Реклама

Digital Society Index: мережа подорослішала — так само, як і її користувачі

Поширення технологій стимулювало зростання економіки, створення робочих місць, виведення мільйонів з бідності. Однак зі зростанням наступають і зміни. А зміни – це не завжди легко. Виходячи з цього, два роки тому група Dentsu Aegis Network створила дослідження Digital Society Index. Розроблено разом із Oxford Economics, воно складається з первинного опитування більше 43 тис людей у 24 країнах та економіко-статистичного аналізу. Dentsu Aegis Network Ukraine коротко дає основні меседжі Digital Society Index 2019.
Čytaty latynkoju
Digital Society Index: мережа подорослішала — так само, як і її користувачі
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. Digital Society Index: мережа подорослішала — так само, як і її користувачі
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Поширення технологій стимулювало зростання економіки, створення робочих місць, виведення мільйонів з бідності. Однак зі зростанням наступають і зміни. А зміни – це не завжди легко. Виходячи з цього, два роки тому група Dentsu Aegis Network створила дослідження Digital Society Index. Розроблено разом із Oxford Economics, воно складається з первинного опитування більше 43 тис людей у 24 країнах та економіко-статистичного аналізу. Dentsu Aegis Network Ukraine коротко дає основні меседжі Digital Society Index 2019.

Результати Digital Society Index 2019 показують, що прогрес змішаний. Люди в багатьох країнах – зокрема в країнах з перехідною економікою, що швидко зростає, — позитивно налаштовані на майбутнє в цифровій економіці. Але водночас багато людей не відчувають наразі, що їхні цифрові потреби задоволені. Чи то вплив цифрових технологій на здоров’я і добробут, чи навички, які необхідні для успішного розвитку в умовах динамічного ринку праці – далеко не всі відчувають себе настільки оптимістично або підготовлено, як би цього хотілося.

digital society index

Ринки, що розвиваються, стимулюють впровадження цифрових продуктів і послуг

Сьогодні ми спостерігаємо появу нових цифрових споживачів. Вони так звані «цифрові аборигени» і використовують цифрові продукти та послуги за цілою низкою видів діяльності. Але вони також користувачі-раціоналісти, які навчилися управляти онлайн-світом на власних умовах: обмеження часу, проведеного в мережі та обсягу поширених персональних даних; установка засобів блокування реклами; деактивація акаунтів соціальних мереж. Мережа подорослішала — так само, як і її користувачі. Адаптація до їхньої поведінки — це велика можливість для брендів побудувати якісні, більш довірливі відносини.

digital society index

Люди в усьому світі вживають заходи, щоб обмежити свою присутність в Інтернеті. Запитання, яке поставили респондентам: «Чи зробили ви будь-які з цих дій за останні 12 місяців?» (% вибирає кожен варіант)

Інновації завжди зазнають невдачі, якщо вони не задовольняють потреби та бажання людей. Бренди повинні гарантувати, що цифрові продукти та послуги враховують ці потреби. Таким чином, бренди можуть не тільки побудувати успішні відносини зі своїми споживачами та аудиторією, вони також можуть гарантувати довгострокові переваги цифрової економіки, яка працює для всіх. Це одне з основних повідомлень, яке випливає з дослідження Digital Society Index 2019.

У 2018 році, через рік після старту опитування, відбувся крах довіри до використання цифрових технологій. Довіра до технологічних гігантів падає. Причиною цього є зловживання особистими даними. Соціальні медіа звинувачують як в політичній поляризації, так і в дезінформації, а в суспільстві виникають дискусії щодо більш ефективного регулювання таких технологій, як штучний інтелект.

digital society index

Зловживання персональними даними є драйвером №1 недовіри в технологічній галузі у світі

У цьому контексті дослідження Digital Society Index 2019 ставить людей на чолі цифрової економіки, щоб вивчити, як можна відновити довіру для забезпечення стабільного зростання.

Нова модель потреб для епохи цифрових технологій

Digital Society Index передбачає нову концепцію, засновану на потребах. Черпаючи натхнення з основоположної моделі Маслоу, було оновлено його первісну концепцію «ієрархія потреб» для цифрової епохи.

digital society indexОсновні потреби: доступ до цифрової інфраструктури завжди був необхідною умовою для роботи з цифровою економікою. Але зараз довіра до використання даних є частиною принципу, на якому повинні базуватися цифрові продукти та послуги. Тільки 49% людей у ​​всьому світі вважають, що їхні основні потреби задоволені в повній мірі.

Психологічні потреби: цифрові технології можуть допомогти користувачам поліпшити відчуття гарного самопочуття і добробут. Проте у всьому світі тільки 38% людей вважають, що ця потреба задоволена. Азіатські країни, як правило, погано працюють в цьому напрямку: зі всіх проаналізованих країн, Сінгапур посідає останнє місце в задоволенні психологічних потреб.

Потреби в самореалізації: та впевненість, яка є у людей стосовно своєї цифрової освіти, навичок та можливостей для виконання роботи, може компенсувати занепокоєння щодо автоматизації та впливу штучного інтелекту. Проте тільки 45% людей у ​​всьому світі позитивно оцінюють цей критерій з огляду на недостатнє використання цифрових навичок роботодавцями. Наприклад, в Данії менш як чотири з десяти людей з середніми або вище цифровими навичками підтверджують, що їх роботодавці дозволяють використовувати повний спектр і глибину цифрових знань.

Соціальні потреби: йдеться про народний оптимізм, що цифрові технології будуть силою на благо, допомагаючи створювати робочі місця і вирішувати соціальні виклики. В цілому менше половини (49%) людей вірять в цифрову роль в цьому аспекті, хоча люди в Азії, як правило, більш впевнені в потенціалі цифрових технологій для поліпшення суспільства.

Демографія цих тенденцій показує явні аномалії. У жінок більш низькі показники, ніж у чоловіків у всіх аспектах моделі, крім основних потреб. У деяких країнах, розрив особливо великий. Наприклад, в Нідерландах 42% чоловіків оптимістично налаштовані щодо соціального впливу цифрових технологій, в порівнянні з 30% жінок. З точки зору віку, в молодих людей найнижчі показники щодо психологічних потреб, що зображається в дослідженнях, які показують, наскільки інтенсивне використання цифрових технологій негативно впливає на психічне здоров’я і добробут молоді.

Потрібно залучати людей

У той час як технологічний розвиток набирає швидкість, багато людей у ​​всьому світі відчувають, що відстають від цифрового зростання. Це переконання охоплює відмінності в економічному розвитку, технічну зрілість і культуру. Це не тільки проблема розвинених країн: це проблема всього світу, яка складається з трьох основних елементів:

Навички не встигають за потребами — цифрові технології перетворюють завдання завтрашнього дня, але кожна третя людина в світі не може згадати, коли вона в останній раз проходила якесь цифрове навчання (або взагалі ніколи не проходила).

Темпи технологічних змін викликають занепокоєння. У таких країнах, як Китай, Індія і Бразилія, понад 80% людей відчувають, що розвиток цифрових технологій відбувається дуже швидко.

Майбутнє розподіляється нерівномірно — в той час як багато країн працюють суто на наші показники, з точки зору створення цифрової економіки, яка працює для всіх – Сінгапур, Сполучені Штати та Китай очолюють наш рейтинг у 2019 році – багато країн женуться за незбалансованою стратегією цифрового зростання.

Віра в цифрові технології спонукає до дій бізнес моделі

Чому цей аналіз є важливим для компаній і брендів? Річ у тому, що цифрові потреби впливають на поведінку споживачів.

Чим менше люди сумніваються в значному впливі цифрової економіки на суспільство й у власних цифрових навичках, тим більш імовірно, що вони будуть взаємодіяти з цифровими продуктами та послугами. Іншими словами, дай людям віру в цифрові технології, і вони будуть все частіше використовувати цифрові продукти та послуги. І це не просто етичний аспект створення цифрової економіки, яка працює для всіх – це також і серйозний економічний аспект.

Новий цифровий споживач: важкодоступний, але найбільш цінний

Дослідження знайомить нас з новим цифровим споживачем. Він — цифровий абориген і повністю залучений в пропозиції цифрового світу: покупки в Інтернеті, використання додатків для потокової музики та виклику таксі. Але він також робить дії, які для багатьох компаній можуть здатися проблематичними. Як показує наш аналіз, він встановлює блокування реклами, скорочує обмін даними й деактивує облікові записи в соціальних мережах.

Це створює значні наслідки для брендів, компаній і влади, впливає на те, як вони взаємодіють зі споживачами через цифрові продукти та послуги. Люди, яких найважче досягти, економічно найбільш цінні. Все частіше це означає, що бренди повинні знайти нові способи максимізувати значення дорогоцінних моментів взаємодії зі споживачами, не обмежуючись тільки досяжністю для створення більш важливих моментів взаємодії.

Як реагувати на нові цифрові потреби

Мінливі потреби та обізнаність про споживачів вимагають більш збалансованого і творчого підходу для залучення людей до цифрових продуктів і послуг. Вже недостатньо для організацій покладатися на розширення доступу та збільшення бази користувачів – це зусилля повинне узгоджуватися з інноваціями у створенні серйозних відносин зі споживачами. Ґрунтуючись на аналізі, є три рекомендації для брендів, компаній і влади:

Для брендів

Сегментувати споживачів та аудиторії за мотивацією і потребами: традиційних демографічних підходів для сегментації споживачів недостатньо. Вивчення клієнтів через призму цифрових потреб може допомогти брендам знайти способи збільшити позитивну взаємодію з цифровими продуктами та послугами, а також допомогти протестувати нові послуги з більш скептично налаштованими групами користувачів.

Зосередитися на взаємодії, а не на досяжності: найцінніші споживачі скорочують обсяги даних онлайн, встановлюють блокування реклами та обмежують свій час в мережі. Це означає, що потрібно зосередитися на максимально цінній взаємодії, яка часто буде з ініціативи самих споживачів.

Допомагати людям самостійно робити цифровий детокс: надання можливості створювати більш здорові відносини з цифровими технологіями може означати обмеження доступу до даних, але в довгостроковій перспективі це призведе до поліпшення відносин, заснованих на довірі.

Для компаній

Конкурувати на відкритості: прозорість у використанні даних може бути джерелом диференціації. Сьогодні ті чи інші компанії ігнорують неправильне використання особистих даних на свій страх і ризик, що є фактором недовіри номер один у сфері високих технологій.

Використовувати цифрові навички в повній мірі: усвідомлювати цифрові навички, якими володіють ваші співробітники і постійно змінювати робочі процеси та організаційну модель на підставі повного спектра їх здібностей.

Підкреслити соціальний потенціал цифрових технологій: просувати способи, за допомогою яких програми соціального впливу і комерційні пропозиції можуть допомогти задовольнити потреби й бажання людей.

Для влади

Розробити збалансовану систему показників цифрового розвитку: вихідні величини повинні зосередитися на залученні та довірі одночасно зі зростанням цифрових галузей.

Надати людям більше контролю над цифровими інноваціями: залучаючи людей в більш обґрунтований процес дебатів та обговорення, влада зможе сформувати загальне розуміння того, що є прийнятним і неприйнятним з точки зору технологічного розвитку.

Використання технологій для ефективного навчання: постійне навчання і методи занурення допоможуть ефективно використовувати навички й розкрити потенціал цифрових технологій.

Аналіз підтверджує, що цифрова економіка стала неймовірно позитивним джерелом змін у всьому світі, а також показує, що забезпечення цих переваг в майбутньому вимагає більш тривалого розгляду того, як технологічні інновації можуть найкращим чином задовольнити потреби людей.

Це загальновідомий саундбайт: що є хорошим для суспільства – є хорошим для бізнесу. І це таки правда. Цифрова економіка дає нам можливість стати кращими версіями нас самих. Отримання вигоди з цього означає правильне використання цифрових технологій – розміщувати людські потреби безпосередньо в центрі. Таким чином, ми можемо створювати кращі бренди, кращий бізнес і краще суспільство.

Раніше ми писалиFacebook продовжує шалено зростати в Україні, що Facebook продовжує шалено зростати в Україні.

Share
Написати коментар
loading...