Реклама

🎮 E3 2019: Google Stadia, панування Microsoft, нові ігри — все, що треба знати та де дивитися (оновлено)

8 червня відкриється найбільша ігрова подія року — виставка E3 2019 у Лос-Анджелесі. Ми зібрали для вас все найважливіше та найцікавіше, що покажуть на цьогорічному заході.
Čytaty latynkoju
🎮 E3 2019: Google Stadia, панування Microsoft, нові ігри — все, що треба знати та де дивитися (оновлено)
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 🎮 E3 2019: Google Stadia, панування Microsoft, нові ігри — все, що треба знати та де дивитися (оновлено)
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
8 червня відкриється найбільша ігрова подія року — виставка E3 2019 у Лос-Анджелесі. Ми зібрали для вас все найважливіше та найцікавіше, що покажуть на цьогорічному заході.

Цікавинки E3 2019 — нові консолі та незрима присутність Sony

Фактичний старт — Google Stadia

Хоча пошуковий гігант анонсує своє рішення для стримінгу ігор не в рамках E3, саме з цієї презентації можна оголосити літній ігровий сезон відкритим. На свої презентації, що відбулася 6 червня о 19:00 за київським часом Google оголосила дату запуску, вартість сервісу, доступність у різних країнах та інші важливі деталі.

Щоб грати в повноцінні ігри за допомогою Google Stadia, необхідно лише швидке з’єднання з інтернетом, а також пристрій, що підтримує браузер Google Chrome. Це може бути звичайний ноутбук, смартфон, або телевізор з недорогою приставкою як Google Chromecast.

Почитайте наш матеріал за мотивами першої презентаціїGoogle презентувала ігровий стрімінг Stadia: згадуємо історію подібних сервісів Google Stadia з технічними деталями сервісу.

Як користуватися

Сервіс буде запущений у листопаді 2019 року в 14 країнах, але тут нас чекає розчарування — України серед цього списку поки немає. Втім, сервіси Google зазвичай досить швидко запускаються в нашій країні, тож навряд чи нам доведеться чекати занадто довго.

Буде два типу підписки — платна Stadia Pro та безкоштовна Stadia Base. Ігри для обох підписок можна буде купувати за тою ж ціною, що й для PlayStation та Xbox.

Вартість Stadia Pro складе $10 (або €10 в Європі) на місяць. Вона гарантує потокову передачу ігор у роздільній здатності 4K при 60 кадрах у секунду, підтримку HDR та шестиканального звуку, за умови, що у вас є інтернет 35 Мбіт/с. Також доступні регулярні безкоштовні ігри (починаючи з Destiny 2: The Collection) та знижки на придбання інших релізів.

Stadia Base буде обмежена роздільною здатністю Full HD (1920×1080) при 60 кадрах на секунду та стереозвуком. Досить буде інтернету 10 Мбіт/с. 

Ігри

Поки для Google Stadia оголошена лише одна ексклюзивна гра — Gylt від авторів Ryme, це пригодницький паззл, де ви допомагатимете дівчинці Саллі знайти її сестричку Емілі.

Повний перелік ігор, що будуть доступними на старті Google Stadia у листопаді, ви знайдете у нашому матеріалі? Google Stadia запустять 19 листопада: все, що треба знати за підсумками другої презентації сервісу.

Microsoft виходить на сцену

Найголовніший слух, що витає навколо виставки — Microsoft анонсує щонайменше одну з двох консолей наступного покоління, над якими зараз працює. Наступний Xbox вийде у двох редакціях — одна стандартна, невеликої вартості, а інша — більш потужна.

Наразі невідомо, яку саме версію Xbox представлять на E3 2019, так само як і наскільки цей анонс буде детальним — чи оголосять вартість, технічні характеристики та іншу важливу інформацію. Ба більше, сама консоль може й не вийти до осені 2020. Але щось нам покажуть, і це буде цікаво.

Sony не буде

Microsoft володітиме сценою E3 2019 безроздільно — цього року виставку проігнорує компанія Sony. Лідер цього покоління консолей готується до анонсу та випуску п’ятої версії PlayStation, та, ймовірно, їм поки що нема чого нам показати.

Раніше ми вже повідомлялиПодробиці PlayStation 5: 8К-графіка, SSD та зворотня сумісність, що відомо про PlayStation 5 на цей момент. Анонс, скоріше за все, відбудеться восени цього року.

Втім, відсутність окремої презентації Sony не заважатиме компанії заволодіти увагою відвідувачів та всесвітньої аудиторії. Ігри на PlayStation 4 анонсуватимуть розробники, і в цьому плані E3 2019 обіцяє бути однією з найяскравіших за останні роки.

Ігри E3 2019

Electronic Arts

Наслідуючи приклад Sony, EA відмовляється від великої пресконференції цього року. Натомість, 8 червня о 19:15 за київським часом почнеться серія прямих трансляцій ігор, які компанія анонсує цього року — дивитися можна на офіційному ютуб-каналі. Серед очікуваного:

Star Wars Jedi: Fallen Order

Гру анонсували на минулорічній E3, а в квітні цього року показали більш детальний трейлер. Це буде пригодницький екшн для одного гравця, що розкаже історію падавана Кал Кестіса, одного з останніх джедаїв, що вижили.

Цього разу покажуть геймплей гри.

Оновлення Apex Legends та Battlefield V, нова частина FIFA 20

Традиційно, окрім нових проектів, Electronic Arts представляє оновлення для своїх активних мультиплеєрних ігор — як-то шутери Apex Legends та Battlefield V. У першій розпочнеться новий, другий сезон, а друга отримає нові карти.

Окрім того, EA анонсує продовження своєї футбольної серії FIFA 20. Основними змінами наступної гри стануть фокус на грі в захисті — гравець отримає більше контролю, нападники керовані комп’ютером стануть агресивнішими та точнішими, а от «кручені» — навпаки менш влучними.

Дивитися трансляції Electronic Arts можна на їхньому офіційному ютуб-каналі.

Microsoft

З консолями розібралися — скоріше за все, редмондці розкажуть хоча б про одну консоль з тих, які вони готують до релізу. Але, окрім «заліза», Microsoft збирається показати багато цікавих ігор — в тому числі, раніше неанонсованих. Насправді, глава Xbox Філ Спенсер сказав, що цього року Microsoft покаже більше ексклюзивів, ніж будь-коли раніше — одразу 14 ігор були розроблені в стінах студій, що ними володіє корпорація.

Презентація Microsoft транслюватиметься на їхньому офіційному ютуб-каналі або на Twitch о 23:00 неділі, 9 червня.

Чутки

Неймовірна кількість витоків з Microsoft дають надію на дуже світле майбутнє як Xbox геймінгу, так і індустрії в цілому. Наприклад, нова гра в серії Fable від Playground Games (Forza) або повернення легендарної стратегії Age of Empires IV, яку анонсували ще у 2017 році.

А також офіційний анонс спільної гри From Software та автора «Гри престолів» Джорджа Мартіна. Все це можуть показати уже найближчої неділі, і ми не можемо дочекатися.

Call of Duty Modern Warfare

Про Call of Duty знають навіть ті, хто не грає у відеоігри — це легендарна серія «стрілялок», і цього року вона поповниться ще одною грою. Call of Duty Modern Warfare — це перезавантаження передостанньої, третьої частини гілки Modern Warfare.

Незважаючи на те, що фанати серії будуть раді впізнати кількох знайомих персонажів — наприклад, капітана Прайса — перезапуск отримає абсолютно новий сюжет. Більше про це читайте у нашому матеріалі? Call of Duty Modern Warfare — дивіться дебютний трейлер.

Cyberpunk 2077

Хоча перша велика гра CD Projekt RED після «Відьмака» не стане ексклюзивом для Xbox One, в умовах відсутності презентації Sony іншого місця, де поляки зможуть показати нові відео просто немає. А показати, скоріше за все, є що, бо вже давно нічого ми не чули про гру від головної надії польської ігрової індустрії.

Останнє відео з гри вийшло майже рік тому, і це 48-хвилинне проходження, на якому можна було детально розгледіти кіберпанковське майбутнє за версією CD Projekt RED та зрозуміти, яким буде ігровий процес.

Halo Infinite та Gears 5

Продовження двох легендарних серій ексклюзивних для консолей Microsoft. Halo Infinite анонсували минулоріч без жодних деталей щодо сюжета та іншої інформації. Цього року мають показати більше.

Gears 5, що є наступною грою в серії, котра раніше називалася Gears of War, також вперше з’явилася на минулій E3. Точно відомо, що покажуть мультиплеєр, а більше — нічого.

The Outer Worlds

Obsidian Entertainment розробляє рольову гру від першої особи про всесвіт, в якому мегакорпорації підкорюють та змінюють планети. Гравцю доведеться докопатися до правди — що саме коїться в нетрях цих корпорацій. Сюжет гри залежатиме від рішень гравця.

Control

Гра від творців Max Payne, Alan Wake та Quantum Brake, студії Remedy Entertainment, — довгоочікуваний пригодницький екшн про директорку Федерального Бюро Контролю — вигаданої американськї секретної спецслужби, що займається паранормальними явищами. Героїні на ім’я Джессі доведеться боротися з сутністю, що викривлює реальність.

PC Gaming Show

Ця презентація сфокусована на іграх, які вийдуть для персональних комп’ютерів. Зазвичай, це дуже багато проектів від незалежних розробників, але й великі видавці часто стають гостями цього сегменту E3.

Трансляція відбудеться 10 червня о 20:00. Посилання на стрім ви знайдете на PC Gamer.

The Sinking City

Цього року серед головних новинок презентації — гра від українських розробників, студії Frogwares. The Sinking City базується на творчості Ґоварда Лавкрафта, а дія відбувається у США 20-х років минулого століття. Гравцю доведеться розплутувати таємниці, допитувати підозрюваних та досліджувати місто, мешканці якого страждають від масового божевілля.

Baldur’s Gate 3

Культова серія рольових ігор, як очікується, отримає третю частину. Студія Larian, відома як розробник ігор в серії Divinity, опублікувала загадковий постер на своєму сайті.

E3 2019

Першою здогадкою був би анонс Divinity: Original Sin 3, що теж непогано — друга частина серії отримала дуже схвальні відгуки гравців та критиків. Але журналісти розкопали в коді сайту натяки, що Larian довірили створити продовження саме Baldur’s Gate, яку і презентують на E3 2019.

Оновлено: анонс Baldur’s Gate III підтвердили трейлером. Також Larian Studios запустили офіційний сайт проекту.

Baldur’s Gate — ізометрична рольова гра, дія якої відбувається в фентезійном світі Forgotten Realms (у північній частині континенту Фейрун). Перша частина гри була розроблена BioWare і випущена Interplay у 1998 році.

Ubisoft

Ubisoft в останні роки отримала неформальне звання головного видавця на ринку відеоігор. Їхні серії Far Cry, Watch Dogs та Assassin’s Creed продаються мільйонними тиражами по всьому світі. Цього року очікується цілий набір цікавих анонсів від французів.

Конференція відбудеться о 23:00 10 червня. Дивитися можна на їхньому офіційному ютуб-каналі.

Watch Dogs Legion

Видавництво вже підтвердило те, що покаже нову гру в хакерській серії Watch_Dogs

Дія першої частини відбувалася в Чикаго, у другій нас перенесли до Сан-Франциско. Локація для третьої частини стане дещо неочікуваною — це буде Лондон періоду після Брексіту.

Розробники анонсували, що гравець зможе перебрати на себе керування будь-яким персонажем у грі серед тисяч віртуальних людей у відкритому світі — і це при тому, що кожен NPC має власні анімації, голосову озвучку та особистість з індивідуальними рисами характеру.

Неанонсовані ігри

Точно не варто очікувати від презентації Ubisoft на E3 2019 нову Assassin’s Creed або подальші деталі про Beyond Good & Evil 2. Перша серія бере перерву на рік, а про другу творці вже сказали, що поки сфокусовані на розробці ключових елементів, і їм нема чого показати на даний момент.

Проте, в річній доповіді акціонерам компанія Ubisoft оголосила, що випустить три поки що не анонсовані гри до березня 2020. Одною з них є тепер уже оголошений Watch Dogs Legions, а ще дві очікуємо побачити на презентації.

Bethesda

The Elder Scrolls VI не буде на презентації Bethesda. Так, ми теж дуже розчаровані. Проте, у видавництва все ж є чим нас порадувати цього року. Презентація відбудеться 10 червня о 3:30 ночі, а подивитися її можна буде на ютубі.

Wolfenstein Youngblood

Наприклад, сюжетний спін-офф шутера в альтернативному всесвіті, де нацисти перемогли у Другій Світовій

Doom Eternal

Або продовження культової серії Doom, де ми знову будемо знищувати пекельних монстрів на планеті Марс

Square Enix

Презентація японського видавця на E3 2019 почнеться о 4 ранку 11 червня, тож навряд чи ви зможете її подивитися. Але і очікувати від неї варто лише один проект.

The Avengers Project

Студія Crystal Dynamics, відповідальна за ігри про Лару Крофт у серії Tomb Raider, розробляє гру за мотивами «Месників» Marvel. Передбачувано, це пригодницький екшн.

Судячи з витоків перед презентацією, у грі буде як одиночна кампанія, так і мультиплеєр. Відомо, що над проектом працює один із ключових розробників серії Uncharted.

Читайте також про ігри, які розроблені в Україні, та ви про це не зналиНе Сталкером єдиним: ці ігри зробили в Україні, та ви про це не знали.

Share
Написати коментар
loading...