Реклама

👩‍💻 Покоління Z на ринку праці: яку роботу шукають школярі, студенти та що пропонують роботодавці

Які спеціальності користуються найбільшим попитом у покоління Z та на які вакансії їх згодні наймати роботодавці.
Čytaty latynkoju
👩‍💻 Покоління Z на ринку праці: яку роботу шукають школярі, студенти та що пропонують роботодавці
  1. Головна
  2. Бізнес
  3. 👩‍💻 Покоління Z на ринку праці: яку роботу шукають школярі, студенти та що пропонують роботодавці
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Які спеціальності користуються найбільшим попитом у покоління Z та на які вакансії їх згодні наймати роботодавці.

У покоління Z, до якого переважно входять студенти та школярі, скоро розпочнуться літні канікули. Проте далеко не всі школярі, а тим більше студенти, планують у цей час відпочивати.

Згідно з аналізом бази резюме hh.ua | grc на пошукачів віком 14-18 років припадає 4% усіх розміщених CV. Це ілюструє твердження, що представники покоління Z раніше починають працювати, і загалом куди більш самостійні за своїх попередників.

Покоління Z

?‍? Чи часто подають резюме

Профсфера «Початок кар’єри» вже кілька років поспіль є однією з найбільш висококонкурентних на ринку праці України. Згідно з аналізом, у першому кварталі 2019 року на одне вакантне місце припадало 10 CV. Середній рівень конкуренції в цей період на ринку праці перебував на рівні 3-4 резюме на одну позицію.

?‍? Що кажуть роботодавці

Найактивніші вакансії, у яких вказувалася готовність взяти на роботу студентів, розміщувалися за такими спеціалізаціями, як «Продажі» (16%), «IT, телеком» (12%), «Виробництво» (12%), «Маркетинг» (8%) і «Адміністративний персонал» (8%).

Покоління Z

Найбільш охоче брати на роботу молодих фахівців готові компанії, що працюють у таких галузях, як «Інформаційні технології, системна інтеграція, інтернет», «Послуги для бізнесу», «Роздрібна торгівля», «Товари народного споживання (нехарчові)», «Медицина, фармацевтика, аптеки».

Загалом кількість подібних пропозицій на роботу за останні 12 місяців зросла на 25% у порівнянні з періодом травень 2017 – травень 2018 р. Зарплатні пропозиції, які були розміщені за останній рік та де вказана готовність взяти на роботу студента, стартують від 8500 грн.

?‍? Активні школярі

Не тільки студенти активно шукають роботу, а й старшокласники. На даний момент на категорію претендентів віком від 14 до 17 років припадає 2% усіх розміщених CV. А у порівнянні з 2015 роком кількість CV, розміщених 18-річними кандидатами, зросла у більш ніж 5 разів. Юні пошукачі цікавляться роботою в таких сферах, як «Маркетинг», «Мистецтво, медіа», «Продажі», «Адміністративний персонал», «IT, телеком».

Покоління Z

Зарплатні очікування кандидатів віком від 14 до 18 років стартують від 3000 грн. Юні кандидати шукають роботу операторами колцентру, кур’єрами, промоутерами, копірайтами тощо. Є попит й на більш технічні спеціальності від пошукачів-старшокласників: Linkbuilder/SEO Specialist, С# junior, Front-end Developer.

Читайте уривок«Дорослих не буває. Історія дорослішання на середині життя» — уривок із книги, що зменшить вашу самокритичність із книги «Дорослих не буває. Історія дорослішання на середині життя». Це зменшить вашу самокритичність,

Share
Написати коментар
loading...