Реклама

🍏 Apple випустила публічні бета-версії iOS 13, iPadOS, macOS Catalina – як скачати

Компанія Apple планує випускати бета-версії кілька разів протягом літа 2019 року. Нове програмне забезпечення має помилки, тому не рекомендується встановлювати його на основні пристрої.
Čytaty latynkoju
🍏 Apple випустила публічні бета-версії iOS 13, iPadOS, macOS Catalina – як скачати
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🍏 Apple випустила публічні бета-версії iOS 13, iPadOS, macOS Catalina – як скачати
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Компанія Apple планує випускати бета-версії кілька разів протягом літа 2019 року. Нове програмне забезпечення має помилки, тому не рекомендується встановлювати його на основні пристрої.

Apple випустила першу публічну бета-версію iOS і iPadOS 13 – її може завантажити будь-який користувач, а не тільки розробники.

Про це пише The Verge.

Що відомо

Компанія планує випускати бета-версії кілька разів протягом літа 2019 року. Для Apple це гарний спосіб виправити якомога більше помилок та зібрати думки користувачів до офіційного релізу восени 2019 року.

Apple

Що у бета-версії

Публічна бета-версія дуже схожа на бету-версію для розробників, яка була випущена минулого тижня та містить помилки. Інколи програмне забезпечення може заблокувати пристрій та вивести його з ладу, тому не рекомендується встановлювати його на основні пристрої.

Як завантажити

Встановити будь-яке з оновлень може кожен. Для цього потрібно зареєструватися у розділі бета-тестування на офіційному сайті компанії.

iOS 13

Найочікуваніші зміни нової iOS – темна тема, клавіатура з підтримкою свайпів, оновлений браузер Safari з менеджером завантажень, а також новий стандартний редактор фото і відео.

Apple

Також iOS 13 забезпечить підтримку зовнішніх накопичувачів, включаючи SD-карти та флешки.

Нова версія доступна для iPhone, починаючи з iPhone 6S.

iPadOS

Одним з найбільших поліпшень є те, що iPadOS містить файловий менеджер, а разом з ним і підтримку USB-накопичувачів і SD-карт. Це дозволяє імпортувати фотографії та робити інші передачі файлів.

iPadOS також використовує десктопну версію Safari, яка повинна дозволити переглядати версії веб-сайтів на робочому столі, які раніше перенаправляли iPad на мобільні версії.

Apple

Оновлення дозволить використовувати iPad як бездротовий вторинний дисплей для комп’ютера macOS.

iPadOS підтримується на iPad Pro, iPad (з 5 покоління), iPad mini (з 4 покоління), iPad Air (з 2 покоління).

macOS 10.15 Catalina

Замість iTunes з’явилося три окремих додатки: «Музика», «Подкасти» та Apple TV. Особливо цікавою стала функція Sidecar, завдяки якій iPad тепер можна використовувати у якості зовнішнього монітора для комп’ютерів Mac.

З декількох нових функцій, що надходять до macOS Catalina, найбільше зацікавив Catalyst. Під кодовою назвою «Marzipan» Catalyst дозволяє розробникам iPad переносити свої програми на macOS. Twitter стала однією з перших компаній, яка оголосила, що використає цю функцію для повернення своєї програми на Mac.

Apple

Детальніше прочитати про зміни у новому програмному забезпеченні від Apple можна у матеріалі? Підсумки презентації WWDC 2019 від Apple: iOS 13, iPadOS, MacPro, Catalyst та багато іншого Na chasi.

Share
Написати коментар
loading...