Реклама

📚 Книжковий Арсенал 2019 – 10 книг, на які варто звернути увагу

Наступного тижня у Києві розпочнется фестиваль «Книжковий Арсенал». Подій очікується дуже багато, а книжок ще більше. Щоб допомогти відвідувачам не розгубитися у пошуках, Na chasi підготував список новинок, які не можна пропустити.
Čytaty latynkoju
📚 Книжковий Арсенал 2019 – 10 книг, на які варто звернути увагу
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 📚 Книжковий Арсенал 2019 – 10 книг, на які варто звернути увагу
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Наступного тижня у Києві розпочнется фестиваль «Книжковий Арсенал». Подій очікується дуже багато, а книжок ще більше. Щоб допомогти відвідувачам не розгубитися у пошуках, Na chasi підготував список новинок, які не можна пропустити.

Тисячі відвідувачів та книжок, автори та видавці з України та всього світу, мистецькі та суспільні заходи – це Книжковий Арсенал 2019. Головна книжкова подія України відбудеться у Мистецькому арсеналі з 22 по 26 травня.

Щоб не розгубитися у розмаїтті книжок від кращих видавництв України, Na chasi підготував список новинок, які точно не можна пропустити.

? Про Книжковий Арсенал 2019

Фокус цьогорічного фестивалю – тема співжиття та спільного буття на основі цінностей та домовленостей. Як українська культура створює образи сусідів та друзів, а як ворогів?

Подій очікується багато, але головні на фестивалі  – книги.

? Що читати

? «Ukraїner. Країна зсередини»

Книга написана за підсумками першої експедиції Україною від медіа-проекту Ukrainer. У ній зібрано найяскравіші моменти з мандрівок унікальними куточками країни, які тривали з літа 2016-го до зими 2018-го року.

Понад 200 волонтерів на чолі з автором проекту Богданом Логвиненком створювали натхненні історії, доповнені дивовижними фото. Разом вони показують справжню Україну з її неповторними пейзажами та неймовірними людьми.

Подорож охопила всі історичні регіони — від Слобожанщини до Поділля, від Волині до Таврії.

Варто читати: усім, хто прагне більше дізнатися про Україну та зруйнувати численні стереотипи щодо неї.

Книжковий Арсенал 2019

? «Дурна кров. Таємниці та брехні стартапу Кремнієвої долини» Джон Керрейру

«Книжковий Арсенал 2019» представляє історію, яка сколихнула світ двічі. Вперше, коли 22-річна Елізабет Холмс розробила нібито інноваційну систему для швидкого і точного аналізу крові. Згодом вона заснувала стартап Theranos, у який одразу вклали гроші топові американські інвестори. Це була медична революція.

Коли з’ясувалося, що технологія взагалі не працює. Вартість компанії миттєво впала з $9 млрд до нуля.

Щоб висвітлити цю історію, американський журналіст Джон Керрейру взяв понад 150 інтерв’ю в учасників злету та падіння компанії. Книга стала бестселером Amazon.

Варто читати: людям, які хочуть відкрити стартап, щоб усвідомити, що не всі починання принесуть вам мільйони. І Кремнієва долина не завжди гарантує успіх.

Книжковий Арсенал 2019

? «Нехай будуть з вами інновації. Як ізраїльська винахідливість врятує світ» Аві Йоріш

У цій книзі ізраїльський підприємець Аві Йоріш розповідає як Ізраїлю вдається змінювати цілий світ своїми винаходами. Історія маленької країни, в основі якої знаходиться релігійне переконання, що добрі євреї мають направляти світ.

У сучасній інтерпретації – мешканці повинні шукати рішення для складних проблем у медицині, рятувати довкілля і зберігати активну громадянську позицію.

Наприклад, серед таких винаходів та технологій: мобільні команди парамедиків, які встигають туди, куди не встигає звичайна «швидка», система опріснення води та використання сонячної енергії у 90% будівель.

Варто читати: підприємцям та людям, які прагнуть зрозуміти, що таке інновації та як вони працюють.

? «Стоунер» Джон Вільямс

Роман з цікавою історією. Джон Вільямс написав його у 1965 році, але тоді майже ніхто не звернув на нього уваги. За півстоліття «Стоунер» несподівано входить до списку New York Review Books Classic та стає шалено популярним.

Джон Вільямс розповідає про життя університетського викладача Вільяма Стоунера, який іде власним шляхом: любить одну справу, відданий своїм ідеалам, намагається зберегти шлюб. Повоєнне покоління поставилося з презирством до такого звичайного життя, бо це вважалося нудно та нецікаво.

Але книга набула актуальності зараз, коли люди знаходяться у постійній гонитві, не замислюючись навіщо. Вільямс показує нам, що звичайне життя може бути красивим та захопливим, навіть якщо в ньому нічого не відбувається.

Варто читати: відвідувачам фестивалю «Книжковий Арсенал 2019», які не можуть зупинитися ні на секунду та постійно шукають щось нове. Іноді варто озирнутися на повсякденність та побачити, що життя прекрасне.

Книжковий Арсенал 2019

? «Зникнення президента» Білл Клінтон та Джеймс Паттерсон

За допомогою вигаданого сюжету екс-президент США Білл Клінтон показує, як легко під ударом може опинитися ціла країна. «Зникнення президента» Клінтон написав разом з автором детективів-бестселерів Джеймсом Паттерсоном – найбільш продаваним автором в США.

У президента є п’ять днів, щоб врятувати країну: кібератака «Темні століття» загрожує знеструмити Америку, а заодно знищити всі банківські дані і вивести з ладу систему протиповітряної оборони.

Книга проливає світло на внутрішні нюанси й вразливості, а також розкриває інформацію, яку може знати лише колишній президент. Екранізація книги має вийти у 2019 році на каналі Showtime.

Варто читати: це перший випадок, коли колишній президент США стає автором гостросюжетного роману.

Книжковий Арсенал 2019

? «Atlas Obscura. Найдивовижніші місця планети»

Подорожувати найцікавішими куточками світу вдома можна з книгою «Atlas Obscura». Це 700 дивовижних, незвіданих та нетипових туристичних об’єктів, які обов’язково надихнуть кожного на власну справжню подорож.

У кожного місця є опис і фотографії, а також вказані координати – щоб ви могли дістатися і побачити вподобане диво своїми очима.

Розгорніть книгу та опиніться у печерах Седекіі в Єрусалимі, перегорніть сторінку – і ось баобаб в ПАР, у якому міститься цілий паб на 15 осіб, далі печера світлячків у Новій Зеландії та багато іншого.

Варто читати: усім, незалежно від віку, статі, місця проживання, посади та схильності до подорожей.

Книжковий Арсенал 2019

? «Визволення тварин» Пітер Сінґер

Вперше книга Пітера Сінґера вийшла у світ в 1975 році та назавжди змінила уявлення людей про тварин. Автор розкриває реалії «фермерських господарств» і процедур тестування продукції на тваринах, пропонуючи гуманні альтернативи.

Книга надихнула всесвітній рух на ліквідацію значної частини жорстоких та непотрібних лабораторних експериментів, які проводилися над тваринами, та розпочала революцію гуманності.

В Україні світовий бестселер видано за ініціативою всеукраїнського гуманістичного руху UAnimals, який бореться за права тварин.

Варто читати: кожному для розуміння, що ми не єдині на цій планеті та повинні піклуватися про тварин.

Книжковий Арсенал 2019

? «Чоловіки про фемінізм» Майкл Кауфман та Майкл Кіммел

Тема гендерної рівності все частіше лунає в українському суспільстві, але не завжди її поняття зрозумілі широкій аудиторії в Україні. Книга «Чоловіки про фемінізм» доступною та простою мовою розповідає, чому фемінізм – це не лайливе слово і його не варто боятися.

Стає ще цікавіше, коли дізнаєшся, що автори – доктори Майкл Кауфман та Майкл Кіммел, які відповідають на ті запитання, які цікавлять читачів, але їх не було кому поставити.

У цій книжці читачі знайдуть відповіді на ті запитання, які їх цікавили і які було нікому поставити

Книжка видана в рамках глобального руху солідарності за ґендерну рівність HeForShe.

Варто читати: жінкам та чоловіками, щоб не боятися слова «фемінізм».

Книжковий Арсенал 2019

Читайте також уривок«Чоловіки про фемінізм» — уривок з бестселера, що розбиває стереотипи з книги «Чоловіки про фемінізм».

«Вага Снігу» Крістіан Ґе-Полікен

За сюжетом молодий чоловік вирушає до батька, якого не бачив багато років. Дорогою він потрапляє в автомобільну аварію. Його рятують люди із закинутого далеко у горах селища. Доглядати героя-оповідача погоджується загадковий Маттіас. Він наче друг, але також справжній деспот, чудово готує та любить розповідати різноманітна байки.

Спільну домівку засипало снігом, тому довгу зиму їм доведеться боротися за життя, за збереження людської подоби, віри та надії на прихід весни.

Майже кожен розділ починається з опису снігу. Здається, що якоїсь миті це стане неможливим, але ні.

Варто читати: для віри, що сніг колись розтане і все зміниться на краще.

Книжковий Арсенал 2019

? «Тут клює. Відверті історії українського бізнесмена» Дмитро Томчук

Український бізнес формувався у жорстких умовах: коли розвалювалися старі економічні зв’язки та створювалися нові. Тому й уроки, які він дає, — безжальні й унікальні.

У книжці інвестор Дмитро Томчук ділиться власними спостереженнями, які він накопичив протягом десятків років підприємництва — від 1990-х до сьогодні. Книжка наповнена гумором, самоіронією і складними реаліями розповість не лише про те, як вести бізнес у нашій країні, а й про життя навколо нас.

Варто читати: українцям, які прагнуть відкрити бізнес в Україні.

Книжковий Арсенал 2019

Читайте також уривок? «Тут клює. Відверті історії українського бізнесмена» — уривок з книги інвестора та підприємця Дмитра Томчука з книги «Тут клює. Відверті історії українського бізнесмена».

Share
Написати коментар
loading...