Реклама

🍏 Підсумки презентації WWDC 2019 від Apple: iOS 13, iPadOS, MacPro, Catalyst та багато іншого

iOS 13 з темною темою, система авторизації від Apple, окрема iPadOS для планшетів, можливість перенесення iOS-додатків на macOS, новий Mac Pro, 6К-монітор та закриття iTunes.
Čytaty latynkoju
🍏 Підсумки презентації WWDC 2019 від Apple: iOS 13, iPadOS, MacPro, Catalyst та багато іншого
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🍏 Підсумки презентації WWDC 2019 від Apple: iOS 13, iPadOS, MacPro, Catalyst та багато іншого
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
iOS 13 з темною темою, система авторизації від Apple, окрема iPadOS для планшетів, можливість перенесення iOS-додатків на macOS, новий Mac Pro, 6К-монітор та закриття iTunes.

У каліфорнійському Сан-Хосе почалася щорічна конференція Apple – WWDC 2019. На вчорашній традиційній презентації компанія представила свої новинки у сфері програмного забезпечення, а також новий довгоочікуваний комп’ютер Mac Pro, якому користувачі вже встигли дати кумедне прізвисько – «терка для овочів».

wwdc 2019

? iOS 13

iOS 13 підтримують всі iPhone, починаючи з iPhone 6s і iPhone SE.

  • Компанія на 30% знизила розмір самих додатків, на 60% — оновлень для них, а також удвічі прискорила запуск програм.
  • Темна тема. Її підтримують всі встановлені додатки та системні компоненти (повідомлення, віджети, клавіатура).
  • Apple змінила процес роботи з даними про місце розташування. Тепер можна дозволити програмі скористатися локацією тільки один раз – так сервіси не будуть постійно стежити за користувачами.
  • Власний спосіб аутентифікації – кнопка Sign in with Apple. Це дозволить увійти на сайт або в додаток за допомогою свого Apple ID, не турбуючись про рекламний трекінг.
  • Система випадкових email — тепер, якщо ви не хочете надавати стороннім додаткам, Apple ID створить унікальну пошту з випадковим набором символів, яку і надасть додатку. Якщо розробники захочуть надіслати вам якісь повідомлення або пропозиції, вони будуть відправлятися на реальний email.

wwdc 2019

  • AirPods в iOS 13 навчилися «промовляти» повідомлення, якщо додаток інтегровано з Siri Kit. Крім того, можна зручно ділитися музикою – дві людини з AirPods можуть просто прикласти свої iPhone один до одного.
  • Мова Siri стала плавнішою та легшою для розпізнавання. Замість «склеювання» окремих звуків, Apple перейшла до генерування фраз за допомогою штучного інтелекту Neural TTS.
  • З’явилося введення за допомогою свайпів – можна набирати цілі слова і фрази, не відриваючи палець від екрану.
  • Аватари Memoji отримали більше можливостей для персоналізації, а також на їх основі автоматично створюватимуться індивідуальні набори стікерів.

wwdc 2019

  • У камері з’явилася настройка імітації портретного світла (можна регулювати його силу). Також покращилося редагування фото та відео – в iOS 13 можна детальніше калібрувати світло, положення та інші параметри зображень та роликів.
  • Галерея навчилася автоматично групувати та прибирати зі стрічки однакові фото, а також скріншоти, знімки чеків. Інші знімки будуть групуватися по роках, місяцях та днях.

? Ipad ios

На конференції WWDC 2019 компанія Apple також представила iPadOS – це окрема версія iOS, адаптована для планшетів.

  • Головна зміна – покращена система мультизадачності. Можна запускати два вікна однієї програми як в нативних, так і в сторонніх додатках (наприклад, дві нотатки одночасно).
  • iPadOS підтримуватиме флешки, SD-карти, USB-накопичувачі та зовнішні жорсткі диски.

apple

  • iPad отримав наближену до десктопної версію Safari замість мобільної, а також підтримку менеджера завантажень. На планшеті можна буде працювати з Google Docs або WordPress.
  • Копіювати, вставляти і скасовувати вставку можна за допомогою нового жесту трьома пальцями.
  • Додаток Files отримало підтримку швидких дій, показ мета-даних, iCloud Drive підтримує шерінг папками.
  • iPad будуть краще працювати з фірмовим стилусом Apple Pencil. Затримка всього 9мс.
  • iPad віднині можна використовувати як зовнішній дисплей або графічний планшет для macOS-пристроїв, підключається по бездротовому зв’язку.

? macOS 10.15 під назвою Catalina

  • iTunes розділили на три додатки: Music, Podcasts і TV. Слухати музику, подкасти та дивитися додатки можна в різних програмах — довгоочікуване оновлення.
  • На macOS и iOS з’явився додаток Find My. Програма дозволить виявляти Apple-пристрої навіть в офлайн-режимі. Вони будуть видавати спеціальні Bluetooth-сигнали по захищеному каналу – прийняти сигнал зможе будь-який найближчий Apple-пристрій.
  • Якщо Mac все таки потрапить в руки зловмисників, вони не зможуть ним скористатися – Apple дозволить заблокувати будь-яку активність з комп’ютером до введення даних.
  • З’явилася підтримка голосового управління macOS для людей з особливими потребами.
  • Проект Catalyst – нова назва проекту «Марципан». За допомогою нього Apple дозволить розробникам легко перенести додатки на macOS, спираючись на код iPad-додатків.
  • За словами розробників, портування не займає багато часу – девелопери з Gameloft і Twitter перенесли свої проекти на macOS протягом декількох днів. Тож, очікуємо повернення «рідного» клієнта Twitter на MacOS.

? tvOS

На конференції WWDC 2019 компанія Apple представила нову версію tvOS. У ній оновився дизайн стартового екрану – у іконок змінилася форма і малюнок. Також компанія додала підтримку декількох профілів: члени сім’ї можуть користуватися окремо один від одного.

Підтримка геймпадів — Xbox One S і PlayStation Dual Shock – вони будуть працювати з ігровим сервісом Apple Arcade.

І на солоденьке, дивіться тизер серіалу For All Mankind, який вийде ексклюзивно на Apple TV+ та буде присвячений космічній гонці між США і СРСР.

⌚ watchOS 6

Годинники отримали нові циферблати, а також звукове сповіщення про настання нової години.

Відкрився окремий App Store для годинників.

Apple поповнила список нативних додатків: на годиннику з’явилися Apple Books, «Калькулятор», «Подкасти» та Голосові нотатки.

iOS 13

Apple Watch посилили фітнес-складову. Вони краще відстежують активність протягом місяця і дають більш персоналізовані поради.

Для жінок з’явився додаток відстеження менструальних циклів — він доступний не тільки на годиннику, але й на айфоні.

?️ Mac Pro

Однією з головних новинок конференції WWDC 2019 став Mac Pro.

Професійний комп’ютер отримав модульну архітектуру – у ньому можна замінити ключові компоненти, на зразок пам’яті або відеокарти.

В основі Mac Pro – процесори серії Intel Xeon з підтримкою до 28 ядер. У комп’ютера два порти Thunderbolt 3, два порти USB-A і роз’єм для навушників.

ios13

Можна встановити до 1,5 ТБ оперативної пам’яті, дві відеокарти серії Radeon Pro Vega II, а також блок живлення до 1,4 кВт.

Apple також домовилася з Adobe, Autodesk, Sefi, Blackmagic та іншими виробниками професійного софта – їхні програми оптимізовані для роботи і рендеринга контенту на новому Mac Pro.

Завдяки оптимізації в Logic Pro можна запускати кілька тисяч треків одночасно, а в Final Cut Pro – програвати три 8K-доріжки з накладенням ефектів в реальному часі.

Ціна – від $5999. У продаж з’явиться з осені 2019 року.

?️ Pro Display XDR

Це 32-дюймовий безрамковий LCD-екран. У нього роздільна здатність 6K, тож це Retina-дисплей. Завдяки гібридній нозі, екран можна нахиляти і повертати.

Підтримується розширена колірна гамма P3, а також 10-бітові відео.

apple

Назва Pro Display XDR – відсилання до режиму Extreme Dynamic Range. Це покращена версія HDR.

З одним Mac Pro можна використовувати до шести таких дисплеїв – сукупно вони складуть 120 млн пікселів.

Ціна екрану – $4999. Адаптивна нога буде коштувати ще $1000. У продаж з’явиться з осені 2019 року.

? SwiftUI та Minecraft в доповненій реальності

SwiftUI повністю змінює та багато в чому автоматизує процес створення інтерфейсів. Відтепер можна бачити в режимі реального часу, як буде виглядати і працювати ваш інтерфейс.

Apple показав нову гру – Minecraft Earth.

Особливість в тому, що це Minecraft в доповненій реальності, а ігровий простір – це реальний світ.

Гравець зможе управляти персонажем – так само, як і в звичайній версії Minecraft, будувати що-небудь з блоків та битися з монстрами.

Читайте також про те, що Xiaomi та Oppo показали? Камера під дисплеєм: Xiaomi та Oppo показали прототипи безрамкових смартфонів прототипи безрамкових смартфонів з камерою під дисплеєм.

Share
Написати коментар
loading...