Реклама

«Ми радіємо від того, що вже є позитивний результат», — Марина Кучер, DREAM Hostels про сортування сміття

Нещодавно мережа DREAM Hostels разом із проектом «Україна без сміття» почали впроваджувати систему сортування сміття в хостелах. Ми розпитали операційну директорку мережі Марину Кучер про користь для бізнесу та перші результати ініціативи.
Čytaty latynkoju
DREAM Hostels
«Ми радіємо від того, що вже є позитивний результат», — Марина Кучер, DREAM Hostels про сортування сміття
  1. Головна
  2. Історії
  3. «Ми радіємо від того, що вже є позитивний результат», — Марина Кучер, DREAM Hostels про сортування сміття
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Нещодавно мережа DREAM Hostels разом із проектом «Україна без сміття» почали впроваджувати систему сортування сміття в хостелах. Ми розпитали операційну директорку мережі Марину Кучер про користь для бізнесу та перші результати ініціативи.

Який обсяг витрат потребує впровадження сортування сміття?

Три головні складові, які для цього потрібні – це терпіння, бажання та бюджет.

Встановити контейнери та підтримувати їх у порядку не така велика витрата, а от оплата вивезення вторинної сировини – це вже інша справа. Якщо у комунальних платіжках ви бачите якусь суму, то помножте її на два.

Для бізнесу це дороге задоволення. Але все залежить від кількості сміття, яке збирається протягом місяця. Якщо, наприклад, офіс збирає лише папір та пластик, то такі затрати будуть меншими. Також потрібно мати терпіння, оскільки це тривалий процес і не все буде одразу ідеально.

Чи можна хоча б у перспективі на цьому заробляти або повертати витрати? Яку іншу користь, окрім соціальної місії, ви вбачаєте у цьому проекті?

Я думаю, що ні. Зараз ми тільки витрачаємо бюджет, щоб підтримувати таку ініціативну і про заробіток мова не йде. Крім того, для того щоб люди почали дійсно сортувати сміття, з’явились компанії, які б змогли відвозити вторинну сировину на заводи з переробки – потрібно вкласти багато сил та бюджету у розвиток. Найближчим часом я не думаю, що компанії які намагаються сортувати сміття почнуть якось на цьому заробляти. Та головне питання, навіщо? Адже таким компаніям, як наприклад «Україна без сміття», навпаки не вистачає коштів для своєї діяльності. Саме співпраця із бізнесом може їм допомогти.

Що мотивувало вас зважитися на такий крок?

Читайте також: Вадим Грибков — про «Кольорові відра», що вчать запоріжців сортувати сміття

У нашій компанії ми сповідуємо певну філософію – це slow travel, яка вчить мандрівників особливому способу мислення під час подорожі. Відповідно до цієї філософії, набагато важливіше отримати більше емоцій та натхнення від міста, в якому перебуваєте, ніж пробігтися по музеях та у результаті потребувати додаткового відпочинку. Головна мета у такій подорожі розслабитись і відпочити, завести нових друзів. Крім того, slow travel передбачає також і певну екологічність. Тому ми намагаємось рухатись у такому напрямку й одним із кроків є впровадження системи сортування сміття у наших хостелах. Наразі ми сортуємо сміття у таких хостелах мережі: Київ, Запоріжжя, Варшава, Прага та Братислава.

Ви робитимете фокус лише на відходах, що продукує сам хостел, або проситимете гостей також сортувати їхнє сміття?

По факту хостел не продукує відходи, основне сміття продукують саме гості. Вони купують собі їжу та готують її на кухні. Тож наш фокус як раз на тому, щоб гості хостелу почали сортувати сміття. Ми радіємо від того, що вже є позитивний результат. Частина гостей одразу підхопили ідею. А найприємніше, що співробітники хостелу почали більше сортувати сміття вдома та приносити його на роботу, адже знають що ми регулярно його вивозимо на завод з переробки вторинної сировини.

Як ви мотивуєте гостей приділяти свій час сортуванню? Назвіть, будь ласка, три головні заходи по сортуванню, які ви впроваджуєте.

У нас трохи полегшена задача, оскільки наші гості в основному це європейці. Культура сортування сміття в Європі вже існує роками, тому для них це не важка задача. Для інших ми намагаємось створювати умови, які б полегшували процес сортування і привертали до цього увагу гостя.

Серед заходів, які ми впроваджуємо для мотивації наших гостей:

Встановлення контейнерів для сортування сміття у загальних зонах. У хостелі на Андріївському узвозі можна сортувати такі види вторсировини:

  • Пластик: пластикові пляшки, поліетиленові пакети, контейнери від гігієнічних і мийних засобів, упаковка Tetra Pak. Основна вимога, щоб тара була попередньо вимитою і складеною.
  • Папір: картон, журнали, зошити, паперова упаковка з-під яєць, картонна упаковка з ламінуванням
  • Скло і метал: скляна і металева тара (алюмінієві, металеві банки та скляні пляшки), аерозолі. До металевої та скляної тари такі ж вимоги, як і до пластикової – вона повинна бути вимитою.

На даний момент кілька контейнерів знаходяться відразу біля входу в хостел поруч з рецепцією, а також на кухні для зручності гостей.

Інформування гостей через наші канали комунікації. У зонах, де стоять баки, ми розмістили інформаційні плакати про те, як правильно відсортувати той чи інший вид вторинної сировини. Також про нашу ініціативу попереджають на рецепшені під час заселення гостя. Та періодично ми розсилаємо пуш-сповіщення через наш телеграм-консьєрж.

Навчання персоналу. Саме завдяки проекту «Україна без сміття» ми змогли пояснити працівникам компанії наскільки важливо сортувати сміття. Нам провели семінари на яких дали майже усі інструменти для реалізації ідеї та підтримку на кожному етапі.

З якими складностями ви стикнулся під час впровадження сортування?

Ми зрозуміли наскільки це велика проблема в країні, коли зіткнулися з нею. Як виявилося, в Україні є чи не єдина фірма, яка займається вивезенням вторсировини на точки прийому. Кожен раз, коли я набирала новий номер телефону в пошуках фірми, мені відповідали: «Дівчина, про ваш хостел ми вже чули та не можемо нічим допомогти». Крім цього помітно, що у свідомості людей ще зовсім не виробилася звичка сортувати сміття і на це піде багато часу. Часто відбувається так, що люди викидають зовсім стороннє сміття в баки, які відведені, наприклад, суворо для паперу. Але останнім часом ситуація покращилася і ми менше стали пересортовувати за гостями сміття.

Чи робите ви ще якісь кроки зі зменшення негативного впливу сміття на довкілля? Наприклад, друк документів на обох сторінках листа, використання reusable-продуктів, органічних засобів для чистки та ін.

Так, друкуємо на обох сторінках листа (сміється). Та насправді ми потроху почали закуповувати спеціальні сканери паспортів, за допомогою яких надалі ми зможемо одразу швидко зробити чекін і перестанемо використовувати для цього друк на папері взагалі.

Також для зменшення негативного впливу сміття на довкілля, ми позбулися одноразової тари для мийних засобів. Ми купуємо спеціальний концентрат (також не шкідливий для довкілля та людини), розводимо його та розливаємо у багаторазову тару. Позбулися одноразового посуду на кухні хостелу. Використовуємо пакети для сміття та туалетний папір, які швидко розкладаються у довкіллі. Папір, наприклад, розчиняється у воді за кілька хвилин. Також у нас невелика зелена ініціатива у Празі: на задньому подвір’ї хостелу є сад, де ми організували зону для барбекю, відпочинку і занять йогою. Далі ми плануємо встановити спеціальну систему, яка дозволить нам перетворювати харчові відходи на добрива для рослин.

Дайте, будь ласка, три поради іншим бізнесам, які хочуть сортувати сміття, але не насмілюються чи не знають, як почати.

Перш за все раджу не побоятись розпочати цю справу та впроваджувати систему сортування сміття у бізнес поступово. Наприклад, можна почати сортувати тільки пластик і кришечки від пляшок або папір, а потім додавати інші опції.

Обов’язково проходити семінари та отримувати консультації від організацій, які допомагають налагодити процес сортування сміття у вашій сфері. Наша вдячність проекту «Україна без сміття», які досі залишаються з нами й продовжують проводити свої консультації.

Ще одним важливим кроком є налагодження процесу вивезення сміття з вашого об’єкта до заводу з переробки вторинної сировини. Якщо у вас бізнес, який надає послуги у сфері гостинності або ресторанного бізнесу, то раджу звернути увагу на компанію «Центр управління відходами».

Остання, але не менш важлива порада — продумати як ви будете інформувати та схиляти людей сортувати сміття. Якщо це великий офіс або ресторан, то зрозуміло, що це проведення лекцій для працівників компаній.

Але якщо це готель або хостел, цьому потрібно приділити окрему увагу. Адже кожного дня до вас приїжджатимуть нові гості та не завжди буде час кожному пояснювати що до чого. Все має бути інтуїтивно зрозуміло.

Share
Написати коментар
loading...