Реклама

📵 Скасування санкцій з Huawei буде частковим: що дозволять

Міністерство торгівлі США тимчасово надасть ряд додаткових ліцензій Huawei на поставку товарів найбільш загального призначення. США не вважають, що ці випадки торкнуться національної безпеки США.
Čytaty latynkoju
📵 Скасування санкцій з Huawei буде частковим: що дозволять
  1. Головна
  2. Техно
  3. 📵 Скасування санкцій з Huawei буде частковим: що дозволять
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Міністерство торгівлі США тимчасово надасть ряд додаткових ліцензій Huawei на поставку товарів найбільш загального призначення. США не вважають, що ці випадки торкнуться національної безпеки США.

На нещодавній зустрічі у рамках саміту G20 в Осаці президенти США і Китаю Дональд Трамп і Сі Цзіньпін домовилися відновити торговельні переговори з метою вирішення розбіжностей. Таким чином, існує висока ймовірність, що у майбутньому США і Китай завершать торговельну війну.

? Рішення щодо Huawei

Окреме питання на зустрічі стосувалося китайської компанії Huawei. Після травневого загострення ситуації (8 травня США оголосили про підвищення з 10% до 25% мит на певні категорії товарів з Китаю загальною вартістю $200 млрд) США ввели окремі санкції проти Huawei.

Huawei

Після цього технологічні компанії одна за одною почали відмовлятися від співпраці з китайським виробником (Google, Intel, Qualcomm, Broadcom і навіть японсько-британська компанія ARM).

Дональд Трамп і Сі Цзіньпін домовилися, що США не стане обкладати китайський імпорт новими митами, поки сторони будуть шукати компроміс. Також Трамп окремо пообіцяв зняти технологічну блокаду з Huawei.

«Американським компаніям, які продають Huawei компоненти, буде дозволено продовжувати», – дослівно цитує слова Трампа джерело.

Huawei

? Що буде далі

Як тільки США і Китай підпишуть мирний торговельний договір, Huawei повинні виключити з чорного списку, дозволивши повноцінно вести бізнес в США. Цікаво, чи стане китайська компанія відмовлятися від своїх планів щодо запуску власної ОС HongMeng, або ж виробник переведе частину пристроїв на свою розробку.

Huawei

? Скасування санкцій буде частковим

Заяву президента США прокоментував глава Національної економічної ради Білого дому Лоуренс Кудлоу. Він заявив, що дозвіл компанії купувати американську продукцію не є «амністією».

Міністерство торгівлі США тимчасово надасть ряд додаткових ліцензій на постачання товарів найбільш загального призначення. США не вважають, що ці випадки торкнуться національної безпеки США.

Нагадаємо, Міністерство торгівлі США внесло Huawei у чорний список через загрозу національній безпеці. Компанію звинувачують у крадіжці технологій та шпигунстві.

Читайте також про те, що Oppo представила? Oppo представила перший у світі смартфон з селфі-камерою під екраном перший у світі смартфон з селфі-камерою під екраном.

Share
Написати коментар
loading...