Реклама

👨‍💻 В Україні запустили TechUkraine – платформа обміну знаннями про стартап екосистеми

TechUkraine буде об’єднувати для співпраці лідерів екосистеми, державних службовців, бізнес-партнерів та донорів для подальшої підтримки технологічного сектору в Україні.
Čytaty latynkoju
👨‍💻 В Україні запустили TechUkraine – платформа обміну знаннями про стартап екосистеми
  1. Головна
  2. Техно
  3. 👨‍💻 В Україні запустили TechUkraine – платформа обміну знаннями про стартап екосистеми
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
TechUkraine буде об’єднувати для співпраці лідерів екосистеми, державних службовців, бізнес-партнерів та донорів для подальшої підтримки технологічного сектору в Україні.

TechUkraine – нова платформа, спрямована на підтримку технологічної екосистеми України у тісній співпраці з урядом, лідерами екосистем та діловими партнерами. Це перша ініціатива, яка почала реалізовуватися у рамках Експортної стратегії для IT сектору на 2019-2023 роки.

Чим буде займатися TechUkraine

Платформа TechUkraine спрямована на обмін знаннями про стартап екосистеми світу, створення нових ініціатив в Україні та об’єднанні наявних. TechUkraine надасть доступ українським компаніям і стартапам до мережі провідних партнерів з інших країн світу та до найкращих світових практик ведення технологічних бізнесів.

Платформа буде функціонувати як єдиний центр узгодженої інформації, планування проектів, інформації по інвестиціях та взаємодії з ключовими партнерами. Це сприятиме подальшому розвитку української екосистеми шляхом посилення співпраці та координації між усіма її гравцями.

TechUkraine

Ініціативи TechUkraine

  • портал (веб-сайт), що стане повноцінною платформою для поширення повної інформації про українську технологічну екосистему з контактами ключових гравців;
  • програма інтернаціоналізації та розвиток міжнародної мережі корисних контактів для того, щоб допомогти українським стартапам виходити на нові ринки та швидко зростати на них;
  • програма Startup-in-Residence, що поєднує стартапи та українські міста, які шукають інноваційні рішення  своїх щоденних проблем.

У майбутнього очікується ще дев’ять інших ініціатив.

Стан ринку ІТ в Україні

Український ІТ-сектор є одним з пріоритетних секторів Експортної стратегії України. Останні кілька років він стрімко зростав, і зараз є другим експортним напрямком в Україні за об’ємом притоку валюти: з 4,5 млрд доларів у 2018 році.

TechUkraine

Починаючи з 2013 року, українські ІТ-компанії отримали понад 1 млрд доларів інвестицій, що зробило Україну одним з головних напрямків фінансування у Центральній та Східній Європі.

За даними звіту StartupBlinkEcosystem 2019, Київ як стартап-місто зросло до 34-ї позиції (з 63-ї у 2018 році) з 1000 міст, випередивши стартап-екосистеми Гельсінкі, Мюнхена і Дубліна.

Команда TechUkraine

  • Наталя Вєрємєєва – Директорка програмного офісу TechUkraine та Національна координаторка Експортної стратегії для ІТ сектору.
  • Олеся Залуська – Стратегічна радниця і Навігаторка Експортної стратегії України у 2017-2019 роках.
  • Іван Погребняк – радник з управління проектами.
  • Керівниками ініціатив є досвідчені представники української технологічної екосистеми: Дебора Ферламб, Єгор Чернєв, Інна Стельмах, Олександра Говоруха.
  • Міжнародні радники – Рубен Ньювенхаус, засновник StartupAmsterdam і Isabel Brouwer, генеральна директорка DutchBasecamp.

Читайте також про те, як виглядатиме? Перший український IT-парк у Львові – як виглядатиме перший український IT-парк у Львові.

Share
Написати коментар
loading...