Реклама

🌠 Kyiv Comic Con 2019 — побачити актора з «Гаррі Поттера», погратися в настолки та запастися коміксами

У Києві з 2015 року проходить фестиваль коміксів та ґік-культури Kyiv Comic Con. П’ятий, ювілейний фестиваль відбудеться 1 та 2 червня 2019 року, вже традиційно у виставковому центрі «Український дім» на Хрещатику. Ми підібрали для вас добірку з найцікавіших гостей та заходів майбутнього фестивалю.
Čytaty latynkoju
Kyiv Comic Con
🌠 Kyiv Comic Con 2019 — побачити актора з «Гаррі Поттера», погратися в настолки та запастися коміксами
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 🌠 Kyiv Comic Con 2019 — побачити актора з «Гаррі Поттера», погратися в настолки та запастися коміксами
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
У Києві з 2015 року проходить фестиваль коміксів та ґік-культури Kyiv Comic Con. П’ятий, ювілейний фестиваль відбудеться 1 та 2 червня 2019 року, вже традиційно у виставковому центрі «Український дім» на Хрещатику. Ми підібрали для вас добірку з найцікавіших гостей та заходів майбутнього фестивалю.

Kyiv Comic Con 2019

Комікси є частиною світової культури з XIX століття, але в 2019 році, як ніколи раніше, відчувається вплив мальованих історій на сучасне життя. В українських кінотеатрах досі триває показ блокбастеру Marvel «Месники: Завершення». Нещодавно ця стрічка зібрала у прокаті 2,5 мільярди доларів США, чим випередила за касовими зборами  навіть «Титанік» (2,1 мільярда).

Раніше англійські слова geek та nerd були образливими. Частіше за все ними називали людей з нестандартними хобі та інтересами — в тому числі коміксами. За минулі 10 років багато чого змінилося, тепер бути ґіком чи нердом вже не соромно. У 2019 році це — мейнстрім, межі ґік-культури розмиті, а про пригоди Капітана Америки та Залізної Людини знає вже, мабуть, кожна третя бабуся та її собака.

Тож не дивно, що в минулому році організатори Kyiv Comic Con відзвітували про рекордну кількість відвідувачів — 12,5 тисяч.

Хедлайнери

Кожного року організатори Київського Комік-Кону запрошують до Києва видатних осіб, які так чи інакше зробили внесок у світову популярну культуру. Цього разу на фестиваль завітає актор Предраг Бєлац, а також косплеєрка Анна Ormeli Молєва.

Річард Брейк, Король Ночі — СКАСОВАНО

Річард Брейк — британсько-американський актор, у якого за плечима більше ніж 60 ролей в кіно та на ТБ. На жаль, організатори були вимушені скасувати візит Річарда Брейка через хворобу його родича. Актор записав відеозвернення з вибаченням, а організатори наразі шукають, чим або ким замінити Брейка у розкладі фестивалю.

Річард Брейк грав у таких стрічках, як «Бетмен: Початок», «Дум», «Тор: Царство темряви», «Kingsman: Таємна служба», «Смерть Сталіна» та багатьох інших, а також в серіалах «Дживс і Вустер», «Гострі картузи» та «Надприродне». Наразі його найактуальнішим образом є Король Ночі з надпопулярного серіалу «Гра престолів».

Предраг Бєлац, Ігор Каркароф

Предраг Бєлац найбільш відомий за його роль Ігора Каркарофа — директора чаклунської школи Дурмстренґ з фільму «Гаррі Поттер і Келих вогню». Якщо ви полюбляєте книги та фільми про Гаррі Поттера, це ваша можливість поспілкуватися з актором, який зможе розповісти про свій досвід на знімальному майданчику культової серії фільмів.

Анна Ormeli Молєва, Елізабет

Образ дівчини Елізабет з відеогри Bioshock Infinite у виконанні косплеєрки Анни Ormeli Молєвої настільки вразив розробників, що креативний директор студії Irrational Games Кен Левін особисто запропонував Анні стати офіційним обличчям рекламної кампанії відеогри. Ви зможете дізнатися про її досвід у професійному косплеї, відвідавши цьогорічний Kyiv Comic Con.

Традиційною для Київського Комік Кону є співпраця з українськими діячами культури, митцями та видавництвами. Цього року у фестивалі братимуть участь книжкові видавництва «Рідна Мова» та «АССА», українське видавництво настільних ігор Wanted Games, студія анімації «Червоний собака» та багато вітчизняних авторів коміксів.

Українське видання коміксу «Той, хто йде крізь пекло»

«Рідна Мова» презентує на Kyiv Comic Con українське видання коміксу «Той, хто йде крізь пекло» про цинічного вуличного екзорциста Джона Константина. За межами коміксу цей персонаж відомий завдяки вільній голлівудській кіноадаптації «Костянтин: Володар темряви» з Кіану Рівзом у головній ролі, а також ТБ-серіалу «Констянтин», що більш точно відповідає оригіналу. На фестивалі можна буде придбати перший том українського видання коміксу.

Роберт М. Веґнер, автор «Оповісток з Меекханського прикордоння»

kyiv comic con 2019

Окрім цього, «Рідна Мова» запросила на фестиваль Роберта М. Веґнера — автора польського фентезі-циклу «Оповістки з Меекханського прикордоння». Цей цикл вважається другим за популярністю фентезі-експортом Польщі після «Відьмака» Анджея Сапковського. На Київському Комік Коні відбудеться презентація першого тому «Оповісток з Меекханського прикордоння» українською, який можна буде придбати та підписати автографом письменника.

Анна Каньтох, авторка романів про пригоди Ніни Панкович

Видавництво «АССА» привезе на Kyiv Comic Con другого гостя з Польщі — письменницю Анну Каньтох. Каньтох працює в кількох жанрах літератури: вона пише фантастику, твори в дусі магічного реалізму, ретро-детективи та навіть романи для підлітків. Її найвідомішими творами є цикл романів про пригоди Ніни Панкович у післявоєнній Польщі та повісті про позбавленого магічних здібностей детектива Доменіка Жордана. На Київському Комік-Коні будуть презентовані два перших романи циклу про Ніну Панкович — «Таємниця покинутого монастиря» і «Таємниця проклятого лісу».

Обидва письменники візьмуть участь у кількох лекціях на фестивалі, як-от: «Химерно чи лячно? Про химерну прозу та літературу жахів», «Як створити оригінальний фентезійний світ» та «Вбити Короля Ночі першим. Пастки довгих циклів».

Гра Goblins vs Gnomes видавництва Wanted Games

kyiv comic con 2019

Видавництво Wanted Games займається розробкою і виробництвом якісних цілком українських настільних ігор. В минулому році вони випустили свою першу гру Goblins vs Gnomes, а в цьому на Київському Комік-Коні відбудеться презентація іх нового проекту під назвою Altar: the War of Gods.

Студія анімації «Червоний собака»

kyiv comic con 2019

Студія «Червоний собака» виробляє анімаційні фільми з 2005 року. Для тих, хто не цікавиться анімацією, найвідомішою роботою студії може бути пластиліновий кліп на пісню «Країна мрій» гурту «Воплі Відоплясова». Крім цього, в портфоліо студії багато короткометражних та повнометражних анімаційних стрічок: «Дівчинка з риб’ячим хвостом», «Чудове чудовисько», «Світ Навпаки» та інші.

Наразі студія працює над повнометражним мальованим анімаційним фільмом під назвою «Віктор_Робот» за підтримки Державного агентства України з питань кіно. Бюджет стрічки складає понад 31 мільйон гривень.

На Kyiv Comic Con студія «Червоний собака» проведе допрем’єрний показ короткометражного фільму «Сама собі тут» режисерки Анни Дудко та спеціальний показ французько-українського проекту «Інша мова — інший погляд».

Звичайно, крім лекцій та презентацій новинок, на Київському Комік Коні кожного року присутня безліч розваг, стендів, сувенірів та смаколиків. Цього року відвідувачів чекатиме поп-культурна вікторина Geek Quiz, турніри з відеоігор, косплей-шоу і творчі майстер-класи.

Chernobylite

Наприклад, на фестиваль завітає польська студія розробників відеоігор The Farm 51, яка зараз працює над грою в жанрі горрор під назвою Chernobylite. Гра розповідає про фантастичні пригоди фізика, який повертається до Чорнобильської зони відчуження за 30 років після катастрофи. Відвідувачі зможуть зустріти засновника студії Войчеха Паздура.

Офіційна модель замку Гоґвортс від LEGO

kyiv comic con 2019

Українська спільнота дорослих фанатів конструктора LEGO UkrBricks збудує на території Київського Комік-Кону LEGO-версію школи чаклунства Гоґвортс з циклу книг та фільмів про Гаррі Поттера. Стенд включатиме сам Гоґвортс, селище Гоґсмід, залізницю та поле для квідичу.

Ельфійки спільноти «ELENDOR»

kyiv comic con 2019

Тематичний журнал та однойменна спільнота ELENDOR традиційно будуть присутні на Kyiv Comic Con зі своїм стендом «Ельфійське шатро», в якому можна буде отримати магічне передбачення і потанцювати з ельфійками, а закохані пари зможуть пройти випробування та довести силу своєї любові.

Крім того, в цьому році ELENDOR підготували дещо особливе: у кожного відвідувача буде можливість завітати до будинку гобіта Більбо Беґінза з творів Дж. Р. Р. Толкіна та їхніх голлівудських адаптацій.

Якщо вам цікава сучасна популярна культура, то Kyiv Comic Con 2019, що пройде 1-2 червня в «Українському домі» на Хрещатику — це унікальна можливість зустріти літо серед людей зі спільними інтересами.

Придбати квитки на фестиваль можна за посиланням. Зверніть увагу також на те, як українці читали книжки?Як українці читали книжки у 2018 — дослідження у 2018.

Share
Написати коментар
loading...