Реклама

✅ Як відбулася інавгурація Володимира Зеленського: 5 цікавих фактів

Якщо ви не дивилися інавгурацію президента України Володимира Зеленського, ми зібрали для вас 5 цікавих фактів з події.
Čytaty latynkoju
✅ Як відбулася інавгурація Володимира Зеленського: 5 цікавих фактів
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. ✅ Як відбулася інавгурація Володимира Зеленського: 5 цікавих фактів
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Якщо ви не дивилися інавгурацію президента України Володимира Зеленського, ми зібрали для вас 5 цікавих фактів з події.

Підготовка

Інавгурація Володимира Зеленського мала б відбутися без перекриття доріг за словами самого обраного президента, але дотриматися цієї обіцянки не вдалося. В суботу КМДА оголосила про те, що деякі шляхи навколо Урядового кварталу все ж таки будуть перекриті.

Прибуття президента

Обраний президент прибув до Верховної Ради за 10 хвилин до початку інавгурації? Інавгурація – Верховна Рада призначила дату та встиг привітати своїх прибічників та друзів — подекуди у досить екстравагантний спосіб. У натовпі стояв актор та новий фронтмен «Кварталу 95» Євген Кошовий, якого Зеленський поцілував у потилицю.

Гості

На інавгурації були присутні чотири українські президенти — Кравчук, Кучма, Ющенко та Порошенко. Серед міжнародних гостей інавгурації було п’ятеро президентів — Латвії, Литви, Естонії, Грузії та Угорщини. Окрім цього, були чиновники інших держав та представники ЄС та НАТО.

На велосипеді приїхав київський міський голова Віталій Кличко.

У натовпі помітили інших акторів «Кварталу 95», зокрема Юрія Корявченкова

Також на інавгурацію завітав відомий КВНовець, актор та продюсер Сергій Сивохо

Урочисте засідання ВР та промова

Церемоніальна частина засідання Верховної Ради минула без сюрпризів. Володимир Зеленський склав присягу на Пересопницькому Євангеліє, отримав посвідчення президента та символи влади — печатку та булаву. А от промова шостого президента була дещо нетрадиційною. Найцікавіше:

  • Зеленський оголосив про розпуск Верховної Ради та призначив дострокові вибори на 14 липня 2019 року, але поки відомо, що він не мав такого права. Дві найбільші фракції парламенту вже заявили, що готуватимуться до виборів та не будуть боротися з цим рішенням. Секретар Центрвиборчкому сказала, що жоден суд не зупинить виборчий процес після опублікування указу президента. Оновлюється…
  • Перед тим, президент оголосив вимоги до парламента ухвалити закони про скасування недоторканності та відповідальність за незаконне збагачення, а також новий Виборчий кодекс із відкритими списками партій.
  • Зеленський вимагає від парламенту до дострокових виборів звільнити голову СБУ, генерального прокурора та міністра оборони. Останній уже подав у відставку.
  • Президент кілька разів переходив на російську мову, звертаючись до мешканців окупованих Донбасу та Криму. Окрім того, він заявив, що готовий на все, аби досягти припинення вогню на Донбасі
  • Зеленський сказав, що українців — 65 мільйонів, та закликав українських емігрантів повертатися та будувати нову країну

Що далі

Після завершення Урочистого засідання президент вирушив на церемонію представлення командувачів видами Збройних сил України та у церемонії підняття державного прапора України у Маріїнському палаці. Далі в розкладі Зеленського — вітання іноземних делегацій разом із першою леді Оленою Зеленською у Маріїнському палаці, а також двосторонні зустрічі в Адміністрації президента.

Share
Написати коментар
loading...