Реклама

📱 Камера під дисплеєм: Xiaomi та Oppo показали прототипи безрамкових смартфонів

Компанії Xiaomi і Oppo практично одночасно показали прототипи смартфонів з камерами під дисплеєм. На екрані немає жодного вирізу – камера повністю захована під екраном пристрою.
Čytaty latynkoju
📱 Камера під дисплеєм: Xiaomi та Oppo показали прототипи безрамкових смартфонів
  1. Головна
  2. Техно
  3. 📱 Камера під дисплеєм: Xiaomi та Oppo показали прототипи безрамкових смартфонів
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Компанії Xiaomi і Oppo практично одночасно показали прототипи смартфонів з камерами під дисплеєм. На екрані немає жодного вирізу – камера повністю захована під екраном пристрою.

? Що відомо

Xiaomi продемонструвала технологію на спеціальній версії флагмана Mi 9. У смартфоні немає жодного вирізу, а фронтальна камера встановлена під екраном.

Нагадаємо, за декілька годин до цього, подібну можливість камери показала Oppo на прототипі невідомого апарату. За першим враженням, технологія на цих пристроях реалізована однаково.

? Xiaomi

Про те, що Xiaomi розробляє смартфон з камерою під екраном, спочатку повідомив відомий інсайдер Мукул Шарма. Він показав зображення з патентної документації, де показують пристрій з фронтальною камерою під дисплеєм.

Заявка на реєстрацію гаджета була оформлена ще восени минулого року. Схематичні зображення показують, що за екраном розташована не тільки камера, але і датчик освітлення. Джерело повідомляє, що приблизний переклад документів говорить про наявність ще одного дисплея, встановленого під поверхнею основного екрану. Датчик освітлення взаємодіє з кожною панеллю таким чином, що камера стає видимою, коли у ній є необхідність.

xiaomi

Як тільки користувач активує фронтальну камеру, частина екрану буде гаснути. Затемнення триватиме до тих пір, поки процес зйомки не завершиться.

За чутками, смартфони з розміщеною під дисплеєм фронтальною камерою можуть з’явитися у кінці цього року або у першій половині наступного. Встановлення камери під екраном дозволить виробникам створювати по-справжньому безрамкові смартфони.

? Oppo

Віце-президент Oppo Брайан Шен розмістив коротенький ролик в китайській соціальній мережі Weibo, на якому демонструє робочий прототип смартфона з вбудованою під екран камерою. На прототипі запущено додаток камери, а для найбільшої наочності Шен помістив палець над місцем, під яким розміщений модуль камери.

oppo

Брайан прокоментував, що ця технологія поки перебуває на ранньому етапі розвитку, а якість знімків не відповідає звичним рішенням, тому вони працюють над її покращенням для запуску в серійне виробництво.

Читайте також про нові оновлення Telegram✉️ Налаштування конфіденційності, безшовні боти, сповіщення про шахраїв – оновлення Telegram.

Share
Написати коментар
loading...