflix

За що люблять

Stranger Things / «Дивні Дива» дуже майстерно обігрує естетику американських 80-х років. Творці використовують характерну синьо-червону гамму кольорів, яка особливо вражає, якщо ви дивитеся серіал на телевізорі, що підтримує HDR. Окремо варто відзначити й філігранно підібраний саундтрек, який точно б’є в саме серденько всіх, поціновувачів ретро, а особливо — тих, хто пам’ятає ті часи.

Справа не лише в музиці та картинці — шоураннери дуже ретельно облаштували антураж 80-х, серіал рясніє відсиланнями до тих часів: брендів, подій та явищ, які хвилювали американське суспільство. Додайте до цього атмосферу романів Стівена Кінга й фільмів Стівена Спілберга та отримаєте ідеальну ностальгічну фантастику.

Хто працює над серіалом

Шоураннери — брати Даффер, які до цього знімали короткометражки та брали участь у виробництві іншого містичного серіалу «Вейворд Пайнс», не настільки відомого українському глядачеві.

У ролі Джойс — прославлена актриса українського походження Вайнона Райдер, зірка «Чорного лебедя», «Епохи невинності» Мартіна Скорсезе та багатьох інших стрічок. Шерифа Гоппера грає Девід Гарбор («Загін самогубців»).

Завдяки ролі Майка у серіалі, в центрі уваги публіки опинився Фінн Вулфхард. Тепер він зіграє одразу у п’ятьох помітних стрічках, що вийдуть найближчими роками, це:

А ще у Фінна власна група, яка може сподобатися поціновувачам інді-року:

Ще одна помітна актриса серіалу — Міллі Боббі Браун, яка зіграла Одинадцяту, загадкову дівчинку з надзвичайними здібностями. Її ви також могли бачити у кількох широко відомих кліпах, як-то Sigma — Find Me ft. Birdy, інді-гурту The xx

Або надпопулярному відео Maroon 5 з Cardi B:

Особливу любов глядачів заслужив Ґейтен Меттереццо. Він прийшов у кіно з Бродвея, де грав Гавроша у легендарному мюзиклі  Les Misérables про Велику Французьку Революцію. У «Дивних Дивах» Ґейтен виконав роль Дастіна Хендерсона та ділить зі своїм персонажем генетичне захворювання, що впливає на розвиток кісток та зубів.

Ґейтен також встиг взяти участь у зйомках кліпу для Кетті Перрі:

Де дивитися

Офіційно Stranger Things / «Дивні Дива» доступний на Netflix. Є польські та російські субтитри та озвучка. Підписка коштує від €7.99 (приблизно 230₴) на місяць.

Share
Написати коментар
loading...