Реклама

Український стартап, який розробляє «розумні жалюзі», отримав грант на €1 млн

SolarGaps стала переможцем програми Європейського Союзу з досліджень та інновацій Horizon 2020 SME Instrument Phase 2 та отримала грант.
Čytaty latynkoju
SolarGaps
Український стартап, який розробляє «розумні жалюзі», отримав грант на €1 млн
  1. Головна
  2. Новини
  3. Український стартап, який розробляє «розумні жалюзі», отримав грант на €1 млн
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
SolarGaps стала переможцем програми Європейського Союзу з досліджень та інновацій Horizon 2020 SME Instrument Phase 2 та отримала грант.

Український стартап SolarGaps отримав безповоротний грант від Єврокомісії у рамках програми Horizon 2020 SME Instrument Phase 2.

Що розробляють

Стартап працює над розумними жалюзі, які будуть здатні генерувати сонячну електроенергію. За словами команди, одного квадратного метра жалюзі повинно вистачити, щоб зарядити три ноутбуки або 30 світлодіодних лампочок.

Чому це важливо

Читайте також: CEO Polyteda Cloud: «Ми контролюємо якість мікросхеми швидше і точніше»

SolarGaps став другим українським стартапом, який отримав фінансування від Horizon 2020 у другій фазі. У 2016 році грант по цій програмі вже отримала компанія Polyteda Cloud. 

«Ми потрапили у 5% європейських стартапів, яким це вдалося. Для нас це велике і важливе досягнення – не кожен день стартапу дають €1 млн безповоротних коштів на розвиток. Впевнені, у майбутньому наш продукт стане обов’язковою частиною smart cities, яка перетворює вертикальні фасади будівель у сонячні електростанції», – зазначив Ain.ua операційний директор компанії Юрій Цвіркун.

Читайте також: Український розробник систем безпеки Ajax Systems залучив $10 млн інвестицій

Подальші плани

Залучення коштів дозволить SolarGaps доопрацювати b2b-продукт і підготувати його до виходу на ринок. Також стартап вже отримав сертифікацію в Євросоюзі для b2c-продукту і через місяць почне продажі через дилерів в країнах ЄС.

Команда SolarGaps два рази їздила до Брюсселя для представлення проекту Єврокомісії. Як кажуть у компанії, комісія складалася з представників інвестиційних фондів, які аналізували бізнес-стратегію і перспективи продукту на європейському ринку.

Share
Написати коментар
loading...