Реклама

Розробник оновив Телеграм-бота для перевірки якості повітря у Києві: що нового

Бот покращить точність даних для користувачів. Друге оновлення корисне киянам, які не можуть чи не хочуть ділитися координатами. Для них з'явився ручний вибір району, по якому вони будуть отримувати автоматичні оновлення.
Čytaty latynkoju
Розробник оновив Телеграм-бота для перевірки якості повітря у Києві: що нового
  1. Головна
  2. Місто
  3. Розробник оновив Телеграм-бота для перевірки якості повітря у Києві: що нового
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Бот покращить точність даних для користувачів. Друге оновлення корисне киянам, які не можуть чи не хочуть ділитися координатами. Для них з'явився ручний вибір району, по якому вони будуть отримувати автоматичні оновлення.

Телеграм-бот розказує киянам про якість повітря в місті та вміє попереджати, якщо якість погіршилася до небезпечних рівнів. Наразі кількість підписників досягла відмітки 12 тисяч, тому розробник випустив велике оновлення.

Що зміниться

Бот покращить точність даних для користувачів. Завдяки мережі датчиків бот вміє показувати індекс якості повітря по геолокації, яку користувач надсилає йому в чаті однією кнопкою.

В мережі зараз є 14 датчиків, але не всі передають дані ріалтайм. Датчики стоять у ентузіастів, які до мене приєдналися.

Любомир Мілевський, автор телеграм-боту @aqualitybot

телеграм-бот

Друга частина оновлення стосується киян, які не можуть чи не хочуть ділитися координатами. Для них існує ручний вибір району, по якому вони будуть отримувати автоматичні оновлення, якщо якість повітря впаде нижче 101 пункту (небезпечний рівень для людей із захворюваннями дихальних шляхів), та нижче 151 (що небезпечно майже для всіх).

Підтримати розвиток

Телеграм-бот Aquality розповсюджується безкоштовно, але автор приймає добровільні пожертви на спеціальній сторінці. За словами Любомира, для підтримки роботи бота необхідно приблизно 5000 на рік. Гроші витрачаються на оплату сервісів, за допомогою яких працює бот, а також встановлення та підтримку нових датчиків.

Плани — більше датчиків у всіх районах. У мене є запити від людей, які готові встановити їх за свій кошт — треба централізовано закупити. Також є донейти від тих, хто може виділити 50-200 грн разово. Також є запити від компаній, які хочуть спонсорувати покупку датчиків, але з ними потрібні якісь рекламні інтеграції.

Любомир Мілевський, розробник @Aqualitybot

Підтримки з боку міської влади Любомир поки не отримав. Утім, розробник каже, що теперішній шлях розвитку проекту на добровільні пожертви є більш оптимальним.

Як працює телеграм-бот

Раніше забруднення повітря можна було контролювати на мапі Державної санітарно-епідеміологічної служби, але цей сервіс вже не підтримується.

«Telegram-бот показує усереднене значення для міста. У мене і кількох друзів є «розумні будинки» з датчиками. Я збираю ці дані в різних частинах міста, обробляю на сервері і віддаю боту, а він інформує людей», – розповідає розробник.

телеграм-бот

Які виміри

Telegram-бот оновлює дані раз на годину, забруднення вимірюється за американським стандартом EPA, у нього чотири рівні:

  • Від 0-50 — все добре. Гуляйте, займайтеся спортом;
  • Від 51-100 — ризик незначний. Гуляйте, провітрюйте приміщення на короткий час;
  • Від 101-150 — є ризик для здоров’я. Не гуляйте без потреби і не провітрюйте приміщення;
  • Більше ніж 150 — небезпечно виходити на вулицю без захисної маски.

Якщо індекс підніметься вище 101 — бот повідомить користувачам про небезпеку. За словами розробника, бот працює вже два тижні і вже двічі середній індекс по місту змінювався на 110 і 118.

Читайте також, що Google створив?️ Google створив сервіс Trips для подорожей: маршрути Україною та світом сервіс Trips для подорожей: маршрути Україною та світом.

Share
Написати коментар
loading...