Реклама

🌍 ClimateLaunchpad — найбільший у світі «зелений» конкурс: як потрапити і підготуватися до виступу

Отже, у вас є крута ідея, як врятувати планету від зміни клімату, і ви хочете навчитися заробляти на цьому? Тоді саме на вас чекає міжнародний конкурс ClimateLaunchpad. Що дає участь в конкурсі стартапам та як підготуватися до підкорення глобальної «зеленої» аудиторії — розповідають учасники минулих років з українських компаній Effa, Stock-Factory, UGrid.
Čytaty latynkoju
🌍 ClimateLaunchpad — найбільший у світі «зелений» конкурс: як потрапити і підготуватися до виступу
  1. Головна
  2. Бізнес
  3. 🌍 ClimateLaunchpad — найбільший у світі «зелений» конкурс: як потрапити і підготуватися до виступу
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Отже, у вас є крута ідея, як врятувати планету від зміни клімату, і ви хочете навчитися заробляти на цьому? Тоді саме на вас чекає міжнародний конкурс ClimateLaunchpad. Що дає участь в конкурсі стартапам та як підготуватися до підкорення глобальної «зеленої» аудиторії — розповідають учасники минулих років з українських компаній Effa, Stock-Factory, UGrid.

Спочатку теорія: що таке конкурс ClimateLaunchpad

ClimateLaunchpadClimateLaunchpad — це найбільший в світі конкурс «зелених» бізнес-ідей, який щороку допомагає кліматичним інноваторам перетворювати свої проекти на успішні компанії. Щоб взяти участь не обов’язково мати вже готовий бізнес — достатньо дружньої до довкілля ідеї з ринковим потенціалом і команди, готової втілювати її у життя.

Минулого року у конкурсі взяли участь представники 45 країн з усіх частин світу. Організатором є європейська Ініціатива кліматичних інновацій Climate-KIC, партнером і організатором національного етапу в Україні з 2016 року є ГО Greencubator.

Читайте також: 🇺🇦 Міністерство як гараж. Як держуправлінці створюють стартапи національного рівня

Організатори цього року встановили наступні призи: команда, що посяде перше місце в міжнародному Global Grand Final, отримає 10 000 євро; друге і третє місця — 5 000 і 2 500 євро відповідно. Окрім того, всі переможці національних фіналів матимуть шанс потрапити до найбільшого в Європі кліматичного акселератору Climate-KIC.

Навіщо брати в ньому участь

ClimateLaunchpad

Участь в конкурсі ClimateLaunchpad для українських компаній – це:

  • знання, що допоможуть запустити реально працюючий бізнес на базі вашої «зеленої» ідеї.
  • найдосвідченіші кліматичні ментори світу, що тренуватимуть команди під час національного буткемпу в Києві.
  • вихід на глобальний ринок «зеленого» бізнесу.
  • знайомство з інвесторами і партнерами.
  • зустріч з першими клієнтами чи покупцями.

Українські стартапи з 2016 року беруть участь в глобальному фіналі ClimateLaunchpad і стверджують, що перемога чи грошова нагорода — далеко не головне, що дає команді ClimateLaunchpad.

Як готуватися — поради від українських стартапів

Павло Репало, засновник UGrid (переможці національного фіналу 2018 року) стверджує, що перед участю в конкурсі, та й взагалі, перед запуском свого стартапу, слід з’ясувати у потенційних клієнтів, що їм болить вже сьогодні, і за яке рішення вони готові голосувати своїми грошима. Результати реального дослідження аудиторії стануть вагомим аргументом для суддів.

Читайте також: Україна та ЄС — тест на знання торговельних відносин

Окрім того, значну увагу слід приділити підготовці свого короткого виступу перед журі. Розповідайте про проект сім’ї, друзям, колегам, під час кава-брейку на різних подіях. Навчіться чітко формулювати вашу пропозицію: яку проблему і яким чином ви вирішуєте, хто за це платить. Це допоможе не тільки на сцені, а й у неформальних розмовах з потенційними клієнтами та партнерами.

Марина Сергієнко, засновниця Stock-Factory (нагорода в номінації «Системи прийняття рішень та фінанси» на Global Grand Final 2018) також наголошує на важливості пітчу, а ще — на ентузіазмі команди:

Потрібно знати, про які важливі факти говорити і на слайді, і вголос, не повторюючи дослівно текст. Все повинно бути логічно і послідовно викладено. Важливі ваша поза, вираз обличчя, жести і посмішка. На конкурсі було багато хороших ідей, деякі з них здалися мені справді геніальними. І ті з учасників, хто зміг показати щиру захопленість і віру у власний проект, врешті й опинилися у фіналі.

Марина Сергієнко, Stock-Factory

Команда Effa (переможці національного фіналу 2017 року) нагадує про важливість правильного настрою учасників. Сміливість, допитливість і завзятість — ось необхідні складові для успіху на міжнародній «зеленій» сцені. «Всупереч невдачам і труднощам, треба уперто продовжувати рухатися до своєї великої мети. Тоді все вдасться!»

Все зрозуміло, то коли і куди подаватися?

Учасники з України можуть подавати заявки до 2 липня включно. Тренувальний буткемп відбудеться у Києві 23-24 липня, а національний фінал — в Івано-Франківську, у вересні. На міжнародний фінал 2019 року в Баку вирушать дві команди, що переможуть у національному фіналі в Україні.

Читайте також про Zero waste Omni Calculator? Zero waste: онлайн-калькулятор допоможе порахувати кількість пластику, що споживає людина — калькулятор, що вирахує, скільки пластику ви вживаєте протягом життя.

Share
Написати коментар
loading...