Реклама

🇺🇦 Зеленський зустрівся з представниками бізнесу – основні тези

Україна має позбутися корупції та вивести економіку з тіні, а короткостроковий пріоритет – це боротьба з контрабандою та рейдерством.
Čytaty latynkoju
🇺🇦 Зеленський зустрівся з представниками бізнесу – основні тези
  1. Головна
  2. Бізнес
  3. 🇺🇦 Зеленський зустрівся з представниками бізнесу – основні тези
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Україна має позбутися корупції та вивести економіку з тіні, а короткостроковий пріоритет – це боротьба з контрабандою та рейдерством.

Звільнення IT-сфери від податків

Зеленський розповів про майбутнє високотехнологічного сектора. «Рішення одне є. Воно дуже просте. Це спробувати на якийсь період повністю звільнити IT від податків».

Однак Президент зазначив, що у нього немає впевненості, що це на 100% вдасться впровадити, але він готовий піти на податкове послаблення. Це спосіб повернути молодь в Україні.

Співробітники IT-індустрії зможуть допомагати у відновленні зруйнованих районів Донбасу та протистояти паспортизації на окупованих територіях.

Інтеграція у європейський цифровий ринок

Ще одне завдання на п’ять років – приєднання до європейського Digital Single Market.

За словами Зеленського, важливо створити екосистему BigData для забезпечення якісного інтернету та мобільного зв’язку по всій території країни.

«Нам необхідна ефективна держава. Стратегія дуже проста – тотальна цифровізація процесів. Або як хтось казав – діджиталізація. Тому одним з ключових завдань нашої команди є «Держава в смартфоні», – розповів Зеленський.

Скасувати радянські заборони

Президент виступив за скасування мораторію на продаж сільськогосподарської землі, заборони на розпоряджання валютними цінностями (практично реалізував? НБУ скасував обов’язковий продаж валюти для бізнесу: що відомо Нацбанк). Також він пропонує дозволити азартні ігри.

Наразі вже скасовано 167 указів, які регулюють економічну діяльність. Це укази щодо штрафів за порушення касової дисципліни, обмеження для нотаріусів встановлювати ціни на свої послуги, заборона використовувати іноземну тканину для шкільної форми та інші.

Зеленський пообіцяв, що держава позбудеться непрофільних активів — відбудеться масштабна приватизація.

Великий бізнес допомагатиме відновленню Донбасу

Глава держави наголосив, що слід створити якісні умови у пунктах перетину лінії розмежування, відремонтувати старі дороги та побудувати нові, а також розвивати економіку та соціальну сферу.

Тому Зеленський закликав бізнес інвестувати у відновлення інфраструктури Донбасу.

Перша десятка Doing Business

Команда Президента докладе максимум зусиль, щоб у найближчі 3-4 роки Україна увійшла до першої десятки рейтингу Світового банку Doing Business.

Президент підкреслив, що Україна продовжуватиме європейську інтеграцію та співпрацю з МВФ, яка допоможе зменшити боргове навантаження на країну.

Кредитний рейтинг та імідж країни

Крім того, Володимир Зеленський наголосив, що його команда працюватиме над покращенням кредитного рейтингу, який наразі перебуває на рівні B-, пообіцявши змінити ситуацію за декілька років.

Серед його пріоритетів – відновлення позитивного іміджу України у світі. Це сприятиме залученню інвесторів, подоланню корупції, боротьбі з контрабандою та рейдерством.

СБУ та бізнес

Після формування нової Верховної Ради буде висунута пропозиція про позбавлення СБУ функцій, пов’язаних з бізнесом. Служба безпеки України повинна боротися зі шпигунами та диверсантами, а не займатися бізнесом.

Закон про працю

Його створили ще в 1971 році, коли підприємствами володіла держава. Наразі ті самі правила використовуються для інноваційних компаній та іноземних інвесторів. Держава – це сервіс, а не ваш конкурент.

Основний фокус

Україна має позбутися корупції та вивести економіку з тіні, а короткостроковий пріоритет – це боротьба з контрабандою та рейдерством.

Плани на наступні п’ять років

  • не заважати бізнесу працювати;
  • побудувати чудову інфраструктуру та умови, щоб робити бізнес в Україні було просто зручно;
  • фокус на освіті, науці й технологіях.

Читайте також про те, що Адміністрація Президента переїде до Українського дому — дивіться? Адміністрація Президента може переїхати до Українського дому — показали проект проект

Share
Написати коментар
loading...