Реклама

Подробиці PlayStation 5: 8К-графіка, SSD та зворотня сумісність

Час запуску гри зменшиться з 15 секунд до 0,8 секунди. Використання чіпа AMD з новими технологіями дозволить на 60% знизити споживання енергії та на 40% поліпшити продуктивність.
Čytaty latynkoju
Подробиці PlayStation 5: 8К-графіка, SSD та зворотня сумісність
  1. Головна
  2. Ігри
  3. Подробиці PlayStation 5: 8К-графіка, SSD та зворотня сумісність
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Час запуску гри зменшиться з 15 секунд до 0,8 секунди. Використання чіпа AMD з новими технологіями дозволить на 60% знизити споживання енергії та на 40% поліпшити продуктивність.

Архітектор наступної ігрової консолі від Sony Марк Черні розповів в інтерв’ю для Wired основні деталі новинки.

AMD з новою архітектурою

В основі консолі буде лежати чіп AMD. На цей раз він буде вироблений із дотриманням 7-нанометрових технологій. Це дозволить на 60% знизити споживання енергії та на 40% поліпшити продуктивність.

Процесор отримає 8 потужних ядер із новітньою архітектурою Zen 2. Нагадаємо, минула модель PS4 Pro спиралася на архітектуру Jaguar.

Завдяки новому процесору, консоль зможе обробляти складніші симуляції та більшу деталізацію.

Що з графікою

Версія архітектури Navi підтримуватиме роздільну здатність до 8K та трасування променів. До речі, Черні розповів, що ця технологія має набагато більший потенціал, ніж застосування в освітленні.

Трасування дозволяє краще прорахувати звукову картину сцени та дасть більш точне розуміння, чи можуть чути вороги кроки гравця або, навпаки, чи може користувач чути звуки з іншого приміщення.

SSD на зміну HDD

Найголовніше нововведення – ультрашвидкий SSD-накопичувач замість звичайного HDD. Час запуску гри може зменшитися з 15 секунд до 0,8 секунди. Це дозволить реалізувати проекти абсолютно нового рівня.

Накопичувач буде доповнений абсолютно новим механізмом введення-виведення та програмною архітектурою, яка дозволить використовувати можливості SSD максимально ефективно. За словами Марка Черні, якщо в PS4 Pro встановити SSD, система буде працювати лише у тричі швидше. У PlayStation 5 реальний приріст швидкості буде в десятки разів.

3D-звук

Чіп AMD також містить спеціальний блок для 3D-звуку, який переверне уявлення про можливості звуку в відеоіграх.

Ефект не вимагає зовнішнього обладнання. Він буде працювати через динаміки телевізора як віртуальний об’ємний звук. Однак Черні допускає, що «золотим стандартом» все ж залишиться звук в навушниках.

Це також дозволить зробити більш якісною віртуальну реальність: сучасний шолом PlayStation VR буде сумісний із майбутньою консоллю.

Сумісність із PS4

Читайте також: Перший тизер української гри This Land Is My Land: кожного запуску світ генеруватиметься наново

Нове покоління зможе запускати ігри з PS4. Тому власникам поточних консолей не доведеться прощатися зі своєю бібліотекою ігор.

Однак це не означає, що творці не випускатимуть перевипуски гри із покращенною графікою. Як саме буде реалізована зворотня сумісність та чи доведеться за неї платити, поки невідомо.

Яка ціна

У Digital Foundry вважають, що Sony може випустити консоль за ціною Xbox One X – $499.

Sony поки ніяк не коментує інформацію про програмні функції, ігри та ціну нової консолі.

Відомо, що PlayStation 5 не вийде у 2019 році.

Share
Написати коментар
loading...