Реклама

SpaceX успішно здійснила перший комерційний запуск Falcon Heavy

Компанія Ілона Маска SpaceX провела історичний запуск своєї найпотужнішої ракети Falcon Heavy із супутником на борту з космічного центру у Флориді.
Čytaty latynkoju
SpaceX успішно здійснила перший комерційний запуск Falcon Heavy
  1. Головна
  2. Новини
  3. SpaceX успішно здійснила перший комерційний запуск Falcon Heavy
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Компанія Ілона Маска SpaceX провела історичний запуск своєї найпотужнішої ракети Falcon Heavy із супутником на борту з космічного центру у Флориді.

Ракета вивела на орбіту телекомунікаційний супутник Arabsat-6A. Цей запуск став першим в історії комерційним запуском Falcon Heavy.

Друга частина місії теж пройшла успішно – усі три ступені ракети успішно повернулися на Землю. Після відновлення їх планують використовувати повторно для майбутнього запуску. Це зменшить вартість наступного запуску, який запланований на літо 2019 року.

Трансляція запуску велася на YouTube-каналі SpaceX.

Як проходив запуск

Ракета Falcon Heavy із супутником Arabsat-6A стартувала з майданчика LC-39A космодрому імені Кеннеді на мисі Канаверал 12 квітня в 01:36 за київським часом.

Через 2,5 хвилини після запуску від ракети відокремилися два бічних сегменти, які незабаром зробили м’яку посадку на космодром. Ще через хвилину відокремився центральний блок, який сів на морську платформу в Атлантичному океані.

О 2:10 ночі прийшло підтвердження про успішне розгортання супутника на геоперехідній орбіті.

?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1116478585731051520&ref_url=https%3A%2F%2Fitc.ua%2Fnews%2Feto-100-uspeh-spacex-vernula-vse-tri-bloka-pervoy-stupeni-posle-pervogo-kommercheskogo-zapuska-falcon-heavy-so-sputnikom-arabsat-6a%2F

Falcon Heavy

Читайте також: Все, що варто знати про перший запуск найбільшої ракети Ілона Маска

Це найпотужніша ракета у світі. Її вартість складає 90 мільйонів доларів, але це втричі менше, ніж вартість найближчого конкурента.

Перший політ ракети відбувся 6 лютого 2018 року. Тоді в рамках демонстраційної місії в напрямок Марса відправили особистий електромобіль Ілона Маска Tesla Roadster з манекеном на прізвисько Starman.

Фрагмент відео із синхронної посадкою бічних прискорювачів.

?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1116553298176118784&ref_url=https%3A%2F%2Fitc.ua%2Fnews%2Feto-100-uspeh-spacex-vernula-vse-tri-bloka-pervoy-stupeni-posle-pervogo-kommercheskogo-zapuska-falcon-heavy-so-sputnikom-arabsat-6a%2F

Share
Написати коментар
loading...