Реклама

🎭 У липні відбудеться фестиваль Osten-Sacken Off-Stage під відкритим небом: що цікавого

Головна мета Osten-Sacken Off-Stage – створення спільноти однодумців, яких поєднує не професія, вік чи соціальний статус, а прагнення критично осмислювати дійсність та реагувати на неї творчим актом.
Čytaty latynkoju
🎭 У липні відбудеться фестиваль Osten-Sacken Off-Stage під відкритим небом: що цікавого
  1. Головна
  2. Місто
  3. 🎭 У липні відбудеться фестиваль Osten-Sacken Off-Stage під відкритим небом: що цікавого
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Головна мета Osten-Sacken Off-Stage – створення спільноти однодумців, яких поєднує не професія, вік чи соціальний статус, а прагнення критично осмислювати дійсність та реагувати на неї творчим актом.

Osten-Sacken Off-Stage — щорічний освітньо-мистецький фестиваль під відкритим небом, що відбувається у селищі міського типу Немішаєве Київської області. Цього року фестиваль проходить з 4 до 7 липня. Основна локація – напівзруйнована садиба почату ХІХ століття Остен-Сакенів.

Osten-Sacken Off-Stage

? Історія

Osten-Sacken Off-Stage зародився у 2016 році з ідеї культурної децентралізації — головним для організаторів було зруйнувати монополію мільйонних міст на мистецькі події та надати молодим незалежним митцям майданчик для творчості та самовираження.

За чотири роки фестиваль змінювався та перетворювався, реагуючи на актуальні виклики.

Osten-Sacken Off-Stage

? Мистецька програма

  • Сучасні театральні колективи, які досліджують територію театру, продукують нові форми та змісти: КІТ, ЯКИЙ ГУЛЯЄ САМ ПО СОБІ (ТАМ); ШАФА (Кубара); ОСІНЬ НА ПЛУТОНІ (Сашко Брама); WELCOME TO (Майбуш); РЕКУРСІЯ (перформанс із Харкова);
  • Музичні гурти, чия діяльність спрямована не на створення комерційного продукту, а на розширення існуючих рамок, на пошук нових музичних форм та рефлексію актуальних тем сьогодення: Олексій Дьячков, Space Spice Boy, Karr, Vestibule та ін.
  • На фестивалі будуть презентовані сучасні українські документальні та художні фільми; відбудуться зустрічі з режисерами та героями документальних стрічок: «Людина з табуретом», «У пошуках Чунга-Чанги», «АСКАНІЯ-НОВА», «Колір фасаду синій».
  • Окрема програма фестивалю, створена в співпраці з освітнім драматургічним фестивалем «Тиждень актуальної п’єси» та проектом «Vidlikproject». У її рамках будуть презентовані вистави та читання п’єс підлітків зі сходу України: «Дискотека в Авдіївіці», «Щоденник», «Тиша в Авдіївці» та інші.
  • Художники та урбаністи працюють до і протягом фестивалю, створюючи екологічні арт-об’єкти та функціональні інсталяції (зокрема глядацький амфітеатр) на території садиби й у селищі.

Osten-Sacken Off-Stage

Після кожного театрального та кінопоказу відбуватиметься обговорення між артистами та глядачами.

? Освітня програма

  • Місцева молодь разом з менторами фестивалю створять виставу, яка буде презентована в перший день.
  • Дискусійна платформа. Запрошені громадські активісти та організації з усієї країни візьмуть участь у дискусійній панелі, завданням якої є обговорення найбільш гостроактуальних тем сьогодення, обмін досвідом: мистецтво в умовах війни, культурна децентралізація та активізація громади, переосмислення культурної спадщини.
  • Артисти з мистецької програми організовуватимуть своєрідні майстерні work-in-progress в чотирьох напрямках – театр, музика, кіно, арт, долучитися до яких зможе кожен охочий. Після дводенної роботи увесь напрацьований матеріал буде скомпільовано в єдине театрально-перформативне дійство, яке буде презентовано в останній день.

Osten-Sacken Off-Stage

Вхід на фестиваль, перегляд та участь у всіх подіях денної програми – безкоштовні.

Читайте також, що робити? VIDEOZHARA 2019: що робити на фестивалі блогерів та відеокреативу на фестивалі VIDEOZHARA 2019.

Share
Написати коментар
loading...